Haftanın en gollü maçı ise Kahramanmaraşspor 4-1’lik Sancaktepe müsabakası oldu. Kahramanmaraşspor maçında 5 gol kayıt edilirken diğer maçlar ise gol sevinci yaşandı. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor kendi evinde İstanbul Temsilcisi Sancaktepespor’u 4-1 mağlup ederek Ligde kalmayı garantileyen ekipler arasına girdi. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un bulunduğu Misli.com 2. Lig Beyaz Grupta yaşanan olayları Gazetemiz Yazı işleri Müdürü İlker Yiyen sizler için derledi.

37. HAFTANIN MAÇLARI

KAHRAMANMARAŞSPOR 4-1 SANCAKTEPE FK

ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 2-0 ANKARA DEMİRSPOR

UŞAK SPOR A.Ş. 2-2 İNEGÖLSPOR

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş. 2-3 KOCAELİSPOR

SARIYER 0-0 MANİSA FUTBOL KULÜBÜ

GÜMÜŞHANESPOR 1-0 ÇORUM FK

HACETTEPE SPOR 0-1 AFJET AFYONSPOR

ŞANLIURFASPOR 0-0 NİĞDE ANADOLU FK

HEKİMOĞLU TRABZON 3-1 ERGENE VELİMEŞE SPOR

38.HAFTA MAÇ PROGRAMI

AMED SPORTİF FAALİYETLER - KAHRAMANMARAŞSPOR

ERGENE VELİMEŞE SPOR - ŞANLIURFASPOR

KOCAELİSPOR - GÜMÜŞHANESPOR

İNEGÖLSPOR - HACETTEPE SPOR

SANCAKTEPE FUTBOL KULÜBÜ - ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR

ANKARA DEMİRSPOR - HEKİMOĞLU TRABZON

AFJET AFYONSPOR - ZONGULDAK KÖMÜRSPOR

ÇORUM FK - SARIYER

NİĞDE ANADOLU FK - UŞAK SPOR A.Ş.

MAÇLARIN DEĞERLENDİRMESİ

KAHRAMANMARAŞSPOR 4-1 SANCAKTEPE FK

Temsilcimiz kahramanmaraşspor kendi sahasında oynadığı Sancaktepe Futbol kulübü müsabakasında maçı 4-1 kazandı. 2020-2021 sezonu Misli.com 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor, 37. haftanın maçında karşı karşıya geldiği karşılaşmada ilk yarıda 2-0 rahat bir oyun sergilerken Burak Göksel ve Emin Altunay’ın golleriyle 2-0’lık ilk yarıda üstünlük sağlarken Sancaktepe’de Uğur farkı bire indirmesine rağmen Burak farkı tekrar 3-1’e taşıyarak galibiyet için tepeyi aşmayı bildi. 12 Şubat stadında oynanan Kahramanmaraşspor – Sancaktepe Futbol Kulübü maçını 3 gol Burak Göksel kayıt ederken 1 golü de emin kayıt ederek Kahramanmaraş’ı galiiyete taşıyan isimler oldu. Sancaktepenin ise tek golü Uğur’dan geldi. 

ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 2-0 ANKARA DEMİRSPOR

Erzincanspor 37. hafta mücadelesinde Ankara Demir sporu karşılaşmanın son dakikalarında Ozan ve Samed 'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Erzincan Müstakil Atletizm Sahasında oynanan mücadeleye iyi başlayan ve galibiyeti isteyen taraf olan ev sahibi takım Anagold 24Erzincanspor ilk devrede özellikle kanatlardan getirilen toplar golcü Ozan ile buluşturularak gol aradı. Konuk takım Ankara Demir spor kontra ataklarla gol aradı. Devrede her iki takımda gol bulamayınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya yine baskılı başlayan ev sahibi takım Anagold 24Erzincanspor maçın 88. dakikasında Ozan ile bulduğu gol ile 1-0 öne geçti. Gol sonrası beraberlik için baskı kuran konuk takım Ankara Demir spora pozisyon vermeyen 24Erzincanspor uzatmaların 6. dakikasında bu kez Samed ile durumu 2-0 yaptı ve müsabaka bu skorla noktalandı.

UŞAK SPOR A.Ş. 2-2 İNEGÖLSPOR

Misli.com 2.Lig Beyaz Grup’ta 37.hafta maçında Uşakspor, evindeki sezonun son maçında düşme tehlikesi bulunan İnegölspor ile 2-2 berabere kalarak taraftarlarını üzdü. Maçın ilk dakikalarında kalesinde gördüğü golle geriye düşmesine rağmen, 2-1’lik skorla son dakikalara giren Uşakspor, sezonun genelinde klasikleşmiş hale gelen son dakika fobisiyle kalesinde gördüğü golle standart’ı bozmadı. Öte yandan Uşakspor’un başarılı file bekçisi Ersin Aydın, İnegölspor maçında hırslı ve başarılı kurtarışlarıyla maçta öne çıkan isim oldu. Tehlikeli gelişen İnegölspor ataklarında kalesini gole kapatmayı başaran Ersin Aydın, konuk takım İnegölspor’un bir penaltısını da kurtardı. Böylece Ersin Aydın son 2 maçta 2 penaltı kurtarmış oldu. Uşakspor’da sonradan oyuna girip zaman zaman iyi maçlar çıkaran ve goller atan Uşakspor’un 10 numaralı futbolcusu Mehmet Bektaş, oyuna alınmadığı için teknik direktör Serkan Afacan ile sözlü tartışma yaşadı.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş. 2-3 KOCAELİSPOR

Kocaelispor 3 puanı 90+5’te kurtardı ve Kocaelispor Zonguldak Kömürspor'u yenerek play-offa kalmayı garantiledi. Müsabakaya iki takımda etkili başladı. İlk 5 dakikada İrfan ile Kocaelispor, Zonguldak Kömürspor'da Haluk Türkeri ile gole yaklaştı. Tempolu oyun devam ederken dakika 10'da Zonguldak Kömürspor Haluk Türkeri'nin golüyle 1-0 öne geçti. Gol sonrası hemen reaksiyon gösteren Kocaelispor 5 dakika sonra ise İrfan Başaran'ın golüyle skora denge getirdi 1-1. İkinci yarı da iki takım dengeli futbolunu sürdürdü. Daha çok baskılı oynamak isteyen Kocaelinde oyunun kaderini adeta Benhur Keser-Dilaver Güçlü değişikliği belirledi. Oyuna giren tecrübeli oyuncu hemen 3 dakika sonra harika bir pasla Burak Süleyman'a aktardığı topu Süleyman ağlarla buluşturdu 1-2. Golden sonra ev sahibi ekip dakika 73'te Tezcan Gökmen'in golüyle skora denge getirdi, müsabaka 2-2 oldu. 5 dakika uzatma verilen maçın 90+5. dakikasında yine Dilaver harika bir ortayla topu Bahri Can'a aktardı. Sağ kanattan çok iyi gelen Bahri Can topu ağlara gönderdi. Santrası olmayan golün ardından Kocaelispor sahadan 2-3 galip ayrıldı. Bu skorla Kocaelispor ligde Play-Off'ları aynı zamanda üçüncü sırayı da garantilemiş oldu.

SARIYER 0-0 MANİSA FUTBOL KULÜBÜ

Play-off turuna kalmak için mücadele veren Sarıyer, şampiyon Manisa Futbol Kulübü'nü sahasında konuk etti. Müsabaka golsüz eşitlikle tamamlanırken, lacivert beyazlı ekip ligin son maçını kazanması halinde play-off'a kalmayı garantileyecek. Rakibini mağlup etmesi durumunda play-off'a kalmayı garantileyecek olan Beyaz Martı, sahadan beraberlikle ayrıldı. Güçlü rakibi karşısında istediği futbolu sergileyemeyen ve gol pozisyonu üretmekte zorlanan Sarıyer, aldığı beraberlikle bu sezon sahasında 9. kez puan kaybı yaşadı. 60 puanla 5. sırada yer alan Sarıyer'in 59 puanla 24 Erzincanspor ve 57 puanla Afyonspor takip ediyor. Ligin son haftasında play-off ve küme düşme ihtimali bulunmayan Çorum FK'ya konuk olacak olan Beyaz Martı, deplasmanda kazanması halinde rakiplerinin alacağı sonuçlara bakmaksızın play-off'a kalacak. Lacivert beyazlılar olası bir mağlubiyette ise rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

GÜMÜŞHANESPOR 1-0 ÇORUM FK

Misli.com 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Gümüşhanespor, sahasında Çorum Futbol Kulübü'nü 1-0 mağlup etti. 2.lig, Beyaz grupta ligde kalma mücadelesi veren Gümüşhanespor, ligin sahasındaki son maçında konuk ettiği ve birde penaltı kaçırdığı Çorum Futbol Kulübü’nü 1-0 mağlup ederek umutlarını yeşertti. Müsabakanın 26.dakikasında gelişen Gümüşhanespor atağında rakip defans oyuncu ceza sahasında topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına gelen Muharrem Efe’nin vuruşunu kaleci Erdi Yokuşlu çıkardı. 74.dakikada sağ kanattan gelişen Gümüşhanespor atağında Sercan Kaya’nın pasıyla ceza sahasına giren Tekin Adar, kale çizgisine inmeden yaptığı ortayı iyi takip eden Tuğay Adamcıl yakın mesafeden topu ağlara gönderdi.

HACETTEPE SPOR 0-1 AFJET AFYONSPOR

Afjet Afyonspor deplasmanda Hacettepe’nin konuğu olduğu maçta 39. dakikada Alper Tursun’un golüyle ilk yarıyı 0-1 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısında gerçekleştirilen ataklarda bir türlü golle buluşamayan Jetler, 37. haftada deplasmandan 3 puanla ayrıldı. İlk yarıda başka gol bulamayan Jetler, ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürdü. Ataklarında ciddi gol pozisyonlarına giren Jetler, aradığı ikinci gole ulaşamadı. Hacettepe ise ender ve cılız ataklarla gol aramaya çalıştı. Maçın sonunda başka gol olmazken Jetler maçtan 1 golle 3 puan almayı başardı. Jetler aldığı 3 puanla 57 puana ulaştı. Fakat bu 3 puan Jetlerin Play-Off’a katılmasına yetmeyecek.

ŞANLIURFASPOR 0-0 NİĞDE ANADOLU FK

2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Şanlıurfaspor ile Niğde Anadolu FK karşılaşması başladı.

Şanlıurfaspor, kendisini düşme grubundan uzaklaştıracak goller için mücadele verdiği maçta gol atamadı. Kendisi ile aynı puana sahip olan Niğde ekibini ağırlayan Şanlıurfaspor'da tek hedef galibiyet şeklinde ifade edilirken, karşılaşma kentte gündemin ilk sırasını belirlenmişti. Müsabakanın İlk yarı sonucu 0-0'lık skorla tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da skor değişmedi. Her iki takımında ataklarından gol sesi gelmeyince karşılaşma 0-0'lık skorla tamamlandı. Şanlıurfaspor ve konuk ekip aldıkları birer puanla grupta 33 puanla yerlerini aldı.

HEKİMOĞLU TRABZON 3-1 ERGENE VELİMEŞE SPOR

TFF 2. Lig Beyaz grupta 37. Hafta maçında Yavuz Selim Stadında Hekimoğlu Trabzonspor ile Ergene Velimeşe spor karşı karşıya geldiler. Hekimoğlu Trabzonspor maçın 6. Dakikasında Batuhan Karadenizin penaltı golü ile 1-0 öne geçti. Maçın 28 Dakikasında Hekimoğlu Trabzon spor M. Caner Aktaş ile skoru 2-0 yaptı. Maçın ilk yarısında bu skor ile kapandı. Maçın 60. Dakikasında Hekimoğlu Trabzonspor Batuhan Karadeniz’in ikinci golü ile skoru 3-0 yaptı. Maçın 90+4 Dakikasında Ergene Velimeşe spor Oğuzhan Akgün ile skoru 3-1 yaptı. Maçta bu skor ile kapandı.

GRUBUN “EN LERİ”

- En Fazla Galibiyet : Manisa (24)

- En Az Galibiyet : Ergene, Hacettepe, İnegöl (6)

- En Fazla Mağlubiyet: Sancaktepe (23)

- En Az Mağlubiyet : Manisa (0)

- En Fazla Beraberlik : İnegöl (14)

- En Az Beraberlik: Sancektepe (5)

- En Çok Gol Atan Takım : Manisa (84)

- En Az Gol Atan Takım : Hacettepe (26)

- En Çok Gol Yiyen Takım : Sancaktepe(75)

- En Az Gol Yiyen Takım: Manisa (22)

SARI KARTLAR:

BURAK GÖKSEL 33.dk (Kahramanmaraş)

EMİN ALTUNAY 17.dk (Kahramanmaraş)

UĞUR IŞIKAL 14.dk (Sancaktepe)

EMRAH CÜLEN 33.dk (Sancaktepe)

AHMET ABDULLAH ÇAKMAK 44.dk (Sancaktepe)

MERT ÇAKAR 75.dk (Uşak)

RESUL TÜRKKALESİ 70.dk (Uşak)

MEHMET ÖZDIRAZ 68.dk (İnegöl)

GÖKHAN KURUMUŞ 28.dk (İnegöl)

YUNUS ŞİMŞEK 68.dk (Gümüşhane)

İLKE TANKUL 80.dk (Gümüşhane)

MUHAMMET FETTAHOĞLU 8.dk (Çorum)

ERGUN CENGİZ 71.dk (Ergene)

EVREN KİLARCİ 48.dk (Ergene)

ESER AKBAŞ 45+1.dk (Ergene)

HASAN KÜÇCÜK 77.dk (Ankara)

SERDAR EYLİK 1.dk (Ankara)

MÜMİN TALİP PAZARLI 13.dk (Erzincan)

OZAN PAPAKER 53.dk (Erzincan)

ABDULLAH BALIKUV 81.dk (Erzincan)

(DERLEYEN: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi