Tülay Yıldırım Anaokulu öğrencileri, Özel Gaziantep Anka Hastanesi'ni ziyaret edip ağız ve diş sağlığı konusunda Uzman Diş Hekimi Sedef Topçuoğlu'ndan bilgi aldılar.
Özel Gaziantep Anka Hastanesi, Tülay Yıldırım Anaokulu öğrencilerini ağırladı. Özel Gaziantep Anka Hastanesi yöneticileri ve doktorları tarafından karşılanan anaokulu öğrencileri meraklı gözlerle önce hastanede incelemelerde bulundular, daha sonra hastanenin diş ünitesini ziyaret ettiler. Öğrencileri güler yüzle karşılayan Uzman Diş hekimi Sedef Topçuoğlu, küçük yaştan itibaren ağız ve diş sağlığının önemi, bu konuda neler yapılması gerektiğini eğlenceli bir ortamda çocuklara anlattı.
Dişlerin ne işe yaradığı, dişlerde çürüklerin oluşmaması için neler yapılması gerektiği ve diş doktorlarının neler yaptığı konusunda bilgi alan çocuklar, merak ettikleri soruları da sorma fırsatı buldular.
Bu sırada çocukların diş muayenesini de yapan Dt. Sedef Topçuoğlu, dişlerinde sorun olduğu tespit edilen çocuklar ile ilgili olarak gerekli bilgilendirmeyi ailelerine iletmesi için öğretmenlerine yaptı. Dt. Topçuoğlu tarafından çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması yapılmasının yanı sıra diş fırçalama tekniği ve diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması yönünde uygulamalı eğitim de verdi.
Çocuklara küçük yaşlardan başlanarak verilen ağız ve diş sağlığı eğitiminin her zaman daha kalıcı olduğunu belirten Özel Gaziantep Anka Hastanesi Uzman Diş Hekimi Sedef Topçuoğlu, bu konuda ailelere büyük görev düştüğünü dile getirdi.
Dt. Topçuoğlu "Çocukların küçük yaşlardan itibaren dişleri ile ilgili herhangi bir şikayeti olmasa bile düzenli aralıklarla diş hekimi kontrolünden geçmesi anne babanın en önemli görevlerinden biridir. İleriki yaşlarda ortaya çıkabilecek olan çene deformitelerinin ve diş çapraşıklarının önceden tespit edilmesi açısından da küçük yaşlarda yapılan kontroller oldukça önemlidir" dedi.
Tülay Yıldırım Anaokulu öğretmeni Merve Çınar ise, yakın ilgisinden dolayı Dt. Topçuoğlu'na teşekkür ederek;" Her öğrencimizin tek tek diş kontrolü yapıldı.Bu öğrenciler arasında hayatında ilk kez muayene olanlar da vardı. Bu heyecana ortak olmak çok güzeldi" diye konuştu.
Tedavi yapılan ortamı görüp,ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi alan çocuklara diş fırçası ve macun hediye eden Uzman Diş Hekimi Topçuoğlu,onları her gün dişlerini fırçalamaları konusunda uyardı. Dişlerini her gün fırçalayacakları sözünü veren çocuklar Özel Gaziantep Anka Hastanesi'nden mutlu bir şekilde ayrıldılar.
Editör: Haber Merkezi