Haftanın en gollü maçı ise Anagold 24 Erzincanspor 5-3 Sancaktepe Futbol Kulübü müsabakası oldu. Diğer maçlar ise kısır çekişmeli geçti. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor ise evinde Amedspor’u 1-0 mağlup ederek 3 puanla haftayı kapattı. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un bulunduğu Misli.com 2. Lig Beyaz Grupta yaşanan olayları Gazetemiz Yazı işleri Müdürü İlker Yiyen sizler için derledi.

19. HAFTANIN MAÇLARI

KAHRAMANMARAŞSPOR 1-0 AMED SPORTİF FAALİYETLER

HEKİMOĞLU TRABZON 2-0 ANKARA DEMİRSPOR

HACETTEPE SPOR 1-2 İNEGÖLSPOR

GÜMÜŞHANESPOR 1-0 KOCAELİSPOR

ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 5-3 SANCAKTEPE FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.

SARIYER 1-1 ÇORUM FK              

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş.               1-2 AFJET AFYONSPOR

UŞAK SPOR A.Ş.               2-1 NİĞDE ANADOLU FK

ŞANLIURFASPOR 2-2 ERGENE VELİMEŞE SPOR

20. HAFTA PROĞRAMI

ŞANLIURFASPOR - ANKARA DEMİRSPOR

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş.               - İNEGÖLSPOR

SARIYER - KOCAELİSPOR

HEKİMOĞLU TRABZON - SANCAKTEPE FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.

MANİSA FUTBOL KULÜBÜ - ÇORUM FK

GÜMÜŞHANESPOR - AFJET AFYONSPOR            

ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR - AMED SPORTİF FAALİYETLER

HACETTEPE SPOR - NİĞDE ANADOLU FK             

UŞAK SPOR A.Ş. - ERGENE VELİMEŞE SPOR

MAÇLARIN DEĞERLENDİRMESİ

KAHRAMANMARAŞSPOR 1-0 AMED SPORTİF FAALİYETLER

Kahramanmaraşspor’da Son Haftaların gol silahı olan İbrahim Koca 12 Şubat Stadyumunda oynanılan Ligin son hafta karşılaşması Amed Sportif Faaliyetler müsabakasın takımının 10 kişi kalmasına rağmen tek kurşunla takımını galibiyete taşıdı. İlk yarısı 0-0 biten maçın devre arasında Kahramanmaraşsporlu Yakup Ramazan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.  Maçın ikinci yarısında üstün bir oyun ortaya koyan temsilcimiz, 81. Dakikada İbrahim Koca'nın ayağından bulduğu gol ile sahadan 1-0 galip ayrıldı. Müsabakanın ilk yarısı 0-0 sona erirken soyunma odasına gidilirken Kahramanmaraşspor’da Yakup Ramazan Zorlu çift sarı karttan oyun dışı kaldı. Amed Sportif te ise Erman Bulucu sarı kartla cezalandırıldı. Kahramanmaraşspor’da son haftaların gol silahı Kahramanmaraşlı İbrahim Koca müsabakanın 81. Dakikasında gole ulaştı. Kahramanmaraşspor’da Yakup Ramazan Zorlu 45+1'de, Amed Sportif’te ise Mansur Çalar 90+2'de gördükleri kırmızı kart ile takımlarını 10 kişi bıraktı.

Geçe Hafta Gümüşhanespor galibiyeti ile hazırlıklarını yapan ve sıkıştırılmış hafta arası maçında Amedspor karşısına çıkan Kahramanmaraşspor 81. Dakikada kazandığı golle 3 puanı alırken puan durumunda da yükselişe geçen takım oldu. Bu sonuçlarla birlikte galibiyet serisini 2 maça çıkartan Kahramanmaraşspor, puanını 23’e yükseltti ve 9’ncu sıraya yükseldi. Ligde 7 maç aradan sonra mağlup olan Amed Sportif ise haftayı 27 puan ile 7’nci sırada kapattı.

HEKİMOĞLU TRABZON 2-0 ANKARA DEMİRSPOR

Misli.com 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Hekimoğlu Trabzon FK ile Ankara Demirspor karşılaştı. Müsabakayı ev sahibi ekip Hekimoğlu Trabzon FK 2-0 kazandı. İlk yarının golsüz sona erdiği müsabakanın ikinci yarısında rakip kaleyi abluka altına alan Trabzon ekibi, 46. dakikada Batuhan'ın golüyle 1-0 öne geçti. Maçın uzatma dakikalarında da Sefa Kara ile bir gol bulan Hekimoğlu FK, sahadan 2-0 galibiyetle ayrılarak 3 puanın sahibi oldu. Bu sezon Hekimoğlu FK formasıyla ligde 15 maçta 9 gol atma başarısı gösteren Batuhan Karadeniz ise gösterdiği performansla kulüplerin radarına girmeyi başardı.

HACETTEPE SPOR 1-2 İNEGÖLSPOR

Ligin 19. hafta karşılaşmasında Ankara’da Hacettepe deplasmanına konuk olan İnegölspor, geriye düştüğü maçta rakibini 2-1 mağlup ederek derin bir nefes aldı. Karşılaşmanın 12. dakikasında Hacettepe'den Hüseyin Bektaş kırmızı kartla oyun dışında kalarak takımını sahada 10 kişi bıraktı. Rakibi 10 kişi kalan İnegölspor pozisyonlar bulmasına rağmen ilk yarıda aradığı golü bir türlü bulamadı. Maçın 55. dakikasında Gökhan Kurumuş ceza sahasında rakibine yaptığı faul sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve Hacettepe penaltı vuruşu kazandı. Topun başına geçen Serdarcan Eralp topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İnegölspor bu gole 64. dakikada Ali Aydemir ile karşılık verdi ve skora denge geldi. 1-1 Maçın 84. dakikasında Hacettepe ceza sahasına yapılan ortada Musa Şahindere yaptığı ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve İnegölspor 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca temsilcimiz sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. İnegölspor bu galibiyetin ardından puanını 14'e yükselterek 14. sıraya çıktı. Hacettepe ise 9 puanla küme düşme hattında kaldı.

GÜMÜŞHANESPOR 1-0 KOCAELİSPOR

Misli.com 2.lig, Beyaz grupta mücadele eden Gümüşhanespor, sahasında konuk ettiği Kocaelispor’u 1-0 mağlup etti. 56.dakikada karşılaşmanın ilk ciddi atağı konuk ekipten geldi. Murat Cem Akpınarı’ın uzun pasıyla bir anda defansın arkasına sarkan Benhur Keser kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yavaş kalınca kaleci Cengiz Biçer açıyı iyi kapatarak mutlak bir golü önledi. 79.dakikada orta alandan gelişen ev sahibi Gümüşhanespor atağında, ceza sahası dışında topla buluşan Raif Gündoğdu yaklaşık 25 metreden mükemmel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 90.dakikada konuk ekibin ceza sahasının sol köşesinden kazandığı serbest vuruşta, topun başına gelen Bahattin Köse’nin mükemmel vuruşunu kaleci Cengiz aynı güzellikte bir refleksle kornere çeldi.

ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 5-3 SANCAKTEPE FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.

TFF 2. Lig Beyaz gurup 19. Hafta mücadelesinde kendi sahasında konuk ettiği Sancaktepe Futbol Kulübü sporu her iki devrede bulduğu gollerle 5-3 mağlup eden Anagold 24Erzincanspor bir maç eksiği ile 4. Sırada yer aldı. Erzincan Müstakil Atletizm pisti sahasında oynanan ve Rize bölgesi hakemlerinden Yücel Büyük ’ün yönettiği mücadelede Anagold 24Erzincanspor Sancaktepe FK sporu 5-3 mağlup ederek 35 puana ulaştı. Erzincanspor 57. Saniyede Yunus Emre Çakır ile bulduğu gol ile 1-0 öne geçti. 10. Dakikada konuk takım oyuncusu David sol kanattan gelişen atakta ceza sahası dışından yaptığı plase vuruş gol olunca mücadele 1-1 e geldi. Beraberlik sonrası baskı kuran ev sahibi takım 24Erzincanspor 15. Dakikada golcüsü Ethem Erboğa’nın aşırtma vuruşu sezonun en güzel gollerinden birine aday olurken takımı 2-1 öne geçti. 4 dakika sonra 19. Dakikada sahneye çıkan ev sahibi takım oyuncusu Batuhan Salman durumu 3-1 yaptı. 22. Dakikada ise sahne alan Samed Karakoç takımı 24Erzincansporu 4-1 öne taşıyan gole imza attı. Devrede başka gol olmayınca 24Erzincanspor 4-1 önde soyunma odasına gitti.İkinci devrede farkın olması beklenirken konul takım Sancaktepe FK 61. Dakikada Ahmet ve 63. Dakikada İlker ile bulduğu gollerle durumu 4-3 yaparak maça ortak olduğunu gösterdi. Skor 4-3 olduktan sonra beraberlik için atak yapan Sancaktepe FK defansta verdiği boşluğu iyi değerlendiren ilk golü atan Yunus Emre Çakır 67. Dakikada kendisinin ikinci takımın 5. Golünü atarak durumu 5-3 yaptı. Kalan yarım saatte birçok pozisyon bulan Anagold 24Erzincan spor pozisyonları değerlendiremeyince maç Anagold 24Erzincansporun 5-3 üstünlüğü ile tamamlandı.

SARIYER 1-1 ÇORUM FK              

Çorum FK zorlu Sarıyer deplasmanında maçın genelinde üstün bir oynamasına karşın sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak haftayı bir puanla kapattı. Kırmızı Siyahlı takım 61. dakikada penaltıdan yediği golle 1-0 geriye düşmesine karşın hemen iki dakika sonra Sinan’ın ayağından bulduğu golle skoru 1-1 yaptı ve maçta karşılıklı bu gollerle 1-1 beraberlikle sona erdi.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş. 1-2 AFJET AFYONSPOR

Misli.com 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Zonguldak Kömürspor, bu hafta kendi sahasında Afjet Afyonspor’u konuk etti. Zorlu mücadelenin kazananı 2-1’lik skorla Afjet Afyonspor oldu. 2020-2021 Futbol Sezonu ilk devresinin son haftasında oynanan müsabakadan galip gelebilmek için sahaya çıkan Zonguldak ekibi, yaşadığı hayal kırıklığı ile sahadan ayrıldı.

UŞAK SPOR A.Ş. 2-1 NİĞDE ANADOLU FK

Play-Off iddiasını sürdürmek isteyen Uşakspor, ligin son sıralarında bulunan Niğde Anadolu Futbol Kulübünü 2-1'lik skorla geçerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Misli.com 2.Lig Beyaz Grup’ta 19.hafta mücadelesinde Uşakspor, tehlikeli bölgede bulunan rakibi Niğde Anadolu Futbol Kulübünü 2-1’lik skorla mağlup etti ve ilk yarıyı 3 puanla tamamladı. Uşakspor’a Niğde Anadolu Futbol Kulübü karşısında galibiyeti getiren golleri 13.dakikada Mehmet Gürkan Öztürk ve 48.dakikada Seçkin Getbay kaydetti. Niğde Anadolu Futbol Kulübünün tek golünü ise 90+2.dakikada Emirhan Özyaşar kaydetti.

Uşakspor bu sonuçla ligdeki 9.galibiyetini alarak 33 puanla ilk yarıyı 5.sırada tamamladı. Niğde Anadolu Futbol Kulübü ise bu sonuçla ligdeki 9.mağlubiyetini aldı ve 12 puanla ilk yarıyı 16.sırada tamamladı.

ŞANLIURFASPOR 2-2 ERGENE VELİMEŞE SPOR

Şanlıurfaspor, ilk yarının son haftasında Ergene Velimeşespor ile karşılaştı. İlk yarı rakibine üstünlük sağlayan sarı-yeşilli takım bulduğu goller ile 2-0 öne geçti. İkinci yarı rakip takımın fileleri havalandırmasıyla maç 2-2 bitti. Şanlıurfaspor, ilk yarının son haftasında Ergene Velimeşe Spor ile sahasında karşılaştı. Şanlıurfapor 2-0 öne geçtiği maçta uzatma dakikalarında penaltıdan yediği golle galibiyeti kaçırdı. 11 Nisan Stadyumunda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Şanlıurfaspor, 5. dakikada Tarık Kurt'un golü atmasıyla takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra ataklarını sürdüren Şanlıurfaspor 27.dakikada Galip Güzel'in attığı golle 2-0 öne geçti. Bu dakikalardan sonra başka gol atağı olmayınca mücadelenin ilk yarısı Şanlıurfaspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarının başlamasıyla orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada konuk takımın atakları 78.dakikada sonuç verdi. İbrahim Fatih Dilek'in attığı golle fark bire indi. 90+6'da konuk takımın kazandığı penaltı ile karşılaşmada 2-2 eşitlikle sona erdi.

GRUBUN “EN LERİ”

- En Fazla Galibiyet: Manisa (15)

- En Az Galibiyet: Şanlıurfa (1)

- En Fazla Mağlubiyet: Şanlıurfa (13)

- En Az Mağlubiyet: Manisa (0)

- En Fazla Beraberlik: Kahramanmaraş (8)

- En Az Beraberlik: Kocaeli (2)

- En Çok Gol Atan Takım: Manisa (56)

- En Az Gol Atan Takım: Hacettepe (12)

- En Çok Gol Yiyen Takım: Şanlıurfa  (48)

- En Az Gol Yiyen Takım: Sarıyer (8)

SARI KARTLAR:

HÜSEYİN CİHAN AVCU 90+1.dk (Kahramanmaraş)

EMİN ALTUNAY 90+6.dk (Kahramanmaraş)

YAKUP RAMAZAN ZORLU 46.dk (Kahramanmaraş)

KADİR KAAN ÖZDEMİR 75.dk (Kahramanmaraş)

ERMAN BULUCU 46.dk (Amed)

SAMET KATANALP 90+1.dk (Amed)

HALİL İBRAHİM SÖNMEZ 33.dk (Amed)

HÜSEYİN EREN BEKTAŞ 11.dk (Hacettepe)

MEHMET CAN GÜNGÖR 69.dk (Hacettepe)

FATİH ÜGE 60.dk (İnegöl)

OĞUZ ÇETİNKAYA 32.dk (İnegöl)

ALİ AYDEMİR 13.dk (İnegöl)

BÜNYAMİN YAVAŞOĞLU 90+5.dk (İnegöl)

HAKAN DEMİR 74.dk (Erzincan)

SEFA AKGÜN 44.dk(Erzincan)

SEÇKİN GETBAY 42.dk (Uşak)

ALİ KILIÇ 12.dk (Uşak)

KIRMIZI KARTLAR:

YAKUP RAMAZAN ZORLU 46.dk (Kahramanmaraş)

MANSUR ÇALAR 90+2.dk (Amed)

HÜSEYİN EREN BEKTAŞ 11.dk (Hacettepe)

GÖKHAN KURUMUŞ 54.dk (İnegöl)

(DERLEYEN: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi