TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynanmamasına kararının ardından Tescil sorunu da oradan kaldırılmasına rağmen birçok kulüp Play-off hazırlığı yaparken bazı kulüpler ise isyan bayrağı dalgalandırdı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bir toplantı gerçekleştirdi. Daha önce Kulüp Temsilcilierini ağırlayan TFF resmi kararın ardınnda birçok kulüp TFF’ye yönelik kazan kaldırmıştı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını futbolu da olumsuz etkilerken, Liglerin bu şekil tamamlandığı düşünülürse Kimler şampiyonluğa ulaşacağı merak konusu oldu. Günlerdir yazıyoruz alınan kararın yanlış olduğunu ama bir türlü vaz geçilmeyen Futbol iğlerinin oynatılmasına yönelik yeni bir tarih verilmişti, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneğinin talebi doğrultusunda Ligler oynanmayacak. Türkiye Futbol Federasyonu alt ligler için yine karar değiştirdi. 2.Lig ve 3.Lig kulüplerinin liglerin kaldığı yerden oynanmamasını istemesine rağmen ligler 18 Temmuz’da kaldığı yerden oynanacak açıklaması yapılmıştı. Ancak kulüplerin baskısına dayanamayan federasyon 2.Lig ve 3.Lig ve Bölgesel Amatör Lig’de sezonu noktaladı. Dünya'yı kasıp kavuran Koronavirüs (KOVİD-19) yüzünden her geçen gün ölü sayısı artarken, Türkiye de ve Avrupa'daki tüm liglerin ertelenmesine neden oldu. Şampiyonluk yarışının büyük bir heyecana sahne olduğu birçok ligde sezonun nasıl tamamlanacağı merak konusuydu TFF ona da netlik getirdi.

8 TAKIM 1.LİG HEYECANI YAŞAYACAK!
2.Lig Play-Off karşılaşmalarının ardından 1. Lig’e çıkacak 3’üncü takım belirlenecek. Beyaz Grup’ta 73 puanla liderlik koltuğunda oturan YılportSamsunspor ve Kırmızı Grup’ta 60 puanla liderlik koltuğunda oturan Bandırmaspor, alınan karar gereği 1. Lig’e yükseltildi. TFF’nin aldığı karara göre takımların çeyrek final rakipleri Kahramanmaraşspor’umuzun grubu Kırmızı Grupta GMG Kastamonuspor- Tuzlaspor ile, Sakaryaspor ise Ankara Demirspor karşı karşıya gelecek. 2.Lig Beyaz Grup’ta ise Manisa FK ile İnegölspor, Hekimoğlu Trabzon ile Sancaktepe eşleşti. Bu doğrultuda 8 takımda play-off heyecanı yaşanırken Ankarademirspor ise tükürdüğünü yalamadı ve play-offlardan çekildi. 
20-28 Temmuz tarihleri arasında Antalya’da oynanacak olan Play-Off karşılaşmalarına çıkmama kararı alan Ankara ekibi TFF’ye çıkmayacaklarını bildirdi. 

ANKARA DEMİR RESTİ ÇEKTİ, ÇEKİLME KARARI ALDI!
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan play-off kararının ardından 2.Lig'den 1.Lig'e çıkacak son takımın Antalya'da yapılacak play-off maçları sonrasında belirlenmesi kararlaştırılmıştı. Bu kararın ardından Sakaryaspor'un çeyrek finaldeki rakibi Ankara Demirspor play-off kararına isyan ederek bugün ligden çekildiğini ve futbol şubesini kapattığını duyurdu.
Ankara Demir’den yapılan açıklama şu şekilde:
“TFF Yönetim Kurulu 08.07.2020 tarihinde yapmış olduğu toplantı sonunda duyurduğu kararla 2’nci Lig Beyaz ve Kırmızı grupta an itibariyle lider olan takımları şampiyon ilan etmiş, ikinci sıra ile beşinci sıra arasında yer alan takımların da 20-28 Temmuz tarihlerinde Antalya’da play-off müsabakaları yapacağını duyurmuştur. Aynı kararda 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta Kardemir Karabükspor takımını matematiksel olarak küme düşürmüştür. TFF sondan ikinci Niğde Anadolu FK’yı ise ligden düşürmemiştir. Oysa Niğde Anadolu FK’nın puanı 17’dir. Bu puanın içinde ligden çekilen Elazığspor’u hükmen yendiği için hanesine eklenen 3 puan da vardır. Maç yaparak Niğde Anadolu FK’nın elde etmiş olduğu reel puan 14’dür. Ligde kalması için geçmesi gereken bir üst sıradaki Etimesgut Belediyespor’un puanı ise 28 ve Elazığspor ile de müsabakası bulunduğundan ligler oynarım ve 5 maçını kaybetse dahi 31 puanla ligi tamamlayacaktır. TFF; 28 maçta 14 puan toplayan Niğde Anadolu FK’nın son 6 maçta 15 puan alacağını öngörmüş ligden düşürmemiştir. Bizler de burada bir haksızlık görmüyoruz. Ancak, aynı grupta 57 puan toplayan ve 2’nci sırada yer alan Ankara Demirspor’un lig devam etse matematiksel olarak şampiyonluk şansının çok yüksek olduğu açıkken söz konusu kararla Play-Off oynatılmasını hakkaniyetli bulmuyoruz. Fikstüre göre ilk maçında ligden çekilen Elazığspor’dan 3 puan alacak kulübümüz, şampiyonluk mücadelesi verdiği en önemli iki rakibi ile evinde oynayacak, Kırşehir deplasmanına gidecek, sondan ikinci Niğde Anadolu FK ve ligden düşen Kardemir Karabük ile oynayarak ligi bitirecekti. Söz konusu durum göz önüne alındığında Türkiye liglerinde en fazla şampiyon olma şansına sahip takımın Ankara Demirspor Kulübü olduğu görülecektir. Pandemiden dolayı maçların oynatılmaması kararı alınıp düşecek takımlara uygulanan matematiksellik ilkesinin kulübümüze de uygulanması gerekirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun doğru bulmadığımız 8.7.2020 tarihinde aldığı karara itiraz ediyor ligden çekilme, Play-Off maçlarını oynamama ve profesyonel futbol şubemizi kapatma, profesyonel futboldan çekilme kararı aldığımızı Türk Spor kamuoyuna ilan ediyoruz” denildi.

PLAY-OFF’UN KIDEMLİSİ KASTAMONU!
Kırmızı-siyahlılar, 6’ncı kez play-off maçlarına katılacak. GMG Kastamonuspor, 20 Temmuz’da başlayacak play-off maçlarına bu heyecanı en fazla yaşamış takımlardan biri, belki de birincisi olarak katılacak. Kırmızı-siyahlılar ilk play-off heyecanını 1993-1994 sezonunda Konya’da yaşadı. Merhum Faruk Nuhoğlu döneminde yine Korhan Koroğlu’nun yönetiminde ErderiEreğlispor’la tutuştuğu şampiyonluk yarışını ikinci sırada tamamlayan kırmızı-siyahlılar Konya’da oynanan play-off maçlarının ilkinde Kahramanmaraş’a 3-1 yenildi ve 3.Lig’den 2.Lig’e çıkma hayallerini başka sezonlara erteledi.
Kastamonuspor, ikinci playoff heyecanını 2007-2008 sezonunda Trabzon’da yaşadı. Buradaki maçta ise Darıca Gençlerbirliği’ne 1-0 kaybeden kırmızı siyahlılar, bir sonraki 2008-2009 sezonunda ise Zonguldak’daki play-off maçında Yalova’ya da 1-0’lık skorla mağlup olup 2.Lig’e çıkamamıştı. Kırmızı-siyahlılar, 27 yıl mücadele ettiği 3. Lig’den ve ardından Bölgesel Amatör Lig’den de düştükten sonra dönüştüğü 1966 Kastamonuspor olarak ardı ardına elde ettiği iki şampiyonlukla bir çırpıda yükselmeyi başardığı 2.Lig’deki dört sezonunun üçünde play-off mücadelesinin içinde oldu. Ziya Doğan yönetimindeki kadrosuyla 2016-2017 sezonundaki play-off’ta Gümüşhanespor’a elenen kırmızı siyahlılar, 2018-2019 sezonunda ise Sarıyer’e elenerek 1.Lig’in kapısından döndü. Play- Off maçlarında 5 kez hedefine ulaşamayan kırmızı-siyahlılar bu sezon ise GMG Kastamonuspor olarak mücadele edecek ve bu kez şeytanın bacağını kırarak üst lige çıkmak için ter dökecek. GMG Kastamonuspor’un play-off maçlarındaki ilk rakibi, sezonun açılış maçında kendi sahasında yenildikten sonra ikinci yarı başında İstanbul’da üç golle alt etmeyi başardığı Tuzlaspor.

“GEÇEN YIL KAÇAN KUPAYI GETİRMEK İSTİYORUZ”
GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) aldığı Play-Off kararını değerlendirdi. TFF’nin yerinde bir karar aldığını söyleyen Ahmet Yıldırım, “İstediğimiz karar çıktığı için en iyi şekilde hazırlanıp Play-Off’ta final oynamak ve bu şehre geçen sene kaçırdığı kupayı getirmek istiyoruz” dedi. ‘Bu kararla en azından oyuncuların emekleri zayi olmadı’ diyen Yıldırım, “Sezon başında kurulan takım düşmemek üzerine kurulan bir takımdı. Bu kararla en azından oyuncuların emekleri zayi olmadı. Play-off oynatma kararının çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. İstediğimiz karar çıktığı için en iyi şekilde hazırlanıp Play-Off’ta final oynamak ve bu şehre geçen sene kaçırdığı kupayı getirmek istiyoruz. Kastamonu’ya çifte bayram yaşatmak istiyoruz. Var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

“ALT LİGLERE ÖNEM VERİLMELİ”
GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım, yaptığı açıklamada, alt liglere önem verilmesi gerektiğini belirtti. Oyuncuların en iyi çıkış yapacağı liglerin alt ligler olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: “Çünkü genç oyuncular bu liglerde oynama şansı daha çok buluyor. Bu nedenle oyuncuların üst liglerde oynama şansı daha fazla olabilir. Bunlardan bir tanesi de bizim takımımızda oynayan Metincan Cici. Kendisini bir üst ligden bir çok takım isteyebilir ama onun hedefi Süper Lig. Süper Lig’den iki tane takım var ikisi de büyük bir takım. Bu iki takım play-off maçlarını izlemeye gelecekler. İnanıyorum ki gösterdiği performans onu 1. Lig değil Süper Lig’e taşıyacak. Artık bütün mücadelesi, çalışması ona göre olacak. Bu takımlardan biri Galatasaray biri de Beşiktaş. İnşallah onun için iyi olur.”
PLAY-OFF’TA ŞİMDİ NE OLACAK?
2.lig Kırmızı Grupta Kahramanmaraşspor’un rakiplerindne biri oolan ve Play-off2lara katılmayı hak kazanan Play-off’ta ise Sakaryaspor ile çeyrek finalinde mücadele edecek olan rakibi Ankara Demirspor ligden çekildiğini açıkladı. Bu kararın ardından yeşil siyahlıların doğrudan yarı finale yolu görünse de belirsizlik sürüyor.

PLAY-OFF'TA ŞİMDİ NE OLACAK?
Ankara Demirspor dün resmi sosyal medya hesapların yaptığı açıklamada; ’’ Pandemiden dolayı maçların oynatılmaması kararı alınıp düşecek takımlara uygulanan "matematiksellik" ilkesinin kulübümüze de uygulanması gerekirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun doğru bulmadığımız 8.7.2020 tarihinde aldığı karara itiraz ediyor ligden çekilme, play-off maçlarını oynamama ve profesyonel futbol şubemizi kapatma, profesyonel futboldan çekilme kararı aldığımızı Türk Spor Kamoyuna ilan ediyoruz."

ŞİMDİ NE OLACAK?
20-28 Temmuz’da Antalya’da oynanacağı açıklanan play-off müsabakaları öncesinde gündeme bomba gibi düşen Ankara Demirspor’un çekilme kararının ardından en çok merak edilen konu ‘şimdi ne olacak’ oldu. Play-off çeyrek finalinde Sakaryaspor’un rakibi olan mavi beyazlıların bu kararını uygulamaya geçmesi durumunda çeyrek final mücadelesine çıkmayacak ve temsilcimizin doğrudan yarı finale yükselecek.

KIRŞEHİR ÇAĞRILIR MI?
Öte yandan Ankara Demirspor’un bu kararını noter tastikli bir şekilde Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirmesi durumunda federasyonun play-offlara bir başka takımı davet etmesinin gündeme gelebileceği iddia edildi. Bu durumda ise grupta 47 puan ile 6’ıncı sırada bulunan Kırşehir Belediyespor’un Ankara Demirspor’un yerine play-off’a çağrılabileceği konuşulan ihtimaller arasında. Bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda ise play-off eşleşmelerinin nasıl gerçekleşeceği ise tam bir muamma.

 

Editör: Haber Merkezi