Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur Kura Çekimi gerçekleştirildi ve Kahramanmaraşspor’un bu turdaki rakibi 1. Lig ekibi Beypiliç Boluspor oldu. Ziraat Türkiye Kupası'nda Somaspor'u 2-0 mağlup ederek bir üst tura yükselen Kahramanmaraşspor'un 4. turdaki rakibi Boluspor oldu. Maçlar 24, 25, ve 26 Kasım'da oynanacak. Temsilcimiz Kahramamaraşspor’un Kupayı önemsemesi ile son yıllarda Kahramanmaraş’a 1. Lig, Süper lig ekipleri Kahramanmaraş’a gelen ekipler olmuştu. Konya, Başakşehir, Antalya, Çaykur Rize gibi ekipler Kahramanmaraşspor ile Kupa maçına çıkmıştı. Geçen yıla nazaren bu yıl gol yollarındaki sıkıntıların bir kısmını atlatan Kahramanmaraşspor bu yıl Kupaya sarılacak. Ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen ve karabulutları üzerine toplayan ve lig maçından yanı sıra Kupa mesaisinde çalışmalarını hızlandıran Kahramanmaraşspor’da Ziraat Türkiye Kupasındaki 1. Lig ekibi Beypiliç Boluspor Kulübü ile oynayacağı maçın planını yapmaya başladı. Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur karşılaşmasında Beypiliç Boluspor Kulübü ile eşleşen Kahramanmaraşspor’da bu maçın mesaisi önümüzdeki hafta başlayacak. Bolu Deplasmanında oynanacak olan maçın hazırlıklarına ara vermeden devam edecek olan Kahramanmaraşspor, deplasmanda oynamanın dezavantajını da kullanarak Beypiliç Boluspor Kulübü’nü yenerek hem moral bulmak istiyor hem de Türkiye Kupasında ilerlemek istiyor. Bu doğrultuda Çorum FK’nın vakalarından dolayı maç ertelenirken Kahramanmaraşspor Bolu Deplasmanında oynayacağı Kupa maçına odaklandı ve takım çift kale maçı ile kupa maçının provasını gerçekleştirdi.

HAFTAYI HAZIRLIKLARLA DEĞERLENDİRDİLER!

Çarşamba günü 12 Şubat Stadyumunda oynanması gereken Kahramanmaraşspor- Çorum Spor Kulübü müsabakası Çorum Spor’un geçen hafta yapılan Kovid 19 testinde 13 futbolcunun testi pozitif çıkması ile müsabaka ileriki tarihe ertelendi.  Çorum Futbol Kulübü’nde A takımdan 13, teknik heyetten 3 kişi olmak üzere 16 kişinin Koronavirüs testi pozitif çıktı. Kulüp’ten konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Çarşamba günü karşılaşacağımız Sancaktepe maçı öncesi futbolcularımız, teknik ekibimiz, performans, sağlık, idari ve destek kadrolarımızdaki çalışma arkadaşlarımız için yapılan Kovid 19 testi sonuçlanmıştır. Yapılan test sonucunda oyuncularımızdan 13 kişinin, teknik heyetimizden de 3 kişinin testi pozitif çıkmıştır. Testi pozitif çıkan oyuncularımız ve teknik heyetimiz, izolasyona alınıp, tedavilerine başlanmıştır.” denildi. Çorum‘da 11 Ekim’de oynanacak Sancaktepe FK ve 14 Ekim’de deplasmanda oynanacak Amed Sportif Faaliyetler maçlarının da Türkiye Futbol Federasyonunca ertelendiği belirtilirken Kahramanmaraşspor maçının da Ertelenmesine karar verilmesi ile takım Kupa maçına yönelmişti.

SPOR MÜSABAKALARI SEYİRCİSİZ, HALI SAHALAR KAPALI OLACAK!

Koronavirüs pandemisine karşı yeni tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağı ve halı sahaların faaliyetlerine ara verileceğini açıkladı. Artan koronavirüs salgını sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ana gündem maddesi artışa geçen koronavirüs salgını oldu. Sonbaharla birlikte seyri gittikçe yükselen pandemiye karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, yapılan istişareler doğrultusunda alınacak yeni tedbirleri sıraladı.

TÜM SPOR MÜSABAKALARI SEYİRCİSİZ OYNANACAK

Bu tedbirlere göre salgının düşüş gösterdiği dönemde gündeme gelen spor müsabakalarının seyircili oynanması fikri de rafa kalkmış oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada tüm spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağını söyledi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi