Çinli bilim insanları, laboratuvar deneylerinde önemli sonuca ulaştığını iddia etti. Guangzhou'daki Sun Yat-sen Üniversitesi ve Hangzhou'daki Zhejiang Üniversitesi'nin çalışmalarıyla Kovid-19'un tüm varyantlarına karşı etki gösterecek bir antikoru izole edildiği açıklandı.

ANTİKORLAR TÜM VARYANTLARA KARŞI ETKİ GÖSTERDİ

Yapılan araştırmada monoklonal antikor 35B5'in hem in vitro (laboratuvar veya test tüpü deneyi) hem de in vivo (canlı organizma üzerinde gerçekleştirilen) çalışmalarda vahşi tip Kovid-19'u (mutasyonlar olmadan) nötralize etmek için kullanıldığını söyledi.

Antikorun, bu yılın başlarında Hindistan'da ilk ortaya çıkmasından bu yana dünya çapında ölümcül enfeksiyon dalgalarından sorumlu olan yüksek oranda mutasyona uğramış Delta varyantı üzerinde de çalıştığı açıklandı.

Araştırma sonuçlarına göre 35B5, geçerli mutasyon bölgelerinden kaçınan benzersiz bir epitopu (antijen molekülünün bir parçası) hedefleyerek SARS-CoV-2'yi (Kovid-19) nötralize ettiği tespit edildi. Başka bir deyişle, 35B5, virüsün mutasyon sürecinde değişmeyen benzersiz bir bölümünü hedefliyor. Bilim adamları, bu bulguların 'evrensel bir Kovid-19 aşısının rasyonel tasarımı için kullanılabileceğini' savunuyorlar .

BİR ANTİKOR DAHA BAŞARILI OLDU

Guangzhou'daki Sun Yat-sen Üniversitesi ve Hangzhou'daki Zhejiang Üniversitesi'nin çalışmalarının yanı sıra 

Pekin Genom Bilimi İleri Yenilik Merkezi Direktörü Sunnıy Şie, Covid-19'un tüm varyantlarına karşı tam etkili bir antikor keşfettiklerini bildirdi.

KOVİD-19'UN TÜM SEMPTOMLARINI GİDERDİ

"DXP-604" adı verilen antikorun laboratuvar çalışmalarında virüsün tüm mutasyonlarına karşı etkili olduğunu vurgulayan Sunnıy, bu antikor kullanılarak üretilen bir ilacın Beijing Ditan Hastanesinde ikinci aşama klinik denemelerine başlandığını belirtti.

Sunnıy, şimdiye dek 14 hasta üzerinde denenen ilacın virüs semptomlarını gidermede başarı gösterdiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi