Beyne pıhtı atma ve felç şikâyeti ile KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesine başvuran 26 yaşındaki Kübra Demirkapı, başarılı ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu.

Kahramanmaraş’ta yaşayan 26 yaşındaki Kübra Demirkapı, pıhtı atma ve felç geçirme nedeniyle 2 yıl önce ‘Hidrosefali’ ameliyatı oldu. 4 kez kısmi felç geçiren genç kadına, hastalığının ilerlememesi ve sağlığını riske atmaması için gebe kalmaması söylendi. Daha sonra çeşitli hastanelerde tetkikleri yapılan Demirkapı’nın kalbinde 2 milimetre delik olduğu belirlendi. Delik denilen kalbe ameliyatın gereksiz olduğu söyleyen doktorlar Demirkapı’ya cerrahi müdahale yapmadı.

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Eroğlu önderliğinde 3 aylık takip ve araştırmanın ardından Kübra Demirkapı'nın kalbinde olduğu söylenen 2 milimetrelik deliğin 2 santimetre olduğu tespit edildi.

Bu tespit üzerine Kübra Demirkapı’ya, Kalp Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Eroğlu tarafından kapalı (endoskopik) kalp yöntemiyle operasyon yapıldı. Operasyonun ardından hastanın felç riski ortadan kalkarken, risk almadan sağlıklı bir şekilde gebe kalabilecek.

2 Milimetre Denilen Kalpteki Delik 2 Santimetre Çıktı

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Eroğlu, “Kübra Hanım 26 yaşında hastamız. Yaklaşık 2 yıl önce beyninde pıhtı atma problemi yaşamış. Ardından bu olay 5 kez daha tekrarlamış. Bu durumu değişik hastanelerde araştırmalarına rağmen nedeni tespit edilememiş. Kalbinde küçük bir delik olduğu söylenmiş ve bunun da yapmayacağı söylenmiş kendisine. Ancak buna bağlı olarak hastada bazı belirtiler olmuş. Beyin cerrahisinde ameliyat olmuş. Hastamız bize geldi. Ayrıntılı bir muayene yaptıktan sonra kalbindeki deliğin söylenenden daha büyük olduğunu tespit ettik.” dedi.

Yapılan ameliyatla hastanın sağlığına kavuştuğunu ifade eden Doç. Dr. Eroğlu, “Ayrıntılı görüştükten sonra bu deliğin ameliyatla kapatılması gerektiğini söyledik. Anatomik olarak hastamızın muayenesini yaptığımızda da bu ameliyatın rahat geçireceğini söyledik ve kabul etti. Kapalı yöntemle kalpteki delik ameliyatını küçük kesiyle gerçekleştirdik. Hastamızın taburcu olmasını planlıyoruz. Hastamız daha önce gebe kaldığında da gebe kalmanın riskli olacağını kendisine söylenmiş ve hastamız ona rağmen çocuğunu doğurmuş ama hastamız da bundan sonra pıhtı atma olayı olmayacağı için hiçbir riski kalmayacağından çocuklarını sağlıklı şekilde dünyaya getirebilecek.” diye konuştu.

Yaşadığı hastalığı anlatan hasta Kübra Demirkapı ise, “Daha önce beynime 3 tane pıhtı atmıştı çeşitli ameliyatlar geçirmiştim. Daha sonra sezaryen oldum. Başka hastanelere gittiğimde kalbimdeki deliğin kapatılmasına gerek yok demişlerdi. Bu hastaneye geldik ve doktorumuz kapatılmasını öngördü. Şu anda çok rahatım. Deliğin olduğu 6 ay önce fark edildi 2 milimetre dediler ama daha büyükmüş. Şimdi de sağlığıma kavuştum” dedi. Kübra’nın eşi Mehmet Demirkapı ise, "Erdinç hoca eşimin kalbimdeki deliğin kapatılması lazım dedi. İlerde çocuğa geçme ihtimali olduğunu söyledi. Daha sonra hastanede aylarca takip yapıldı. Kalpteki delik 2 milimetre dediler ancak 2 santimetre imiş. Şu anda eşimde bir sıkıntı yok." şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Riskli Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştiren Ekibi Tebrik Etti

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, hayati riskler taşıyan ameliyatı başarıyla tamamlayan Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Eroğlu ve ekibini tebrik ederek, başarılar diledi.

Üniversite bünyesinde mühendislik, iktisat, işletme, eğitim, gibi birçok alanda önemli çalışmaların yürütüldüğüne dikkat çeken Rektör Can, sağlık alanında da insanımıza en kaliteli sağlık hizmetini sunma ve bölge hastanesi olma noktasında önemli ve başarılı çalışmalara imza atıldığının altını çizdi. Rektör Can, sağlık alanında fiziki altyapı, yetişmiş insan gücü ve güncel teknolojilerin kazandırılması hususunda desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi