Haftanın en gollü maçı ise Çorum FK 5-0 Sancaktepe Futbol Kulübü ve Sarıyer 3-2 Kahramanmaraşspor müsabakası oldu. Diğer maçlar ise kısır çekişmeli geçti. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor deplasmanda ilk yarıda önde olduğu müsabakada geri düşere 3 puanı sarıyer’e bıraktı. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un bulunduğu Misli.com 2. Lig Beyaz Grupta yaşanan olayları Gazetemiz Yazı işleri Müdürü İlker Yiyen sizler için derledi.

28. HAFTANIN MAÇLARI

SARIYER 3-2 KAHRAMANMARAŞSPOR

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR 0-1 HEKİMOĞLU TRABZON

MANİSA FUTBOL KULÜBÜ 2-1 AMED SPORTİF FAALİYETLER

İNEGÖLSPOR 0-2 NİĞDE ANADOLU FK

AFJET AFYONSPOR 2-1 ERGENE VELİMEŞE SPOR             

KOCAELİSPOR 3-0 ANKARA DEMİRSPOR             

HACETTEPE SPOR 0-0 ŞANLIURFASPOR

ÇORUM FK 5-0 SANCAKTEPE FUTBOL KULÜBÜ

GÜMÜŞHANESPOR 3-1 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR

29.HAFTA MAÇ PROGRAMI

KAHRAMANMARAŞSPOR - MANİSA FUTBOL KULÜBÜ

ERGENE VELİMEŞE SPOR - İNEGÖLSPOR

SANCAKTEPE FUTBOL KULÜBÜ - KOCAELİSPOR

HEKİMOĞLU TRABZON - GÜMÜŞHANESPOR

UŞAK SPOR A.Ş.               - HACETTEPE SPOR

ŞANLIURFASPOR - ZONGULDAK KÖMÜRSPOR

AMED SPORTİF FAALİYETLER - ÇORUM FK

ANKARA DEMİRSPOR - AFJET AFYONSPOR

ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR - SARIYER

MAÇLARIN DEĞERLENDİRMESİ

SARIYER 3-2 KAHRAMANMARAŞSPOR

Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’un 28’nci haftasında deplasmanda Sarıyer ile karşılaşan Profesyonel Temsilcimiz Kahramanmaraşspor, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta 28’nci hafta maçları dün oynanan birbirinden zorlu karşılaşmalarla devam etti. Ligde geçen hafta 5 maçlık galibiyet özlemini dindirerek Sarıyer deplasmanına giden Kahramanmaraşspor, 2-0 öne geçtiği karşılaşmayı 3-2 kaybetti. 5 Maç sonra Gümüşhanespor'u 3-1 yenerek sahadan galip ayrılan Temsilcimiz Kahramanmaraşspor, puanını 31 yaparak 11.sıradaki yerini korumuştu. Zirve yarışı yapan Sarıyer, 45 puanla 5.sıraya yer aldı. Dün ise Sarıyer deplasmanında ilk yarıda elde ettiği skor avantajını değerlendiremeyerek taraftarlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratan Kırmızı Beyazlı ekipte golleri 15’nci dakikada Emin Altunay ve 21’nci dakikada Burak Göksel kaydetti. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren sayılar ise, 24’ncü dakikada Nuri Terliksiz, 49’ncu dakikada Okan Deniz ve 72’nci dakikada Bertul Kocabaş’tan geldi. Bu sonuçlarla birlikte kritik karşılaşamadan önemli bir geri dönüş yaparak galibiyete ulaşan ev sahibi Sarıyer, puanını 48’e yükselterek lig sıralamasında ilk 3 iddiasını sürdürdü. Sarıyer deplasmanından eli boş dönen Kahramanmaraşspor ise 31 puanda kaldı.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR 0-1 HEKİMOĞLU TRABZON

Hekimoğlu Trabzon deplasmanda Zonguldak Kömürspor ile karşılaştı ve sahadan 1-0 galip ayrıldı. 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Hekimoğlu Trabzon FK deplasmanda Zonguldak Kömürspor ile karşılaştı. Trabzon ekibi sahadan 1-0 galip ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Misli.com 2.lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakpor sahasında ligin güçlü ekiplerinden Hekimoğlu Trabzon’u konuk etti. Geçtiğimiz hafta deplasmanda 24 Erzincanspor’u Haluk Türkeri’nin attığı golle 1-0 yenerek büyük moral bulan Zonguldakspor, Hekimoğlu Trabzon karşısında da 6 eksik olmasına rağmen puan umutlarıyla çıktı. Elmas 90 dakika sonunda rakibi Hekimoğlu Trabzon’a 18’nci dakikada yediği golle 1-0 mağlup oldu. Zonguldakspor, rakibi Hekimoğlu Trabzon maçına 6 eksikle çıktı. Kırmızı-lacivertl ekipte sarı kart cezalısı oldukları için Haluk Türkeri, Yılmaz Daler ve Rıdvan Bingöl’ün yanı sıra geçtiğimiz hafta sakatlığı nedeniyle Erzincanspor maçında oynayamayan kaleci Sinan Ören ve sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Serbay Yağız ve kadro dışı bırakılan Batuhan Yılmaz oynamadı.

MANİSA FUTBOL KULÜBÜ 2-1 AMED SPORTİF FAALİYETLER

Misli.com 2. Lig Beyaz Grup 28. hafta karşılaşmasında lider Manisa Futbol Kulübü, sahasında ağırladığı Amed Sportif Faaliyetler’i 2-1 mağlup etti. Amedspor, uzun süre 1-0 önde olduğu maçta deplasmanda lider Manisa FK'ya son dakikalarda yediği gollerle 2-1 yenilerek büyük bir fırsatı tepti. 2.Lig Beyaz Grupta Play-Off-a kalma mücadelesi veren Amedspor, Türkiye liglerinde yenilmeyen tek takım olan Manisa Futbol Kulübü karşısında tarihi fırsatı kaçırdı. 15.dakikada Erman'ın golüyle 1-0 öne geçen Amedspor, hu üstünlüğünü 80.dakikaya kadar koruyabildi. Ev sahibi ekip 80.dakikada Sertaç'ın golüyle skoru eşitledi:1-1. Son dakikalarda baskısını artıran lider Manisa FK, 90.dakikada Mehmet Uysal ile galibiyete ulaştı.

İNEGÖLSPOR 0-2 NİĞDE ANADOLU FK

Ligde kalma mücadelesi veren İnegölspor sahasında rakiplerinden Niğde Futbol Kulübü’e 2-0 kaybetti. Karşılaşmada Niğde'ye galibiyeti getiren golleri Altar ile Fatih kaydetti. İnegölspor bu sonucun ardından 21 puanda kaldı. Haftayı galibiyetle kapatan Gümüşhane 20, Niğde ise 19 puana yükseldi. İnegölspor'un küme düşme hattıyla arasında sadece 1 puan kaldı. İnegölspor'da Niğde yenilgisi sonrası Teknik Direktör Özgür Şahin'in görevine son verildi. İnegölspor Uşakspor'un eski teknik direktörü Hasan Erkin Şimşir ile anlaştı. 

AFJET AFYONSPOR 2-1 ERGENE VELİMEŞE SPOR             

TFF 2'nci Ligde Afjet Afyonspor, Ergene Velimeşe Spor'u kendi evinde 2-1 mağlup etti. Müsabakanın 12. Dakikasında Afyonspor atağında Aykut kaleci ile karşı karşıya kaldı ve takımını öne geçiren golü kaydetti. 1-0 Müsabakanın 15. Dakikasında Ergene Velimeşespor atağında Mert’in ceza alanına yaptığı yüksek ortada penaltı noktası üzerinde kafa vuran Ergun topu farklı bir şekilde auta attı.

Müsabakanın 18. Dakikasında temsilcimiz AFJET Afyonspor atağında Onur Ramazan Toprak, ceza sahası dışından müthiş bir şutla kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu. 2-0 Maçın ilk yarısı AFJET Afyonspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Müsabakanın 60.Dakikasında Ergene Velimeşespor atağında sol taraftan İbrahim'in ortasına arka direkte boş kalan Akın topu ağlarla buluşturdu. 2-1

Müsabakanın 70.Dakikasında ceza sahası dışında topla buluşan Onur sert bir şut çıkardı. Top az farkla dışarıya çıktı. Müsabaka 2-1 sonuçlandı.

KOCAELİSPOR 3-0 ANKARA DEMİRSPOR             

Kocaelispor, ligin güçlü takımlarından Ankara Demirspor’U 3-0 yenerek 3 puanı kazanan taraf oldu.

Kocaelispor, bugün Kocaeli Stadyumu’nda Ankara Demirspor’u misafir etti. Ligin güçlü takımlarından Demirspor, Kocaelispor’a karşı mağlup oldu. Maçın ilk yarısında Benhu Keser 41’inci dakikada maçın ve Kocaelispor’un ilk golünü attı. İlk yarı Kocaeslipr’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında oyun üstünlüğü yine Kocaelispor’daydı. Dakikalar 59’u gösterdiğinde Burak Süleyman Kocaelispor’un ikinci golünü attı. 65’inci dakikada ise Batuhan Er penaltı atışıyla takımını 3-0 öne geçirdi. Kocaelispor, evinde Demirspor’u 3-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

HACETTEPE SPOR 0-0 ŞANLIURFASPOR

Şanlıurfaspor Ankara’daki kritik maçta Hacettepespor’la yenişemedi: 0-0 Karşılaşmanın ilk bölümünde temkinli bir oyun ortaya koyan Sarı yeşilliler, ileride Turgut Doğan Şahin’in getireceği toplarla pozisyon üretmeye çalıştı ancak bunda başarılı olamadı. Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadının suni çimleri bu tür sahalara alışkın olmayan Ceylanları bir hayli zorladı. Son derece zevksiz ve kalitesiz geçen maçın ikinci yarısında Şanlıurfaspor defansta iyi kapanıp kontrataklarla pozisyon bulmaya çalıştı. Son bölümde ataklarımız sıklaşsa da bu golü getirmedi. Ceylanların en ciddi atağı 79’uncu dakikada geldi. Fevzi Özkan’ın pasına hareketlenen Yunus Emre Gedik son çizgiden kale alanına çıkardı, boşta kalan topa yetişen bir oyuncumuz olmayınca Hacettepespor defansı gol çizgisinden uzaklaştırdı. 86’ıncı dakikada taç atışından gelen topu Can Erdem kafayla ceza yayına gönderdi. Fevzi Özkan kaleyi tam karşısında gördüğü anda kötü vurdu. Karşılaşma golsüz kapandı: 0-0

ÇORUM FK 5-0 SANCAKTEPE FUTBOL KULÜBÜ

2. lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Çorum FK, 28. hafta maçında sahasında ağırladığı Sancaktepe FK'yı 5-0 gibi net bir skorla yenerek bol gollü bir galibiyete imza attı. Maçtan önce kırmızı-siyahlıların favori gösterildiği karşılaşmanın sonucu şaşırtmazken, bu karşılaşmada Sinan Kurumuş üç gole imza atarak hat-trick yaptı. Çorum FK'da gol perdesi 66.dakikada Hüseyin Bak'ın golüyle açılırken, bu dakikaya kadar kırmızı-siyahlı takım iyi bir görüntü ortaya koyamadı. Özellikle kanat oyuncularının bu karşılaşmada yetersiz bir oyun ortaya koymaları ve takımın pozisyon üretmede zorlanması, ilk golün atıldığı dakikaya kadar taraftarda tedirginlik oluştursa da golün ardından Sancaktepe FK'nın da gardı düşünce diğer goller de peş peşe geldi. İkinci 45 dakikada taraftarına rahat bir nefes aldıran Çorum FK, sahadan 5-0 galip ayrılarak hanesine 3 puan yazdırdı.

GÜMÜŞHANESPOR 3-1 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR

TFF 2. Lig Beyaz gurup 27. Hafta mücadelesinde düşme potasında bulunan Gümüşhane spora konuk olan Anagold 24Erzincan spor 10 kişi kaldığı mücadeleyi 3-1 kaybederek gurupta 5. Sıraya kadar geriledi. 26. hafta mücadelesinde kendi sahasında Zonguldak Kömür spora 1-0 mağlup olarak 3. Sıraya düşen Anagold 24Erzincanspor ligin gurupta düşme potasında bulunan Gümüşhane spor mücadelesini 3-1 kaybedince 5. Sıraya geriledi. Gümüşhane Şehir stadyumunda oynanan ve Serkan Önsal’ın yönettiği mücadeleye iyi başlayan 24Erzincanspor özellikle kanatlardan taşıdığı topları golcüsü Etem ile buluşturarak gol ararken ev sahibi takım Gümüşhane spor ilk yarım saatte iyi Defans yaparak Kontra ataklar ile gol aradı. 40. dakikada sağ kanattan başlayan atakta ceza sahasında topla buluşan ev sahibi takımdan Tugay kalecinin soluna düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne taşıdı. Golden sonra ataklarını sıklaştıran 24Erzincanspor 45. Dakikada ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşu iyi takip eden golcüsü Etem ile eşitliği sağladı ve devre 1-1 sona erdi. İkinci devreye hızlı başlayan Anagold 24Erzincanspor galibiyet golü için baskı kurarken ev sahibi takım kontra ataklarla gol aradı. 66. Dakikada çift sarı karttan kırmızı kart gören Oğuz takımını 10 kişi bırakırken ev sahibi takım 78. Dakikada kazanılan penaltı gole çeviren Sercan takımını 2-1 öne taşıdı. 10 kişi mücadele eden 24Erzincanspor beraberlik için geliştirdiği ataklardan sonuç alamazken ev sahibi takım bu kez 84. Dakikada Batuhan’ın ceza sahası içerisinde yaptığı müdahaleye hakem ikinci kez penaltı düdüğü çaldı. Penaltıyı gole çeviren Muharrem takımını 3-1 öne taşıdı. 5. mağlubiyetini alan Anagold 24Erzincanspor 47 puanda kalınca rakiplerinin haftayı galibiyet ile kapamaları neticesinde 5. Sıraya geriledi.

GRUBUN “EN LERİ”

- En Fazla Galibiyet : Manisa (22)

- En Az Galibiyet : Niğde (3)

- En Fazla Mağlubiyet: Hacettepe (17)

- En Az Mağlubiyet : Manisa (0)

- En Fazla Beraberlik : Niğde, Kahramanmaraş (10)

- En Az Beraberlik : Sancektepe (4)

- En Çok Gol Atan Takım : Manisa (71)

- En Az Gol Atan Takım : Niğde (20)

- En Çok Gol Yiyen Takım : Şanlıurfa (62)

- En Az Gol Yiyen Takım : Manisa (17)

SARI KARTLAR:

KADİR KAAN ÖZDEMİR 49.dk (Kahramanmaraş)

ÇAĞRI GİRİTLİOĞLU 25.dk (Manisa)

MEHMET UYSAL 90+5.dk (Manisa)

HAKAN BARIŞ 90+9.dk (Manisa)

FERHAT YAZGAN 90+7.dk (Manisa)

MANSUR ÇALAR 90+7.dk (Amed)

ZEKİ KORKMAZ 90+5.dk (Amed)

MEHMET SIDDIK İSTEMİ 61.dk (Amed)

HALİL İBRAHİM SÖNMEZ 22.dk (Amed)

BÜNYAMİN YÜRÜR 90+9.dk (Amed)

BATUHAN KARADENİZ 65.dk (Hekimoğlu)

MÜCAHİT CAN AKÇAY 90+1.dk (Hekimoğlu)

İLKER CİHAN 17.dk (Zonguldak)

AYKUT EMRE YAKUT 84.dk (Zonguldak)

MUHAMMET YEŞİL 90+1.dk (Zonguldak)

IŞIK KAAN ARSLAN 45+2.dk (Ergene)

GÖRKEM GÜVEN 79.dk (Afyon)

TANER KOÇ 57.dk (Ankara)

HARUN AYDIN 15.dk (Ankara)

MUSTAFA ÇAKIR 84.dk (Şanlıurfa)

KUDBETTİN TEKİN OĞRAK 73.dk (Sancaktepe)

HÜSEYİN BAK 82.dk (Çorum)

MURAT TÜRKKAN 12.dk (Çorum)

SERDARCAN ERALP 84.dk (Hacettepe)

BARAN BAŞYİĞİT 90+1.dk (Hacettepe)

(DERLEYEN: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi