Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yılında Türkiye’nin her yerinde saygı, sevgi, rahmet, minnet, coşku ve umutla anıldı.

09.05’te sirenler çaldı, soğuk havaya rağmen, araçlar durdu, sürücüler ve yolcular saygı duruşunda bulundu, katılım ilk kez bu kadar yüksek oldu, hayat adeta durdu.

Ülmekizde bazı kesimler tarafından Misyonu ve vizyonuyla unutturulmaya çalışılan Atatürk, Zamanında kendisine yapılan saldırılar, ülkenin düştüğü zorluklar karşısında yaptıkları ve yapmaya ömrü yetmedikleriyle 83 yıl sonra yeniden hatırlandı, daha iyi anlaşıldı.

Üstün fikir karşısındaki diğer fikirler, üstün fikrin büyüyüp gelişmesinde gübre vazifesi görür.

Bugün 2021’de Atatürk’ün cenazesine görevli 10 kişinin dışında kimsenin katılmadığına inanan yüzbinlerce kişi var. Atatürk’e düşmanları zarar veremez ve de veremediler.

Kedi törpüyü yalayınca törpüyü kanattığını zanneder, aslında kanayan törpü değil; kedinin dilidir. Atatürk düşmanlarından kendini korur.

Atatürk’ü yasayla korunacak hale getirenler düşmanları değil; sözde Atatürkçü, Atatürk’ten, Atatürkçülerden, Atatürkçülükten geçinenler, Atatürk’ün fikirlerini yaşayıp, yaşatmayanlardır.

Atatürk sadece yaşlı, genç, kadın, erkek topyekün milletin cepheye gitmesini, yaşlıların genç, çocukların büyükmüş gibi savaşmasını sağlamadı, aynı zamanda TC Devleti’ni kurarak fikirlerinin ve Türk milletinin ebediyen yaşamasının da sağlam temellerini attı.

Fatih Sultan Mehmet zamanında çağ açıp, çağ kapatan Osmanlı Hakanlığı’nı, daha sonraki liyakatsiz yöneticilerin, cemaat, tarikat, etnik köken ayrımcılığının hakim olması sonucu, duraksatıp, parçalayan ve nihayet Sevr Antlaşması’nı imzalayacak duruma düşüren sebepleri de görüp ortadan kaldırdı.  Bölünmez, parçalanmaz, tek milletli (üniter), Türk milletine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Osmanlı Hanedanlığına dayandırılan sözde Osmanlıcılığı savunurken, Türk milletine dayanan Türklük veya Türkçülüğe karşı çıkanlar açık sözlü olmasa da ‘Yunanistan’ın kazanmasını isteyenlerdir.

Üniter yapı bozulduğu an, TC Devleti de Osmanlı hakanlığı gibi bölünür, parçalanır. Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesi bunun için teklif edilemez. Bu maddeyi hükümeti kuranlar değil; devleti kuranlar koydu. Eğer değiştirilmesi teklif edilirse bilin ki devlet yıkılmıştır.

Biz 83 yıldır özlemle andığımız Ulu Önder Atatürk2ü ilk günkü gibi özlüyoruz.

Kahramanmaraş ilk günki gibi Atatürk Meydanında Törenle özlemini gösterdi.

Siyasi Partiler ve vatandaşlar bu özleme ortak oldu ve saygı, sevgi, özlem, rahmet ve minnetle andı.

Bizlerde bir ATATÜRK sever olarak unutmadık, unutmayacağız.

Kalın Sağlıcakla…