Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte sevdiğimiz o lezzetli kış meyvelerine de kavuşma zamanı geldi. Peki sevdiğiniz meyveleri farklı şekilde değerlendirmeye ne dersiniz? Kış meyveleriyle yapabileceğiniz birbirinden lezzeti reçel tariflerini sizler için derledik.
Sevdiğiniz o mis kokulu kış meyveleriyle birbirinden lezzetli reçeller yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Daha önce denemediğiniz ve tadına doyamayacağınız farklı reçel tariflerini sizler için paylaşıyoruz. İşte kış gelse de yesek dediğiniz meyvelerden yapabileceğiniz 3 farklı reçel tarifi...
BAL KABAĞI REÇELİ
MALZEMELER
-
Yarım kilogram bal kabağı
-
2.5 su bardağı şeker
-
1 litre su
- Yarım limonun suyu
KİREÇ KAYMAĞI İÇİN
-
150 gram sönmemiş kireç
- 2,5 litre soğuk su
HAZIRLANIŞI
-
Sönmemiş kireç ile soğuk suyu bir tencerede karıştırın.
-
Kireç eridikten sonra 3 saat bekletin.
-
3 saatin ardından suyun yüzeyinde oluşan tabakayı alın.
-
Daha sonra suyu süzün.
-
Bal kabaklarını soyun ve küp küp dilimleyin.
-
Kireç suyunda kabakları 4 saat bekletin.
-
Tekrar bol su ile durulayın.
-
Bir tencereye toz şeker ve su ekleyin.
-
urup kıvamına gelene kadar kaynatın.
-
Kabakları da ekleyin ve reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Ocaktan almadan önce limon suyu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın.
CEVİZ REÇELİ
MALZEMELER
-
1 kilogram olgunlaşmamış ceviz
-
1 su bardağı kireç kaymağı
-
1 kilogram şeker
-
6 su bardağı su
-
5 adet karanfil
- 1 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
-
Ceviz kabuklarını çok ince olacak şekilde soyun.
-
Büyük bir kavanoza koyun ve üzerlerine gelecek kadar suyla doldurun.
-
2 gün boyunca bekletin.
-
Daha sonra günde 3 kere suyunu değiştirerek 7 gün bekletin.
-
Sudan çıkardığınız cevizleri 1 gün boyunca kireç kaymağına yatırın.
-
Cevizleri yıkayın ve yumuşayıncaya kadar normal suda bekletip soğuk suya atın.
-
Cevizleri kürdana delerek içlerindeki acı suyun çıkmasını sağlayın.
-
Bir tencerede su, şeker ve limon ile şerbet hazırlayın.
-
Cevizleri karanfillerle birlikte şerbetin içine atın.
-
Reçel kıvamına gelince üzerini örterek 1 gün boyunca güneşin altında bekletin.
-
Cevizleri kenara alın.
-
Şerbeti koyu bir kıvam alana kadar kaynatıp cevizleri içine atın.
- Reçel soğuyunca kavanozlara koyup buzdolabında saklayın.
TURUNÇ REÇELİ
MALZEMELER
-
2 kilogram turunç
-
1,5 su bardağı şeker
-
Yarım limonun suyu
- 2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
-
Turunç kabuklarını soyun.
-
Şerit halinde kestiğiniz kabukları yuvarlayarak iğne yardımıyla bir ipe dizin.
-
Kaynar su içerisinde 7-8 dakika bekletin.
-
3-4 saat şekerde bekletin ardından kaynatın.
- Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın