İtalya'nın başkenti Roma'daki Pellicone Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonun altıncı gününe, erkekler serbest stilde eleme ve final müsabakalarıyla devam edildi.

Kahramanmaraşlı Güreşçi Haydar Yavuz, şampiyonada çıktığı repesaj maçında Makedon Fati Vejseli’yi 9-1 yenerek bronz madalya sahibi oldu. Üçüncülük maçında Gürcü Mirza Skhulukhia ile karşılaşan milli güreşçi Haydar, müsabakayı 7-1 kazanarak bronz madalyaya uzandı. Haydar Yavuz'dan Haydar'ın madalyası, Güreş Milli Takımı'nın bu şampiyonada serbest stildeki ikinci madalyası oldu. 

DAVUL ZURNA İLE KARŞILANDI

Büyük Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olan Haydar Yavuz , memleketi Kahramanmaraş’ta coşkulu bir şekilde karşılandı.Şampiyonanın yapıldığı İtalya’dan Kahramanmaraş’a gelen Haydar Yavuz Kahramanmaraş havaalanından Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’yı makamında ziyaret eden Şampiyon Haydar Yavuz Kahramanmaraş’ta yetişmiş olduğu Güreş Eğitim Merkezin’den gelen sporcular ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü makamında Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve sporcular ile hatıra fotorafları çekilen Şampiyon Yavuz ve sporcular tarafından çiçeklerle karşılandı,Yavuz  "Hedefimiz finaldi, ama olmadı. 34 ülkeden 200 sporcunun katıldığı müsabakalarda Avrupa üçüncüsü olmak büyük bir başarıdır" diye konuştu.

Bronz madalya kazanan Haydar Yavuz,Üçüncü olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi