Kahramanmaraş’ta bir takım spor gönüllüleri tarafından kurulan Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Engelliler Spor Kulübü bu yıl Pandemi engeli yüzünden lige alınmamış ve ardından Müjdeli Haber verilmesi ile takımda hazırlıklar başlamıştı. Hazırlıklar kapsamında Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ile kentteki siyasetçiler maç yaparak moral desteği verdi.

BAŞLAMA VURUŞUNU VALİ COŞKUN YAPTI

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Onikişubat ilçesinde bulunan Batıpark Futbol Sahası'nda organize edilen karşılaşmada, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu ve AK Parti İl Teşkilatı'ndan bazı üyeler, ampute futbol takımıyla birlikte sahada ter döktü. Doğu Akdeniz Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ile katılımcılar, karma takım oluşturdu. Karşılaşmanın başlama vuruşunu yapan Vali Ömer Faruk Coşkun, daha sonra saha kenarına gelerek maçı seyretti. Müsabaka 4-4 beraberlikle sonuçlandı. Maç sonrası katılımcılara tatlı ve dondurma ikramı yapıldı.

SON DAKİKA GOLÜ KERVANCIOĞLU’NDAN!

2020-2021 sezonunda Ampute 2. Ligde 18 Ekim 2020 tarihinde ilk maçına çıkacak olan Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Engelilerspor'a moral maçı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamına alınan karşılaşmada, Doğu Akdeniz Ampute Futbol takımıyla il protokolünden oluşan karma takımlar karşılaştı. Müsabakanın başlama vuruşunu Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun yaptı. Kıran kırana geçen karşılaşma berabere sonuçlandı. Müsabaka sonrası son dakika golünü ise Müsiad Kahramanmaraş Şube Başkanı, Alpedo- Kervan Lezzetler grubu Yönetim kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu Birlik ve berberliği tatlandırmak adına tatlı dondurma ziyafeti ile son dakika golünü kayıt etti. MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu da güzel bir dostluk maçı olduğunu anlatarak, "Maç sonrası da tatlımızı, dondurmamızı ve su böreğimizi kardeş kardeş paylaştık." ifadelerini kullandı.

“BİZE DESTEK BİZİ MUTLU EDİYOR”

Doğu Akdeniz Engelliler Spor Kulübü Başkanı Halit Bekereci, "Bugün güzel bir ambiyans oldu. Sayın Valimiz, Vekilimiz ve başkanlarımız çocuklarımızı onurlandırdı. İyi bir başlangıç olacağını düşünüyoruz ve ilimize bir ampute takımı kazandırmanın peşindeyiz. Sezon başı talihsiz bir kaza geçirdik. Bu yıl Pandemi engeli yüzünden lige alınmamıştı. Ligde Fikstür çekilmemesine rağmen Lige başvuru tarihine yetişemeyen ve ardından girmek için dilekçe gönderdik.

Red cevabı verilmesi ile Kahramanmaraş’ın tek Ampute takımı yalnız kalmıştı. Pandemi dolayısı ile bütün Liglerde öteleme, ileriki tarihlere kaydırılırken Bedensel Engelliler Federasyonu ise verilen tarihi esnek tutmayarak bizim talebimizi kabul etmedi. Daha Lig bile oynatıp- oynatılmayacağı bile kararlaştıramazken bize red cevabı vermesi bu şehrin sahipsizliğimizdi. Bizler gönüllü olarak bu takımı kurduk ve farklı bir yönetim anlayışı ile yolumuza devam etmek istiyorduk ve Sahipsizlik Feryadına kulak veren TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Spor Sevdalısı Celalettin Güvenç olaya müdahil olarak takımın Lige katılımının onaylanmasını sağladı. Bu Müjdeli haber ile birlikteliğimiz bozulmadı. Sahaya çıkarak terimizin son damlasına kadar Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere taşıyacağız. Allah Herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)   

Editör: Haber Merkezi