Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FOX TV'de gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, "Teknik direktör konusunda bir sürpriz olabilir. Alman ve Portekiz ekolüne bakıyorduk. Fakat burada bir değişiklik olabilir. Hafta başında açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

"AZİZ YILDIRIM'IN BASIN TOPLANTISINI CANLI YAYINLAYACAĞIZ"

"Biz seçim döneminde FBTV ekranlarına çıkamamıştık. Fakat Başkanımız Aziz Yıldırım'ın yarın bir basın toplantısı var. Bunu FBTV'den canlı yayınlayacağız. Biz seçim zamanında kendi kanalımıza çıkamamıştık ama bu anlayışı değiştiriyoruz. Üç sene daha yetki istiyoruz. Özellikle futbolda camianın hak ettiği başarıları, Fenerbahçeli çocukların mutlu olacağı günleri yaşatmak istiyoruz."

"EKONOMİK OLARAK EN KÖTÜ DURUMDA OLAN FENERBAHÇE"

"Ekonomik olarak 3 büyük kulüp arasında en sıkıntılı kulüp Fenerbahçe. Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma bizler için çok önemliydi. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim ek gelir modelleri yaratmamız gerekiyor."

"SAHİPLİK MODELİ MÜMKÜN DEĞİL"

"Saha dışında da çok fazla Ali Koç'un başarısızlığı için uğraşan gruplar var. Kullandığım her kelimeyi cımbızla seçiyorum. Avrupa'da Bayern, Barcelona, Benfica, Real Madrid gibi dernek modellerinde olan ve başarılı olan kulüpler var. Fakat UEFA'nın düşüncesine göre, Türkiye'de dernek yapısında olan kulüpler uzun vadede başarılı olamıyor. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Buradan, 'Ali Koç, Fenerbahçe'yi satıyor' gibi anlamlar çıkarılmasına şaşırıyorum. Büyük kulüplerin hiçbirinin sahiplik modeline geçmesi mümkün değil. Böyle bir yanlış anlaşılmaya hiç gerek yok."

"SİVAS MAÇINDAKİ RUHSUZLUK BENİ ÇILDIRTTI"

"Fazla centilmenlik ne yazık ki fayda değil, zarar getiriyor. Biz sürekli iyi gençinelim, birlik olalım, sorunlarımız aynı, barış ortamı olsun istedik ama tek kulüple bu iş olmuyor. Biz bu değerlerden vazgeçmeyeceğiz. Fakat bizi ısırmaya kalkarsanız artık reaksiyonumuz misliyle karşılık olacak. Sivas maçındaki ruhsuzluk bizi çıldırttı. Bundan sonra Samandıra'da disiplin ve aile ortamı çok daha farklı olacak."

"TFF VE KİŞİLERE DAVA AÇACAĞIZ"

"Birkaç gün sonra 3 Temmuz'un 10. yılı olacak. Biz yılmadık, usanmadık, savaştık, mücadele ettik, sabırlı olduk, inandık, haklıydık ve kazandık. Fakat bunun maddi manevi kulübümüze büyük zararı oldu. Davanın bu kadar uzun sürmemesi gerekiyordu. Halka açık bir kulüp olarak bu davanın hesabını soracağız. Ağustos ayına kadar süremiz var. O zamana kadar davaları açmak zorundayız. Kime karşı dava açacağız? Tek bir kurum var. TFF'ye karşı dava açacağız. Tüzel kişiliğe kesin olarak dava açacağız. Kişilerle ilgili de açılacak davalara avukatlarımız karar verecek."

"TEKNİK DİREKTÖR KONUSUNDA SÜRPRİZ OLABİLİR"

"Teknik direktör konusunda bir sürpriz olabilir. Alman ve Portekiz ekolüne bakıyorduk. Fakat burada bir değişiklik olabilir. Hafta başında açıklayacağız. Taraftarlarımızın içi rahat olsun."

Editör: Haber Merkezi