2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde, mücadele edecek olan Türkoğlu Belediye Spor yeni sezonu maçlarını 12 Şubat stadında oynayacak. Kahramanmaraş’tan 3 takımla mücadele edeceğimiz Bölgesel Amatör Lig’e 2020-2021 Sezonunda 268 takımın katılımı ile gerçekleşecek. Bölgesel Amatör Ligde, mücadele edecek olan Türkoğlu Belediye Spor yeni sezonda maçlarını 12 Şubat stadında oynayacak.

SAHALAR DENETLENMEYE BAŞLANDI

2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör lige katılma hakkı bulunan Andırın Yeşildağspor, Elbistanspor ve Türkoğlu Belediyespor’un katılım belgelerini vermesi ile birlikte müsabakaların icra edecekleri sahalar denetlendi. Bölgesel Amatör Lig’de 2020-2021 sezonu katılım başvuruları tamamlandı. Bölgesel Amatör Lig’de 2020-2021 sezonu katılım başvuruları tamamlandı. 2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig statüsü, grup kura çekim toplantısı önümüzdeki günlerde yapılacak saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacak. Kulüpler belirtilen eksiklikleri ikinci bir denetime kadar giderecekler ve belirlenen kriterlere uygun hale getirerek, müsabakalar başlamadan önce sahaları hazır halde bulunduracaklar.

12 ŞUBAT STADYUMU DENETİME TABİ TUTULDU

TFF Malatya Bölge müdürü Fahrettin Eserdi ile Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ergün Önal, ASKF Başkan Yardımcısı, Başkan Adayı Ekrem Karaoğlan, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Akbaba, Kulüp Başkanı Doğan Polat, Kulüp Yöneticisi Hüseyin Akkaya sahalarda tespit ettikleri eksiklikleri Türkoğlu Belediyespor kulübüne sözlü olarak bildirdi. Bu arada hazırlanacak rapor ise kulüplere yazılı olarak gönderilecek ve eksikliklerin bir an önce giderilmesi istedi. Kulüpler, kendilerine verilen süre içerisinde eksiklikleri giderecekler ve yapılacak ikinci denetimin ardından da müsabakaların ilgili sahalarda oynanıp oynanmayacağına karar verilecek.

“BİZİM İÇİN ÖNCE SPORCU SAĞLIĞI”

ASKF Başkan Yardımcısı ASKF Başkan Adayı Ekrem Karaoğlan, denetimlerin ardından yaptığı açıklamada, BAL`da mücadele edecek olan Türkoğlu Belediyespor’un karşılaşmalarını oynayacağı sahaları denetlemek için sahayı gezdiklerini ve sezon öncesi bölgedeki sahaları kontrol ettiklerini belirterek, “Gittiğimiz yerlerde bazı eksiklikler tespit ediyoruz. Bununla ilgili gerekli uyarıları yapıyoruz. Amacımız daha düzgün ve kriterlere uygun sahalarda karşılaşmaların oynanması” dedi. Kendileri için önceliğin sporcunun sağlığı bakımından saha zeminlerinin istenen düzeyde bir kaliteye sahip olması ve hakemin güvenliği açısından da müsabakalarda güvenliğin ön plana çıktığına işaret eden Karaoğlan, kulüplerin kısa sürede bu eksikliklerini gidermesini istedi. Yapılacak ikinci denetimlerde ise eksiklerin giderilmemiş olması ya da kriterlere uygun hale getirilmemiş olması halinde ilgili sahalarda müsabaka oynanmasına izin verilmeyeceğini ifade etti.

“KAHRAMANMARAŞ FUTBOLUNA HAYIRLI OLSUN”

Denetimlerden sonra açıklamada bulunan Türkoğlu Belediyespor Kulüp Başkanı Doğan Polat, “2020-2021 BAL Ligi maçlarımızı oynayacağımız 12 Şubat Stadyumuna saha denetimi için gelen, TFF dan TASKK Malatya bölge müdürü Sn. Fahrettin Eserdi bey ve ekibi incelemelerini yapmak üzere ilimize geldiler denetimleri neticesinde olumlu raporlarını verdiler. Kahramanmaraş Futboluna Hayırlı olsun” dedi. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi