“DAHA ÇOK ÜRETMEMİZ LAZIM”

“YENİ ALANLARA İHTİYAÇ VAR”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Yüzbaşıoğlu LTD. ŞTİ. bünyesinde faaliyet gösteren Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Aycan’ı Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Yüzbaşıoğlu, İmtiyaz sahibi Mustafa Yüzbaşıoğlu,Genel müdür Pınar Yüzbaşıoğlu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faruk Aktemur karşıladı. Ziyaretin ardından Aycan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şehirdeki sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını kaydeden Aycan; “Sanayi kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz. Yakınlarda konfeksiyon fabrikalarını gezdik. Yani konfeksiyoncular çok memnun durumdan. Özellikle koronavirüsten sonra şu anki üretim süreçlerinin çok iyi olduğunu ve ciddi bir şekilde iş yükü olduğunu söylüyorlar. Her sektörde üretimi artırmamız lazım. Dünyayla rekabet etmek, dünyaya pazarlama yapabilmek için markalarımızı oluşturmamız lazım. Bunun içinde ürettiğimiz şeylerin markalaşması ve pazarlamasını iyi yapmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

+++++++

“Yeni yerlere ihtiyaç var”

Fabrika ziyaretlerine değinen Aycan; “Konfeksiyoncuları ziyaret ettik. Konfeksiyonda Türkiye'de Maraş dördüncü  şehir. Kahramanmaraş'ın en önemli sorunu yer sorunu. Yani özellikle şehir merkezinde fabrikalar ya da işletmeler hep büyütmek istiyor. Yer sıkıntısı yaşıyoruz. Onun için organize sanayi bölgelerimizi daha da büyütmemiz ya da yeni organize sanayi bölgelerine ihtiyacımız var. Organize sanayiden başka 3 tane yeni Organize Sanayi Bölgesi meclisten tanımlandı. Ama işte bunlar yeni yer açmıyor. Daha çok yeni yerlere ihtiyacımız var. Mesela geçen kunduracılar sitesine gittim. Herkes fabrikasını kurmak istiyor. Atölyesini büyütmek istiyor. Yer sıkıntısı var. Tek yerde işte yeni sanayinin arka tarafları kaldı. Oralara çok yoğun bir talep var. Kuyumcular sitesinden sonra şimdi mesela kunduracılar orada bir site kurmak istiyorlar. Kısacası herkes büyümek istiyor. Bu gelişmeler bizi sevindiriyor.” İfadelerini kullandı.

“Tarımsal üretimi artırmalıyız”

Tarımsal üretimin artırılması gerektiğinin altını çizen Aycan şunları söyledi; “Tarımsal üretimi  artırmamız gerekiyor. Dün ser acılara gittik. Ciddi bir sıkıntı yaşamıştık. Biliyorsunuz kar yağışından dolayı seralar zarar görmüştü. Hükümetimiz bu seracılara para aktardı. O insanlar için herkes serasını tamir etmiş ve ekimini de yapmış buda sevindirici. Tabii sanayi üretimi yanında tarımsal üretimi de artırmamız lazım. Yani tarımsal üretimde tabiki çok çok önemli. Hele de şu an hem bu koronavirüsten sonra birde arkasında bu Rusya Ukranya savaşından sonra. Tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Yani sanayinin bazı alanları olmadan da yaşantı sürer ama tarımsal üretim zorunlu yani ekmek lazım işte buğday mesela ne kadar basite alınıyor? Çok sanki sıradan bir şey gibi ama bütün dünyanın şimdi en önemli ihtiyacı, bu da ihtiyacı oluyor. Ekmek ihtiyacı yani en temel gıda en temel ihtiyaç.”

“Fiyat artışları olacak”

Fiyatlardaki artışa önlem alınması gerektiğini söyleyen Aycan; “Her alanda üretimimizi artırmamız lazım. Tabi fiyatlar yükselecek. Onun için çiftçiye de şunu söylemek lazım ki, maliyetler arttı. Ama ürün fiyatları da ona paralel olarak artacak zaten. Yani bunu da düşünmesinler. Çünkü ürünleri bu sene çok ciddi para etti. Bu sene de aynı şekilde para edecektir. O yüzden ekimden vazgeçmemek lazım. Herkesi daha çok üretmeye, daha çok tarım yapmaya davet ediyorum. Mesela patates 10 lira oldu yani işte soğan en çok fiyatı artan ürün şimdi bunlar. Çok gali alınmayan ürünlerde ama ciddi bir kazancı da var. Bu işin aslında olaya öyle bakmak lazım. O yüzden üretimi artırmamız lazım. Bu konuda mecliste de çok düzenleme yaptık. Hiç bir boş arazi kalmasın istiyoruz. Hazine arazilerinin bile biliyorsunuz kiralanması söz konusu. Hazine 10 yıllığına kiralama yapıyor, yeter ki boş kalmasın, her türlü destekle devam ediyor, desteklemeler de var, arazi sorunu da yok. Yani arazisi olmayan ya da ekim yapmak isteyen insanlarımıza da hazine arazileri kiralıyor. Yeter ki bütün arazilerimizi verimli kullanalım, üretimi artıralım. Orada da tabi ki en önemli faktörlerden biri sulama. Sulama ile ilgili de ciddi bir dönüşümü yapmak ve su kaynaklarımızda iyi kullanmak lazım. Baraj sulama yönünden su kaynakları yönünden aslında zengin ama sulama yönündeki altyapı konusunda eksikleri var.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi