Sezonun ikinci yarısına fırtına gibi başlayan Kahramanmaraşspor, Mutlak galibiyet parolasıyla maçta 90. Dakikada Cerem, Fatih ve Haluk ile attığı golle sahadan 3 puanla ayrıldı. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında Cerem’le gole ulaşan ve 82. Dakikada kan tazeleyerek Fatih’le 2. golü bulan Kahramanmaraşspor normal sürenin son dakikasında Penaltı kazandı. Penaltı atışında ise Haluk Türkeri meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak farkı 3’e çıkardı ve müsabakada ev sahibi Bayburtta Burak Kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakırken Müsabakada başka gol olmayınca Kahramanmaraş’a 3 golle 3 puan geldi.

 

İLK YARI SESSİZLİK VAR

Her iki takımında zaman zaman kalelerde etki yarattığı mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Sol kanattan bindirme yapan Ani atakla yüklenen Bayburt Özel İdarespor sol kanattan bindirdi ve ceza alanında Tolga ile önemli bir atak gerçekleştirdi. Kaleci ile baş başa kalan Tolga’ın şutunda kaleci Özkan topu kornere dahil etti. Kornerden ise sonuç çıkmadı. içeri uzun atılan topa Gökhan sahip çıkarak ceza alanı içerisinde tehlikeli pozisyona ayak koydu. Kahramanmaraşspor’da Orta sahadan Gürcan’ın kazandığı topu Gürcan topu Hüseyin’e açtı. Hüseyin ise sol kanattan ceza alanı paralelinden içeri ortaladı. Kısa pasına Recep yetişemeyince top defansa çakıldı. Bu pozisyonlar gol getirmezken ilk yarı başladığı gibi sona erdi.

HAREKETLİ VE PANİK OYUN HAKİM

 Bayburt Genç osman Stadyumunda Bayburt İl Özel İdarespor’a karşı mücadele sergileyen Kahramanmaraşspor ilk dakikalarda gol yollarında etkili ataklar yaratırken takımda hareketli ve baskılı bir oyunun yanı sıra golü bulma telaşı vardı. Cerem, Muhammed Enes  ve Recep gibi etkili oyuncuların topu kazanır kazanmaz Bayburt İl Özel İdare kalesine hücum etmesi ve ani ataklarla gol bulmaya çalışması oyun içerisindeki agresif oyunu sahaya yansıttı.

GOLLER 2. YARIDA GELDİ

İlk Yarısı 0-0 sona eren karşılamada goller ikinci yarıda geldi. Cerem Talha ile 64. dakikada gole ulaşan Kahramanmaraşspor 82. dakikada Fatih Kamacı ile farkı 2’ye çıkardı. Farkın 2’ye çıktığı mücadelenin 90. dakikasında Burak Sarı kırmızı kartla oyun dışı kalırken pozisyon Penaltıya dönüştü. Penaltı ise Haluk Türkerinin kullandığı penaltı atışı sonucunda fark 3’e çıktı.  

MÜSABAKADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:

Dk1 Müsabakaya konuk ekip Kahramanmaraşspor başladı.

Dk3 Kahramanmaraşspor sol kanattan yaptığı atakta son çizgiye kadar inen Bayram içeri ortalamak istedi Topa Bayburt İl Özel idaresporlu İsmet sahip çıktı.

Dk5 Sol kanattan bindirme yapan Bayburt İl Özel idarespor da Okan topu Bilal’e bıraktı. Bilal’in içeri derinlemesine gönderdiği topu Onur önüne aldı ve sert şutu üstten auta gitti.

Dk6: Kahramanmaraşspor sol kanattan bindirme yaptı ve Hüseyin’in topuk pası sonucunda hareketlenen Gürcan topu önüne aldı ve kaleye gönderdiği top kalecide kaldı.

Dk10 Ani atakla yüklenen Bayburt İl Özel idarespor sol kanattan bindirdi ve ceza alanında Emrah ile önemli bir atak gerçekleştirdi. Kaleci ile baş başa kalan Emrah’ın şutunda kaleci Özkan topu kornere dahil etti. Kornerden ise sonuç çıkmadı.

Dk16 Bayburt İl Özelidaresporlu sol kanattan pas hatasından kazandığı top ile ilerledi. Mert’in içeri aktardığı topta Kahramanmaraşspor defansında Bayram topu defansta kontrol etmesini bildi.

Dk19 Bayburt İl Özelidaresporlu ceza alanına çapraz alandan serbest vuruş kazandı. Yusuf Onur’un kullandığı serbest vuruş Baraja takıldı.

Dk21 Kahramanmaraşspor ani atakla yüklendi Hüseyin’in içeri aktarmak istediği top defansa çarptı. Defansın arkasına sarkan Muhammed Enes topu çelerek sert şutunu çekti top az farkla auta gitti.

Dk22 Kahramanmaraşspor Cerem ile atağa çıktı. İçeri aktardığı topu defans müdahele etti top kornere çıktı. Kullanılan kornerde Recep dokundu kaleci topu son anda kontrol etti.

Dk25 Muhammet Mahmut’la gelişen Bayburt İl Özelidarespor atağında M. Mahmut topu içeri aktardı topa Burak kafa ile arka kısma bıraktı Arkada Onur Erdem topu ekalte etmek istedi ama Kahramanmaraşsporlu Gökhan topu uzaklaştırmasını başardı.

Dk29 Bayburt İl Özelidarespor atağında Tolga’nın sağ kanattan baskı yaptı ve içeri aktardığı topa İsmet gelişine vurduğu şutta topu havaya dikti.

Dk30 Orta sahadan gelişen atakta Orhan’ın sağ kanata bıraktığı topa Cerem sahip çıktı ve topu alır almaz yüklendi ve son çizgiye kadar indi. Ortasını yaptı topa kafa ile çıkan Muhammet Enes dokundu top direkte patladı ve auta gitti.

Dk39 ilk dakikalarda baskıları üzerinde gören Kahramanmaraşspor da Gürcan, ceza sahasına ortalanan topa gelişine vurarak kaleye gönderdiği şutu sonucunda top az farkla auta gitti.

Dk45 Bayburt İl Özelidarespor serbest vuruş kazandı. Emrah’ın kullandığı serbest vuruşta Barajı aşan top direk kaleye yönlendi. Topu iyi takip eden Özkan topu yumruklayarak oyuna çeldi.

İKİNCİ YARI;

Dk47 Kahramanmaraşspor ani atakla sol kanattan yüklendi. Hüseyin Cihan içeri girdi ve Cerem Talha’nın koşu yoluna aktardığı topta Cerem Talha ceza alanına girmek istedi savunmanın hamlesi ile yerde kaldı.  Hakem oyuna devam kararı ile pozisyonu sürdürdü.

Dk49 Kahramanmaraşspor sağ kanattan yüklendi. Recep’in ceza alanına aktardığı topa sahip çıkan Gökhan topu kontrol etti ve ceza yayı üzerine Muhammed Enes’in koşu yoluna aktardı. Muhammed Enes’in vuruşunda ise top yandan auta gitti.

Dk51 Sol kanattan bindirme yapan Kahramanmaraşspor’da Gürcan ceza alanına kadar taşıdığı topu içeri ortaladı. İçeri aktarılan ters topa kaleci Alişan yumrukla cevap verdi. Orhan’ın önünde kalan topu Hüseyin sert şutla auta gönderdi.

Dk54 Kahramanmaraşspor önemli bir atağa imza atarak gole yaklaştı. Topa defans ayak koydu.

Dk56 Bayburt İl Özelidarespor sağ kanattan bindirdi, Ceza alanında Burak ile yüklenen ceza alanına yakın alandan Tolga topu kaleciye yöneltmek istedi defans ayak koyarken İsmet topu çeldi sert şutunda keleci özkan topu kontrol etti.

Dk63 Sol kanattan gerçekleşen atakta Kahramanmaraşspor’da ’in içeri aktardığı topta karambole dokunan Cerem Talha topu auta gönderdi.

Dk64 Ani Gelişen Atakta Kahramanmaraşspor’da Cerem Talha topu ağlarla buluşturan isim oldu. 0-1

Dk66 Bayburt Özel İdarespor’da Tolga Şahin’in uzaktan sert vuruşu üstten auta gitti.

Dk69 Kahramanmaraşspor sağ kanattan içeri Fatih ile yüklendi ve içeri aktardığı topa Muhammed enes güzel bir plase ile meşin yuvarlağı yandan auta attı.

Dk71 sağ kanattan atağa çıkan Kahramanmaraşspor’da Fatih’in içeri aktardığı topu sol kanattan karşılayan Recep içeri girmek istedi. Defansı da aşan Recep’in önündeki topa son anda defans dokundu, top kornere çıktı. Kornerden ise sonuç çıkmadı top kalecide kaldı.

Dk74 Orta sahadan gelişen Bayburt İl Özelidarespor atağında içeri aktarılan topa Volkan sert bir şekilde dokunarak topu üstten auta gönderdi.

Dk79 Kahramanmaraşspor Gökhan ile ceza alanına girdi ve topu ortalamak istedi. Defansa çarpan top kornere gitti. Kornerden içeri gönderilen top karombolde kaldı ve top sol alanda Cerem’e aktarıldı. Cerem ise rakibini aşmak isterken faul yapıldı. Serbest vuruştan ise yararlanılamadı.

Dk 82 Kahramanmaraşspor’da Hakkı  orta alanda topu kaptı ve ileriye doğru topla kat etmeye başladı. Sağ kanattan gelen Fatih’in önüne topu bıraktı. Fatih topa hızlı girdi ceza alanı içerisinde topu ağlara taktı. 0-2

Dk84 Konuk ekip Bayburt İl Özelidarespor’dan Topla buluşan Sertan topu ceza alanına kadar taşıdı ve ceza alanı içerisinde pasınıVokanl’a aktardı Volkan ise topa vurdu top yandan auta gitti.

Dk89 Her iki takımda üstünlük kurmaya çalıştığı mücadelede her iki takımda gol yollarında zorlandı.

Dk90 Kahramanmaraşspor’un atağında Yaşanılan pozisyonda Burak Sarı Kırmız kartla oyun dışı kaldı. Pozisyon Penaltı olarak sonuçlanırken Penaltıyı Haluk kullnadı. Haluk’un kullandığı penaltı golle sonuçlanarak fark 3’e çıktı. Müsabaka gol sonrası sona erdi.

 (DERLEYEN: İLKER YİYEN)


 

Editör: Haber Merkezi