İsminden de anlaşıldığı gibi  ”SIRADIŞI” Kahramanmaraş’ın ilk ve tek ulusal dergisi olarak çıktığında, ilk sayısında ilimizi, İkinci sayıda bölgeyi, üç üncü sayıda hem Türkçe hem de İngilizce olarak 88’inci İzmir Enternasyonal, uluslararası fuarında ziyaretçilerle buluştu. 60’a yakın ülkenin katıldığı fuarda Çin partner, Hindistan Odak ülke, Kahramanmaraş ve İstanbul onur konuğu olarak yerini aldı.

Başta EXPO 2023 büyük çapta ilgi alanına girerken, Başkonuş yaylası ve konaklama tesislerinde en çok ilgi duyulan stant oldu… Onur konuğu olarak 2000 metrekare yer ayrılan Kahramanmaraş stadında

İlîmizin: Kültür, tarih, bilim, sanat, turizm, ekonomi,  ticari birimlerinin, üretim gücünü farlı yönleriyle On gün boyunca ziyaretçilere sunma fırsatı buldu…

Fuarda birçok kamu kurum ve kuruluları, sivil toplum kuruluşlarının ciddi manada yer alması ayrıca fuara anlam kazandırmıştır. Daha önceki yapılan çeşitli fuarlarda işi ciddiye almadığımızdan fuarın ya hiç ilgi görmeyecek yerlerinde stant açma fırsatı verildi ya da geç kalındı…

Kahramanmaraş doğasıyla, tarihi varlıklarıyla, tekstil kenti olması ve enerjinin en çok üretildiği il olma özelliğini de taşıyor... Ülke enerjisinin önemli bir kısmını ilimizde üretiliyor. İlimiz hem Ekonomide hem sanayide hem enerjide önemli yer teşkil ettiğini yeni yeni farkına varıyoruz…

Bir tarihte, Türkiye Seyahat Acenteler Birliğinin eski Başkanı Başaran Ulusoy Kahramanmaraş’a ziyarete geldi. İki günlük bir geziden sonra yaptığı toplantıda: Bu değerli varlıkları saklamaya hakkınız yok demişti. Dondurma festivalinin geleneksel hale gelmesi için elinden gelen tüm imkanları seferber edeceğini de dile getirmişti. Ama aradan bunca yıl geçmesine rağmen bir türlü dondurma festivalini gerçekleştiremedik.

İlimiz adına tescil ettirdiğimiz biberi bile Fatma Şahin sahip çıkarak. “Antep biberi “diye festivallere biberinde adını koymağa başladı.

 Neden hiçbir şeye ilgi duymuyoruz?

Suyu tersine çevirerek üste bahsettiğimiz  ”SIRADIŞI” üçüncü sayısı İzmir Enternasyonal fuarının en çok gezilen statlarından birisi oldu. Gelenlerin büyük kısmı stant önünde fotoğraf çektirdiler. Bunun başında Ak Parti Genel başkan yardımcısı Mahir Ünal’ın katılmadığı fuara AK parti genel başkan yardımcısı Hamza Dağ ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan katıldı. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş ve diğerlerini saymıyorum.

+++

Kuşkusuz beğeni mutlak bir sınırlama ve ölçü olamaz. Her bireyin farklılıkları olması doğaldır. Bu alanlar göreceli alanlar oluşturur. Nesnelliğe geçit vermez bu nedenle ilgi algılama, beğeni, takdir ve bunları ifade etme kişiye özgüdür. Ön yargılardan beslenen taraftarlığın fanatik beğeni ölçülerinin dışında kalması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bu konuda duygusal değil, olduğunca nesnel olmanın gerektiğine inanıyorum.

Devam ediyorum: Diyebiliriz ki, İnsanoğlu için hak etmek, gerçekçi olmak koşuluyla beğenilmek ve beğenmek, insanın doğasında var olan yaşam gereksinimidir. Bu geresimin mutluluğunun ve öz güvenin itici gücü, kişilik gelişiminin de besleyen kaynağıdır.

Diğer taraftan:  SIRADIŞI dergisinin İzmir ayağında önemli katkılarda bulundular. İzmir Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Murat Özbilir ve yönetim kurulu üyeleri Adem Sarıçiçek ve Safa Narlı olmak üzeri derginin editörü Pınar Yüzbaşıoğlu ve emeği geçen Bugün Gazetesinin ekibini bu başarıdan dolay kutluyorum.