(HEDEF 3. LİG)

Bölgesel Amatör Ligde Tarihinde ilk kez 2020 -2021 sezonda mücadele edecek olan temsilcimiz Andırın Yeşildağspor resmi açılışını yaptı. Andırın İlçe Stadında gerçekleşen törene Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan adayı Ekrem Karaoğlan ile birlikte ilçenin mülki amirleri, Kulüp başkanı Altan Özer ile yönetimi, Futbolcular ve teknik ekip katıldı. Yapılan protokol konuşmaları takıma başarı temennileri ifade edilirken konuşmaların ardından Protokol tribünü penaltı atışı ile açılış renklendirildi.

“İSTEDİK BAL’A ÇIKTIK, İSTİYORUZ 3.LİGE ADIMIZI YAZDIRACAĞIZ”

Takımı aldığımızda 2. Amatör kümedeydi Andırın Yeşildağspor Oradan buralara geldik ve bura bize yeter diyerek burada kalma niyetimiz yok yolumuza devam edip 3. Lige çıkacağız diyen Andırın Yeşildağspor Kulübü Başkanı Altan Özer, “Takımı İbrahim Yaycıoğlu Başkanımdan alalı 4 yıl oldu ve üzerine koyarak 2. Amatörden aldığımız takımı BAL’a çıkardık. İnşallah tabi gönül ister ki 3. Ligde mücadele etmek ister. Bizde bunun mücadelesini veriyoruz. Tamam buraya kadar geldik bundan sonra gerek yok demiyoruz. Nereye kadar gidebilirsek. Daha öncesinde BAL’a çıkacağımızı söylediğimizde inanmayan insanlarda oluyordu. Nasıl çıkacaksınız gibisinden cümleler kuruyorlardı. Bizde başardık ve istedikten sonra her şey oluyormuş, bu istekle alakalı. Bizde elimizden geldiğince istiyoruz, mücadele ediyoruz. Sağ olsun Andırın Halkı da bize sahip çıkıyor, yerel Yönetimlerde bize destek veriyor. Dolayısı ile çok şükür buralara kadar geldik” dedi.

“BİZ BU İŞİN KAYMAĞINI YİYORUZ”

Takımı 2. Amatörden alarak BAL’a çıkardıklarını ifade eden Başkan Özer, “Biz bu işin kaymağını yiyoruz. Tamam takımı şampiyon yaptık, başardık, bunun asıl emektarı, bu işin temellerini atan tabiî ki İbrahim başkandır. Kendisi bizim onursal başkanımızdır. Sağ olsunlar yıllarca hizmet ettiler emek verdiler, bu takımın buralara gelmesine vesile oldular. Bizlerde elimizden geldiği kadar biraz daha üzerine katarak çok şükür başarılı bir 4 sene geçirdik. Onun üzerine de şampiyon olduk. Takımı aldığımızda 2. Amatör kümedeydi Andırın Yeşildağspor Oradan buralara geldik. İnşallah tabi gönül ister ki 3. Ligde mücadele etmek ister. Bizde bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

“BİZ ARTIK ANDIRIN DEĞİLİZ, KAHRAMANMARAŞ’IZ”

Takımı devraldıklarından bu yana takımın her zaman Andırın Halkının yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Özer, “Sağ olsun Andırın Halkı da bize sahip çıkıyor, yerel Yönetimlerde bize destek veriyor. dolayısı ile çok şükür buralara kadar geldik. Bu senede kendi çapımızda güzel bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Elimizden geldiğince Kahramanmaraş’ın gençlerinden Futbolcular aldık. Dışarıdan da Adana’dan, Kozan’dan, Konya’dan futbolcularımız var. Ama genel itibari ile Andırın ve Kahramanmaraş’ımızın gençlerini kadromuzu katarak oynatmaya çalışıyoruz. Biz Artık Andırın değiliz, Kahramanmaraş’ız, o yüzden de sadece Andırın Halkından değil, Bütün Kahramanmaraşlılardan destek bekliyoruz takımımıza inşallah onlarda bizi sahiplenir, onları güzel bir şekilde temsil ederiz. İnşallah daha iyi yerlere çıkartırız takımımızı, külfetli bir lig ve buradan başarılı bir şekilde anlımızın akı ile üstesinden gelmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ SAĞLAM TAKIMLA 3. LİGE ÇIKMAK” 

Bölgesel Amatör Ligde Tarihinde ilk kez 2020 -2021 sezonda mücadele edecek olan temsilcimiz Andırın Yeşildağspor'da teknik patron Mehmet Kürtül, “2-3yıllık bir süreci geride bıraktık ve takımımızı bal ligine çıkardık. Andırın Halkı olarak başkanımız, yönetim izlerle beraber bu sene ilk defa Bal liginde mücadele edecek bunun heyecanı yaşıyoruz. Ligin hazırlıklarına 3-4 gün oldu başlayalı. Bugün ise resmi açılışımızı gerçekleştirdik. Bizim kulüp politikamızda genç futbolculara şans veren bir kulüp biz Kahramanmaraş futboluna hizmet eden bir kulübüz, Kahramanmaraş’ı temsil ediyoruz. Kahramanmaraşlı bir transfer politikamız oluştu. Sağ olsun Kahramanmaraş spor camiası da bu konuda yardımcı oldu. Genç yetenekli deneyimli bir oyucu grubu oluşturduk bünyemizde. İnşallah başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.  

“BİZ YEREL YÖNETİMLER OLARAK TAKIMIMIZN YANINDAYIZ”

Andırın Yeşildağspor’un BAL’a yükselmesi ile İlçede Heyecanını uyandığını Eğitim kadar spor’a da ilginin olduğunu dikkat çeken Andırın Belediye Başkanı Av. Ahmet Doğan, “Bugün Andırın halkı olarak heyecanlı bir gündeyiz. Andırın yeşildağspor geçen yıl Amatör Ligden BAL’a yükseldi. Bu yükseliş ilçemizde heyecan uyandırdı. Takımımızın iyi bir sezon geçirmesini diliyorum. Takımımızın geçen yıl şampiyon olmasında emeği geçen futbolcular olsun, Yönetim kurulu olsun ve destek veren andırın halkına teşekkür ediyoruz. İnşallah bu sezonda kazasız, belasız bir lig geçirerek hedefimiz olan 3.lig’e çıkmak istiyoruz. Takımımız bunun için mücadele edecek. Bizde yerel yönetimler olarak, belediye olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışacağız. İlçemiz eğitime meraklı olduğu kadar spora da meraklı, bu anlamda ilgi var, destek var. İnşallah başarılı bir sezon geçirilir ve şampiyonluğa ulaşır takımımıza başarılar diliyoruz” dedi.

“EVLAT MUTLULUĞU YAŞIYORUM”

Andırın Yeşildağspor Benim Evladım gibidir ve uzun yıllar emek verdiğim takımın BAL’a olması beni çok mutlu etti diyen Andırın Yeşildağspor Onursal Başkanı İbrahim Yaycıoğlu, “1987’den itibaren ben bu kulübün her bölümünde görev yaptım. Taki 2000 yılına kadar. 2000 yılında ise Başkanlık yaptım. 2017’ye kadar. Daha sonra ise Gençlerin önünü açmak için gençlere bırakmayı düşündüm. Bu doğrultuda çok sevdiğim Altan kardeşime takımı teslim ettim. Bu süreçte takımın her adımını takip ettim, destek verdim. Sağ olsun Altan başkan başarılı bir şekilde takımımızı Bal Ligine çıkarttı. Bu durum beni ve Andırın Halkını çok mutlu etti. Hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum” dedi.

“KEŞKE 4 TAKIM, 5 TAKIM OLSA, BU MEMLEKETİMİZ İÇİN BİR KAZANÇTIR”

BAL’da ne kadar fazla takımımız olursa bu şehir için bir avantajdır diyen ASKF Başkan Adayı Ekrem Karaoğlan, “Gönül ister ki hepsi 3’cü Lige yükselsin. bir üst lige yükselsinler. Kendilerine başarılar diliyorum. Dün Türkoğlu Belediyespor’umuzun açılışındaydık, orada güzel bir açılış törenimiz oldu, bugün Andırındayız şansımıza havada çok güzel, gördüğüm kadarı ile çok mütevazi bir takım kurmuşlar. Mütevazi bir açılış töreni var. Belediye Başkanımız gelmiş, takımı sahiplenmi,ş bu çok güzel bir şey bu, bu tür takımlar yanlarında yerel yöneticilerimizi görmezlerse çok fazla ileri gidemezler. Yerel Yönetimlerimiz mutlaka Amatör takımlara BAL’da olsun Amatörde olsun destek vermeleri gerekiyor. takımın yanında olmaları gerekiyor. Gerek maddi, gerek manevi… Keşke 4 takım, 5 takım olsa, bu memleketimiz için bir kazançtır. Görüyorum ki bugün burada Belediye başkanı, Daire amirleri Savcımızdan, komutanımızdan birçok insan burada, birlik beraberlik takıma olumlu yansıma yapıyor. Takımın havasını değiştirecektir. Bizde bugün burada Federasyon olarak Andırın Yeşildağspor’u yalnız bırakmayalım diyerek buradayız. İnşallah güzel bir sezon geçirirler, gönüllerince bir sezon geçirirler. Kazasız belasız, Andırın İlçemizi, Kahramanmaraş’ımızı güzel bir şekilde temsil ederler. İnşallah istedikleri gibi bir üst lige yükselirler, temennimiz bu yöndedir” dedi.

“KAZANAN OLMAYACAK, MEMLEKET KAZANACAK”

ASKF Seçimlerine yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Ekrem Karaoğlan, “Önümüzde hafta sonu yani 20 Mart’ta Necip Fazıl Kültür Merkezinde ASKF seçimi var. Bende Başkan Adaylığımı daha önce açıklamıştım. İnşallah o seçimin hayırlara vesile olmasını şimdiden temenni ediyorum. o seçimde kazanan olmayacak, memleket kazanacak düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)         

Editör: Haber Merkezi