Kahramanmaraş'ı 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Türkoğlu Belediyespor ile Elbistanspor 2. Devre maçında karşı karşıya gelecek. Pandemi dolayısı ile oynanıp oynanmayacağı yılan hikayesine dönen ve TFF tarafından sıkıştırılmış Lig olarak oynatılan Bölgesel Amatör Lig (BAL)’da Kahramanmaraş ekipleri sezonun ilk haftasında olduğu gibi 2. Yarının ilk maçında da karşı karşıya gelecek. Çift devreli Lig müsabakası şeklinde oynanacak olan müsabakalara her iki takımımızda sahaya çıkıp 3 puan mücadelesi verecek. Kahramanmaraş'ı 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Türkoğlu Belediyespor ile Elbistanspor 2.Grupta, 4.Haftanın maçında karşı karşıya gelecek. 20 Haziran Pazar günü saat 17:00'de başlayacak olan karşılaşma 12 şubat stadında oynanacak.

İKİNCİ YARI BAŞLIYOR

 Covid-19 nedeniyle sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılan 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig'e 3. Lig hedefi olan Türkoğlu Belediyespor ve Elbistanspor müsabakaları 9 Haziran 2021 Çarşamba günü başlamıştı. Temsilcilerimizden Elbistanspor 9, Türkoğlu Belediyespor ise 2.kez katıldığı BAL’da heyecan tavan yaparken ilk yarı sona erdi.

TÜRKOĞLU 6, ELBİSTAN 0

Kahramanmaraş’ın 3 takım katılım hakkı olduğu 1 takımın hakkını önümüzdeki yıla bıraktığı 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Ligde Türkoğlu Belediyespor ilk yarıda 2 galibiyet, 1 mağlubiyet alırken Elbistanspor ise hiç galibiyet alamayacak 3 mağlubiyetle taraftarına hayal kırklığı yaşatmıştı.

Bilindiği gibi Ligde Kahramanmaraş Temsilcileri ilk hafta derbi niteliğinde önemli bir maça çıkacaktı. ilk haftasında Kahramanmaraş derbisinde Elbistan ilçesindeki maçta 0-1 ile 3 puanı almasını bilen Türkoğlu Belediyespor, 2. Hafta maçında 12 Şubat Stadyumunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor’a 2-4 mağlup olarak taraftarın üzmüştü. Ligin 3. Haftasında ise Şanlıurfa deplasmanında Viranşehir Sanayispor ile karşılaşıp çekişmeli geçen maçta 1-2 galibiyetle haftayı 3 puanla kapatmışı.

Kahramanmaraş’ın diğer temsilcisi Elbistan Belediyespor ise ilk hafta kendi evindeki maçında Derbi niteliğinde oynadığı Türkoğlu Belediyespor maçını 0-1 kayıp etmiş, ikinci hafta maçında ise Şanlıurfa deplasmanında Viranşehir Sanayispor’a 5-0 mağlup olarak 2. Maçını da kayıp etmiş, Ligin 3. Hafta maçında ise grup Lideri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor’a 0-2 mağlup olarak puan alamamıştı.

ELBİSTAN TALİHSİZ BİR OLAY YAŞAMIŞTI

Bölgesel Amatör Lig'de sıra dışı olay yaşandı. Kahramanmaraş'ın Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden Elbistansporlu futbolcular yemekten zehirlendiği öğrenildi. 13 Haziran 2021 Pazar günü oynanan karşılaşmada Elbistanspor, Şanlıurfa temsilcisi Viranşehir Sanayispor’a 5-0 mağlup oldu. Kahramanmaraş'ın Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden Elbistanspor futbolcuları maç öncesi konakladıkları otelde zehirlendiği ortaya çıktı. Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte Elbistansporlu oyuncuların maç içerisinde rahatsızlandığı görüldü. Sahada yeteri kadar iyi performans gösteremeyen oyuncuların rahatsızlanma ve bulantı, kusma, yüksek ateş, baş ağrısı ve ishal gibi şikayetlerle kulüp yöneticilerine başvuran futbolcular Elbistan'a döndükten sonra hastaneye kaldırıldılar. Hastanede serum takılan ve ilaçla tedavilerine başlanan futbolcular ise, yüksek ateş ve halsizlik şikayetlerinin bulunduğu Yapılan tahlillerin Elbistansporlu futbolcuların Viranşehir'de yedikten yemekten dolayı belirtildi.

GRUPTA DERBİ HAVASI VAR!

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Takımlarının katılım sağladığı BAL 4 Bölge 2. Grupta Kahramanmaraş derbisi 12 Şubat Stadyumuna yansırken Şanlıurfa derbisi de Şanlıurfa da aynı anda yaşanacak. 

Sıkıştırılmış Lige ayak uydurmaya çalışan Kahramanmaraş Temsilcileri2. Devrenin ilk hafta maçında birbirinden puana almak için sahaya çıkacak. Müsabaka Kahramanmaraş 12 Şubat stadyumunda oynanacak. Ev sahibi ekip Türkoğlu Belediyespor takımının başında Kahramanmaraşlı İmparator Fethi Çokkeser yer alırken Elbistan Belediyespor’un ise daha önce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor (1920 Maraşspor)’u 3. Ligde iken takımın teknik adamlığını yapan Gaziantepli Tecrübeli Teknik adam Erol Azgın görev yapıyor. Bölgesel Amatör Lig 4.Bölge 2.Grupta, 4.Haftanın maçında Türkoğlu Belediyespor, Elbistanspor'u konuk edecek. Oynadığı üç maçta 6 puan toplayan Türkoğlu Belediyespor, 2.sırada yer alırken, Ligde henüz puan alamayan Elbistanspor, 4.sırada yer alıyor.

108 TAKIM AYNI HEYECANI YAŞIYOR

Kahramanmaraş’ın 3 takım katılım hakkı olduğu 1 takımın hakkını önümüzdeki yıla bıraktığı 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig grupları belirlenmişti. Bu sezon 266 takımın katılımıyla oynanacak olan BAL, Covid-19 riskinin devam ettiği süreçte daha önce açıklanan statüde ve tarihlerde başlatılamaması üzerine bu sezon lige katılmayacağını belirten 158 kulübün haklarının saklı tutularak 2021-2022 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yer almalarına karar verildi. BAL'a katılacağını belirten 108 takım 4 ayrı bölgede, 4 takımlı üç ve 3 takımlı beş grupta 27'şer takımın katılımı ile çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak. Her bölgede grup birincisi olan 8 takımın tarafsız grup merkezlerinde tek maç eleme usulü oynayacakları çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları sonunda bölge birincisi olan 4 takım TFF 3.Lig'ine çıkma hakkı kazanacak. Temsilcilerimiz Türkoğlu Belediyespor ve Elbistanspor, Bölgesel Amatör Lig 2. Bölge 2. Grupta Şanlıurfa takımları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor ve Viranşehir Sanayi spor ile karşılaşıyor. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi