Piserro Kahramanmaraş Spor Teknik Direktörü Bülent Akan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bildiğiniz gibi tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs ile hep birlikte mücadele içindeyiz ülkemizin ve dünyanın bu savaştan galip çıkabilmesi için toplumun çağrılara uyması,hijyene ve evde kalmaya dikkat etmesi gerekiyor. Lütfen bu konuda sevdiklerimiz ve sağlığımız için gerekeni yapalım. Malumunuz Tff müsabakaları seyircisiz oynatma yanlışından dönmüş ve 19 Mart itibariyle ligleri süresiz bir şekilde tatil etmiştir. O gün başkanımız ve yönetim kurulumuzla yaptığımız toplantı ile birlikte oyuncu arkadaşlara süresiz izin verdik. Ve akabinde telekonferans videolu görüntü sistemi ile Türkiye’de Fenerbahçe ile aynı gün bizde bu sistemde antrenmanlara başladık.

Bu sistemin özelliği aynı anda ve saatte oyuncularımızla iletişim içinde antrenmanlara devam edebilmek kazanımlar olarak takımdaşlık,disiplinli çalışma, mental destek,  sosyalleşme tabiki en önemlisi oyuncularımızın  performans kaybını en az seviyede tutabilmektir. Bugün Tff tarafından yapılan açıklamada en erken Haziran ayında maçların oynanabilme ihtimali olduğu söylendi.Bizde buna göre pozisyon alacak olursak Tff’nin Mayıs ayının ilk haftasında yapılacak toplantısında alınacak kararın sonucuna göre başkanımızla istişare edip yol haritası çizeceğiz. Tff den gelecek açıklamaya kadar oyuncularımızla telekonferans sistemi ile antrenmanlara devam edeceğiz. Bu arada 2 gün önce korona virüs ile ilgili olmayan ufak bir ameliyat geçirdim şuan sağlık durumum iyi arayan soran güzel dua ve temennilerde bulunan herkese çok teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla.

ANTRENMANLAR ONLİNE BAŞLADI!

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor da Korona Virüsü sebebiyle ertelenen maçlar sonrası Teknik Direktör Bülent Akan tarafından başladı.Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz, Kahramanmaraşspor, Covid-19 salgını sebebiyle ertelenen maçlar nedeniyle herkes evlerine gönderildi.Teknik Direktör Bülent Akan hazırladığı program çerçevesinde hazırlıklarına devam eden futbolcular yaşanan bu zorlu süreci ülke olarak birlikte aşacaklarına inandıklarını söylediler.

Salgın tehlikesi sebebiyle evlerine dönen ve antrenmanlardan mahrum kalan futbolcuların performansları ve formlarının düşmemesi için yeni bir formül geliştirildi. Teknik Direktör Bülent Akan tarafından tüm oyunculara talimat verildi ve herkes belli bir program dahilinde online görüntülü antrenmanlara başladı.

 TÜM OYUNCULAR ANTRENMAN YAPIYOR!

 Temsilcimiz Kahramanmaraşspor da tüm oyuncular görüntülü görüşme marifeti ile online antrenman programına dahil edildi. PiserroKahramanmaraşspor antrenörleri tüm oyunculara özel program ile antrenman yaptırmaya başladı. Tüm oyuncular online antrenman ile formda kalacaklar ve yemek programlarına kadar takipte olacaklar.

“FUTBOLCULARIMIZA SÜRESİZ İZİN VERDİK”

Son günlerde çıkan haberlerin ardından Kahramanmaraşspor kulübünden ''Kamuoyunu Bilgilendirme'' açıklaması yapılmıştı.TFF 2.lig Kırmızı Gruptaki Temsilcimiz Kahramanmaraşspor 29. Hafta karşılaşmasında lider Bandırmaspor ile 22 Mart Pazar günü saat 13:30'da karşılaşacaktı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoglu ve Futbol, Basketbol, Voleybol Federasyonlarının Başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ile yapılan toplantıda alınan karar neticesinde karşılaşma korona virüse karşı alınan tedbirler nedeniyle ertelendi. Bandırma 17 Eylül stadında oynanacak olan karşılaşma ileriki bir tarihe ertelenirken Kahramanmaraşsporlu futbolculara süresiz izin verildi.

Kulübün resmi sosyal medyasından Yapılan açıklama da ''TFF 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele veren PiserroKahramanmaraşspor'umuzda, Lig'de kalan maçların korona virüs nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmesi üzerine kırmızı-beyazlı ekibimizin oyuncularına evlerinde dinlemeleri için ikinci bir emre kadar süresiz olarak izin verilmiştir. Hiçbir futbolcumuzun sözleşmesi fesih edilmemiştir. PİSERRO Kahramanmaraşspor'umuz çalışmalarına gelişen şartlar doğrultusunda devam edecektir. "Tüm Kahramanmaraşspor taraftarlarımıza önemle duyurulur" denildi.

CEREM TALHA VE FATİH ÇIPLAK GİTTİ LANSE EDİLMİŞTİ

Korona Viris nedeniyle Ülkemizdeki tüm Ligleri ertelenmesi ile birlikte TFF 2.lig Kırmızı Gruptaki temsilcimiz Kahramanmaraşspor 29. Hafta karşılaşmasında lider Bandırmaspor ile 22 Mart Pazar günü saat 13:30'da karşılaşacaktı. Ertelemelerin yanı sırra idmanları bırakan ve izine çıkan Kahramanmaraşspor’da golcü futbolcu Cerem Talha ve Fatih Çıplak’ın kulüpten karşılıklı olarak sözleşmelerinin fesih ederek aldığı lans edilmişti. Kulüp ise sosyal medyada hiçbir futbolcunun sözleşmesinin karşılıklı olarak fesih edilmediğini duyurdu.

“ERTELEME KARARINI OLUMLU BULUYORUZ”

Kahramanmaraşspor’un Sosyal medya sayfasından yapılan açıklamada, koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Türkiye’de spor müsabakalarının ertelenmesiyle ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Yapılan açıklamada; Kahramanmaraşspor olarak kararı son derece olumlu buluyoruz. Tüm dünyayı maalesef etkisi altına alan bir salgın var. Bizlerde futbol kulüpleri olarak bu durumdan etkileniyoruz. Devletimizin insan sağlığını ön planda tutarak, zamanında aldığı tedbirler sayesinde ülke olarak inşallah bu salgını en az vaka ile atlatacağımıza inanıyoruz. Geçen hafta tüm liglerde alınan seyircisiz oynama ve son olarak alınan erteleme kararlarını Kahramanmaraşspor Kulübü olarak sonuna kadar destekliyoruz. Bundan sonraki süreçte kulüp olarak devletimizin alacağı kararlara göre yolumuza devam edeceğiz. Bu vesile ile ülkemizin ve tüm dünyanın bu virüsten bir an önce kurtulmasını ve herkesin normal hayatına hızlı bir şekilde dönmesini temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TÜM LİGLERİ SÜRESİZ ERTELEDİ

Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Futbol, Basketbol, Voleybol tüm liglerin süresiz olarak ertelendiğini açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile federasyon başkanlarının bir araya geldiği toplantının ardından karar verildi ve Türkiye’de liglerin ertelenmesine karar verildi. Yurtlarımızın doluluğu yüzde 24’e kadar düşmüş durumda. Yüzde 76’lık yatak kapasitemiz şu anda boş. Yurtlarımızı hem gözlem yeri hem karantina bölgesi olarak kullanıyor. Toplam 14 ilimizde dezenfekte işlemleri gerçekleştirdikten sonra kullanıma açtık. Virüsün en çok etkilediği alanlardan biri spor. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar ertelenmiş durumda. UEFA’da da EURO 2020’nin 1 yıl ertelenmesi kararı alındı. Federasyon başkanlarıyla detaylı bir değerlendirme imkanı bulduk. Bizim amacımız Türk gençlerinin yarınlarını planlamak. Son 18 yılda sporda, Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla geldiğimiz seviye ortada. Bu toplantı bizler için önemliydi. Futbol voleybol, Basketbol federasyonları başkanları ve Kulüpler Birliği başkanımızla kapsamlı bir toplantı yaptık. Geçtiğimiz hafta tüm müsabakaların seyircisiz oynanması kararını almıştık. Bu da geçtiğimiz hafta uygulandı. UEFA, Euroleague, NBA, PremierLeague, Bundesliga gibi ülkelerin tatil kararında geç kaldıklarını gördük.

FUTBOLCULAR EVDEN MESAJ VERDİ

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgını nedeniyle kendini karantinaya alan Kahramanmaraş Spor Camiası, vatandaşlara "evde kalın" demek için #10toqueschallenge akımı başlatmıştı. Kahramanmaraş spor camiasının önde gelen isimleri çektikleri videolarla evde spor yaparken zaman zamanda meydan okuyarak diğer spor adamlarına göndermeler yaptılar. Kahramanmaraşsporlu futbolcular ise evde hayat var spor yap zihinde kal gibi mesajlarla evde kalmanın sağlıklı yaşamanın önemine değinmiş oldular. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi