Kahramanmaraş’ın temsilcilerinden Andırın Yeşildağspor’un haklarının gizli tutulduğu ve gelecek sezona bıraktığı BAL’da Elbistanspor ve Türkoğlu Belediyespor Ligde şampiyonluk heyecanı yaşamak için savaşacak olurken düşme sancısı yaşamayacak. 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig’in Covid-19 salgınının artarak devam etmesi nedeniyle daha önce açıklanan tarihlerde başlatılamaması nedeniyle bu sezon lige katılamayan 158 kulübün 2021- 2022 sezonunda Bölgesel Amatör Ligi’ne katılma hakları saklı kalmak koşuluyla, 2020-2021 Bölgesel Amatör Lig’i 9 Haziran 2021 tarihinde başlayarak katılım koşullarını sağlayan 108 takımla bu statüde ve eklerinde belirtilen esaslar doğrultusunda oynanacak. 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Ligi'nde küme düşme uygulanmayacak. Bununla birlikte BAL’a katılım dilekçesi veren 108 kulüpten lige katılmayanlar bir sonraki sezon Bölgesel Amatör Lig’e katılamayacaklar.

5 OYUNCU DEĞİŞTİRİLECEK

2020–2021 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir. Eleme usulüne göre oynanan müsabakalarda uzatma devreleri oynanması halinde (oyuncu değişiklik hakkının tamamının kullanılmış olup olmadığına bakılmaksızın) takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 oyuncu değişikliği yapabilirler.

MAÇLAR SEYİRCİSİZ OYNANACAK

2020–2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig, 4 Bölgede, 3 ve 4 takımlı 32 grupta, toplam 108 takımın katılımı ile oynanacak. 2020-2021 sezonu BAL grup ve bölge birinciliği müsabakaları Covid-19 salgını nedeniyle seyircisiz olarak oynanacak. Müsabakalara, ev sahibi kulüpten 15 kişi, misafir kulüpten 15 kişi, TFF Amatör İşler Kurulu Başkanı tarafından görevlendirilecek kişiler, müsabakanın oynandığı ilin Valisi veya görevlendireceği Vali Yardımcısı, İlçelerde Kaymakam, İl/İlçe Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü Jandarma Bölgelerinde İl/İlçe Jandarma Komutanı, İl Spor Savcısı, Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve üyeleri, AFDK Başkanı ve üyeleri, TFF Bölge Müdürü, ilin ASKF Başkanı ve Futbol İl Temsilcisi ile Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlüğünün 1 protokol görevlisi girebilir. Müsabakalara HES Kodu ile girilmesi zorunlu tutulacak. Stadyuma girişlerde maske takılması zorunludur. Maskesi olmayan kişiler stadyuma giriş yapamayacak. Stadyumda bulunan tüm kişilerin sürekli olarak maske takmaları zorunlu olacak. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi