Geçen sezon devre arasınd Kahramanmaraşspor’un başına getirilen ve Play-off hedefi konulan ama istikrarsız bir tablo sonucu ve Pandemi süreci ile Play-offlardan vaz geçen Kahramanmaraşspor’da 31 Mayıs 2020 tarihinde sona eren Teknik direktör Bülent Akan, geçtiğimiz yıllarda 3.ligde şampiyonluk yaşadığı Ankara Demirspor ile anlaştı. TFF 2. Lig takımlarından Ankara Demirspor, teknik direktörlük görevine Bülent Akan’ın getirildiğini açıkladı. Ankara’yı TFF 2. Lig’de temsil eden ve TFF 1. Lig’e yükselme şansını play-off’ta yitiren Ankara Demirspor, 29 Temmuz’da teknik direktör Bahattin Güneş ile yollarını ayırırken, yeni sezon için göreve Ümit Bozkurt’u getirdiğini açıklamıştı.

Ankara Demirspor’dan yapılan açıklamada, “Ankara Demirspor ailesi olarak yepyeni zaferler kazanmak için teknik direktörümüz Bülent Akan’la yeni sezonda birlikteyiz” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, Celal Çırpanlı’nın yeni sezonda hem futbolcu hem de sportif direktör olarak görev yapacağı açıklandı. Kahramanmaraşspor ile yollarını ayıran Bülent Akan ise “Ankara Demirspor’u layık olduğu 1. Lige çıkarmak için buradayım, onun yeri burası değil” dedi.

ANKARA DEMİR YARI FİNALA KADAR GİTMİŞTİ!

Coronavirs salgını nedeniyle, Tek maç eleminasyon sistemine göre Antalya'da oynanan TFF 2. Lig Play-Off Kırmızı grup maçlarında Sakaryaspor'u 2-1 yenen Ankara Demirspor, Tuzlaspor'a grup finelinde 2-0 yenilerek TFF 1. Lige yükselme hayalini başka bahara bırakmıştı.

RESTİ ÇEKTİP, ÇEKİLME KARARI ALMIŞLARDI!

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan play-off kararının ardından 2.Lig'den 1.Lig'e çıkacak son takımın Antalya'da yapılacak play-off maçları sonrasında belirlenmesi kararlaştırılmıştı. Bu kararın ardından Sakaryaspor'un çeyrek finaldeki rakibi Ankara Demirspor play-off kararına isyan ederek bugün ligden çekildiğini ve futbol şubesini kapattığını duyurmuştu. Ankara Demir’den yapılan açıklama; “TFF Yönetim Kurulu 08.07.2020 tarihinde yapmış olduğu toplantı sonunda duyurduğu kararla 2’nci Lig Beyaz ve Kırmızı grupta an itibariyle lider olan takımları şampiyon ilan etmiş, ikinci sıra ile beşinci sıra arasında yer alan takımların da 20-28 Temmuz tarihlerinde Antalya’da play-off müsabakaları yapacağını duyurmuştur. Aynı kararda 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta Kardemir Karabükspor takımını matematiksel olarak küme düşürmüştür. TFF sondan ikinci Niğde Anadolu FK’yı ise ligden düşürmemiştir. Oysa Niğde Anadolu FK’nın puanı 17’dir. Bu puanın içinde ligden çekilen Elazığspor’u hükmen yendiği için hanesine eklenen 3 puan da vardır. Maç yaparak Niğde Anadolu FK’nın elde etmiş olduğu reel puan 14’dür. Ligde kalması için geçmesi gereken bir üst sıradaki Etimesgut Belediyespor’un puanı ise 28 ve Elazığspor ile de müsabakası bulunduğundan ligler oynarım ve 5 maçını kaybetse dahi 31 puanla ligi tamamlayacaktır. TFF; 28 maçta 14 puan toplayan Niğde Anadolu FK’nın son 6 maçta 15 puan alacağını öngörmüş ligden düşürmemiştir. Bizler de burada bir haksızlık görmüyoruz. Ancak, aynı grupta 57 puan toplayan ve 2’nci sırada yer alan Ankara Demirspor’un lig devam etse matematiksel olarak şampiyonluk şansının çok yüksek olduğu açıkken söz konusu kararla Play-Off oynatılmasını hakkaniyetli bulmuyoruz. Fikstüre göre ilk maçında ligden çekilen Elazığspor’dan 3 puan alacak kulübümüz, şampiyonluk mücadelesi verdiği en önemli iki rakibi ile evinde oynayacak, Kırşehir deplasmanına gidecek, sondan ikinci Niğde Anadolu FK ve ligden düşen Kardemir Karabük ile oynayarak ligi bitirecekti. Söz konusu durum göz önüne alındığında Türkiye liglerinde en fazla şampiyon olma şansına sahip takımın Ankara Demirspor Kulübü olduğu görülecektir. Pandemiden dolayı maçların oynatılmaması kararı alınıp düşecek takımlara uygulanan matematiksellik ilkesinin kulübümüze de uygulanması gerekirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun doğru bulmadığımız 8.7.2020 tarihinde aldığı karara itiraz ediyor ligden çekilme, Play-Off maçlarını oynamama ve profesyonel futbol şubemizi kapatma, profesyonel futboldan çekilme kararı aldığımızı Türk Spor kamuoyuna ilan ediyoruz” denildi. Ardından ise Maçlara çıkarak Yarı Final2de Tuzlaspor’a yenilerek Şampiyonluk ümitlerini gelecek yıllara bıkartılar. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi