Lig’in 25.haftasında Bayburtspor karşısında mücadeleden 3-0’lık galibiyetle ayrılan PisserroKahramanmaraşspor da Teknik Direktör Bülent Akan, düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan tecrübeli teknik direktör Akan, “Bugün önemli bir maçtan galibiyetle ayrılmak bizi mutlu etti. Geldiğimizden bu yana iyiye gidiş vardı. Son iki haftada talihsiz puanlar kaybettik. Oyuncularımızla yaptığımız konuşmalarda Bayburtsporkarşısında deplasmanda kazanmamız,mental ve fiziksel olarak bu maça eksizsiz girmemiz gerekiyordu.Nitekim maçın başından sonuna kadar oyun bizim kontrölümüzde geçti. Hücumda fazla acele etmeden savunmada ise takım halinde topun arkasında kalarak olgun oyun anlayışımızı daha iyi duruma getirdik. Bayburtsporu da tebrik ediyorum, oyunu çirkinleştirmeden direnç gösterdiler ama oyuncularım son ana kadar maçı istedi.

“HERBİRİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Sonuçlar iyi oldukça beklentiler doğal olarak değişiyor ve hedefe yaklaşma umutlarımız artıyor. Bu süreci tüm şehir olarak doğru yönetmemiz gerekiyor. 1 hafta önce Zafer coşkusu yaşarken 1 hafta sonra olumsuz bir sonuçta oyuncularımızı yerden yere vurmanın kimseye fayda sağlamayacağını belirten AKAN, süreci sağlıklı yönetmek adına bu tarz yıpratıcı eleştirileri doğru bulmuyorum. Galibiyetlerde puan kayıplarıda çok fazla abartılmamalı daha dingin ve sakin kalarak, empati kurarak yapıcı eleştiriler yapılmalı. Şuana kadar bilinçli taraftarlarımızın desteğini her geçen gün saha içinde ve saha dışında hissediyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor desteklerini bekliyorum.

“HER İHTİMALİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Göreve gelmesinin ardından Elazığspor maçı ile 9 maçta toplanan 19 puan sonrasında hedeflerin yükselip yükselmediği yönündeki soruyu yanıtlayan Teknik sorumlu Akan, “daha önceki sezonlara baktığımızda istatistik olarak ilk yarıda 22 puan ve altı puan toplayıpta 11. Sıradaki bir takımın Playoff oynaması matematiksel olarak biraz zor gözüküyor. Fakat biz diyoruzki yüzde 1 ihtimal varsa biz o ihtimali değerlendirmeliyiz. Doğru oyunun yanı sıra Playoffa inanan yürekler birleştikçe neden olmasın diye düşünüyor ve umutlanıyoruz. Tabi koyduğumuz hedefimize ulaşıp ulaşamayacağımızı zaman gösterecek. İyi niyetli ve yetenekli oyuncularımız var. Hem bireysel hemde takım oyunu olarak her geçen gün gelişiyoruz.  Zaman bizi nereye taşır bilemeyiz ama davaya inananların sayısı arttıkça hedeflere ulaşılır.

“OYUNCULARIM FORMA KAPMA REKABETİ İÇERİSİNDELER”

Son maçtaki rotasyona da değinen Akan,Geldiğimizden bu yana farklı oyuncular sahaya sürmemize karşın çoğu katkı sağladı. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Bu maçta şans vermediği Oyuncular ile ilgilide konuşan tecrübeli teknik direktör Bülent Akan, “taktiksel ve fiziksel olarak Bazı oyuncularımızı dinlendirmemiz takımın ve kendilerinin faydasına olacağını düşündük. Bazen oyuncuların dinlenme gereksinimleri olur. Bu süreçte yeni oyuncuların enerjilerinden faydalanmak istedik farklı oyunculara şans verdik. Oynayan oynamayan tüm oyuncularımız takım İçin ellerinden gelen gayreti gösteriyor birbirlerine saygılı bir şekilde forma kapma rekabeti içerisindeler. Buda bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Farklı özelliklere sahip, farklı yetenekleri olan karakterli bir kadro var elimizde. Kime ihtiyacımız olursa onu değerlendireceğiz. Ciddi şekilde çalışıyorlar, birbirlerine saygı duyuyorlar, birlikte sevinip birlikte üzülüyorlar, takımdaşlıkduygusu her geçen gün artıyor” diyerek sözlerini noktaladı.(HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi