Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği tarafından kanserde farkındalık oluşturmak adına yönetmeninin ve oyuncularının Trabzonlu olduğu "Karar Senin" adlı tiyatro oyunu sergilendi.
Kansere farkındalık oluşturmak adına ortaya koyulan tiyatro oyunu, yazan Ekrem Öksüz'ün ve oyuncuların Trabzonlu oluşu nedeniyle ilk olarak Trabzon'dan start aldı. Tiyatro öncesinde kanser türleriyle ilgili bilgi ve kanserden korunma yolları uzmanlar tarafından anlatıldı.

Kanserle ilgili kamu spotunda oynayan ve sonrasında kanser olan tiyatro oyuncusu yaşadıklarını anlattı
KETEM'in kanserle mücadele için hazırladığı kamu spotlarından oynayan ve ardından kanser olduğu öğrenen Gülşen Madan yaşadığı süreçle ilgili kısa bir sunum yaptı. Sağlığın Korunması ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Gülşah Aşık Aydın Kanser, Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nin (KETEM) faliyetlerinden bahsederek kanserin yenilebilecek bir hastalık olduğunu onunla mücadele edilebileceğini söyledi.
Tiyatro gösterisine AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı adına Sosyal ve Kültür Daire Başkanı Zekeriya Ertürk, kanserle mücadele eden Gülşen Madan ve Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği Başkanı Mevlüt Yılmaz'ın yanı sıra öğrenciler ve kanserle mücadele edenler katıldı.


"Kanserle mücadelede farkındalık oluşturmak için tiyatro ile bir ilki gerçekleştiriyoruz"
Kanserle ilgili sürekli sürdürülebilecek faaliyetler içerisinde olduklarını söyleyen Kanserle Mücadeleyi Destekleme Dernek Başkanı Mevlüt Yılmaz, "Kanserle mücadelede farkındalık oluşturmak için tiyatro ile bir ilki gerçekleştiriyoruz. Tüm Türkiye'de oynayacak 'Karar Senin' oyununun yazarı ve oyuncularının tamamı Trabzonlu olduğu için ilk startı Trabzon'dan verdik. Desteklerinden dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na ve Trabzon halkına teşekkür ederim" dedi.
Kansere farkındalık oluşturmak ve destek vermek adına Trabzon'a gelen tiyatro oyuncusu Gülşen Madan, "KETEM'in kanserde erken tanı ile çektiği kamu spotunda oynamıştım" diyerek "Kamu spotunda oynadıktan yaklaşık 7-8 ay sonra kansere yakalandım. Kamu spotunda oynarken kanser hücrelerini besleyip büyüttüğümü öğrendim. Kanserle ilgili böyle bir çalışma olduğunu öğrendiğimde İstanbul'dan buraya geldim. Böyle bir organizasyonun içinde bulunmaktan son derece mutluyum. Keşke misafir olarak gelseydim ama hasta olarak bulunmak bile inanılmaz keyifli benim için. Tüm arzumuz insanların farkındalıklarının daha da artması" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi