Temsilcimiz Kahramanmaraşspor 2021-2022 sezonu oyuncu seçmeleri Hanefi Mahçiçek Stadyumu içerisinde bulunan antrenman sahasında gerçekleştirilen seçmelerde yaş gruplarına göre ayrılarak kendileri için hazırlanan testlerden geçen adaylar, futbol altyapı antrenörleri tarafından değerlendirmeye tabi tutularak Kahramanmaraşspor’a kazandırılacak. Oldukça meşakkatli seçmelerin sonunda beğenilen oyuncular Kahramanmaraşspor’un sezon başı kampına dahil edilecek.

Oldukça yoğun geçen ve Seçmelerin ardından dikkat çeken adaylar, oluşturulan mevcut takımlarla antrenmanlara alınacak, yeterli görünenler ise A takıma kazandırılarak geleceğin yıldızı olarak parlayacak.

EKSİK MEVKİLERE YILDIZLAR ARANIYOR!

Son 7 sezonda mücadele ettiği Spor Toto 2. Ligde kümede kalma başarısı gösteren Kahramanmaraşspor, yeni sezonda işi daha sıkı tutuyor. Geçen sezonki iskelet kadrosunu koruyamayan eksik mevkilere takviye yaparak ayakta kalmaya çalışan Kırmızı-beyazlılarda takımın başına ise Teknik Adam belirsizliği devam ederken Kulüp Müdürü Mehmet Tıraş koordinesinde A takım seçmeleri devam ediyor.

İLK GÜN ŞEHİR DIŞI!

Uzun yıllardır alt yapısı pek sağlıklı yürümeyen Kahramanmaraşspor, geçen sezonlardaki atılımın ardından farklı boyutlara ulaşırken bu yıl ise hem alt yapı hemde A takıma önemli isimler kazandırma çabası içerisinde. Yeni sezonda alt yapıyı oluşturmak ve A tıkıma da yeni yetenekler kazandırmak için futbolcu seçmeleri yapacak. Kentin spor kamuoyunun en büyük sıkıntılarından biri olarak belirttiği alt yapıdan oyuncu yetiştirilememesi sorununu çözmek isteyen Kahramanmaraşspor, bu kapsamda dün şehir dışı illerden gelen futbolcuları denemeye aldı. Yapacağı futbolcu seçmeleri ile alt yapı sıkıntısına neşter vurarak Kahramanmaraş’ın yeteneklerini gün yüzüne çıkaracak. İlk günün ardından şehir dışından gelen ve beğenilen oyuncular Kahramanmaraşspor tesislerinde misafir ediliyor.

İLK AŞAMA KAYIT EDİLDİ

2021-2022 Futbol sezonu için yola çıkan 2. Ligde mücadele edecek olan temsilcimiz Kahramanmaraşspor, Ligde boy gösterecek. Hanefi Mahçiçek Stadyumunda gerçekleşen seçmelere 150’nin üzerinde birçok yaş kategorisinde sporcu katılım sağladı. Çevre illerinde katılım sağladığı seçmeleri Kulüp Müdürü Mehmet Tıraş, yardımcı antrenörler seçmelere katılan oyunculara yakın ilgi göstererek yetenek avına çıkıp müsabaka atmosferini yaşadılar. Alt yapıya ağırlık vererek, geleceğin yıldızlarını yetiştirme planları yapan Kahramanmaraşspor bu doğrultuda yaptığı seçmelerle birlikte, geleceğin genç yetenekli yıldızlarını aradı. Kulüp Teknik heyeti not aldığı isimler arasında tecrübeli sporcular A takım ve alt yapıya kazandırılarak Kahramanmaraşspor forması giyecek.

“YILDIZLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Kahramanmaraşspor Kulübünden yapılan açıklamaya göre, “Öncelikle 2021-2022 sezonu tüm kulüplere ve sporseverlere hayırlı olsun, Memleketimize de İnşallah hayırlı olur, biz yaklaşık 5 yıldır bu seçmeleri gelenek haline getirdik, Biz öncelikle kendi şehrimizden alarak çevre illerden illerde hatta yurt dışından gelen gençlere bu fırsatı tanımak istiyoruz. Oyunculara tek maç üzerinden bakmıyoruz. Beğenilen oyuncuları kendi tesislerimizde 4-5 gün her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak misafir ediyoruz. Bu belki de Türkiye’de bir ilktir, tek bir hoca ile değil, 5-6 alt yapı hocalarımız birlikte izliyorlar. Burada yeteneği olan oyunculara fırsatı tanımak istiyorum, Çünkü Türk futbolunun kurtuluşu kendi öz kaynağımızdır” denildi.

“ÖZ KAYNAĞIMIZA DÖNMEMİZ LAZIM”

Profesyonel oynamanın belli şartları vardır denilen konuşmada, “Bu şartları yerine getiren kardeşlerimizi profesyonel edeceğiz, daha sonra bunları kampa götüreceğiz. Gelecek gördüğümüz oyuncuları İnşallah sezon başında profesyonel yapacağız. Dediğimiz gibi bunu belki biz Türkiye’de bir ilk olarak yapıyoruz, tek maçla arkadaşları göndermiyoruz, İlk gün yoğun bir katılım var yaklaşık 130 kişi var bu katılım bizi memnun etti. Yaşanan zorluklar bizi engellemeyecek, İnşallah Kahramanmaraşlı gençleri takımımıza kazandıracağız. Gelen tüm gençlere ve ailelerine teşekkür ediyoruz” denildi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi