Geçen yıl Ekim ayında tadilata giren Mersin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Metropol ek binası, yeniden hizmete açıldı. Tadilatla beraber 9 ünitlik hastane 21 ünite çıkarıldı. İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, "Ağız ve diş sağlığı bakımı mide, bağırsak hatta kalp için bile önemli. Burada oluşan enfeksiyon kalbe bile gidebiliyor" dedi.
Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Metropol ek binası, yeni binasıyla vatandaşların hizmetine başladı. Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı'da bugün itibariyle hizmete açılan hastaneyi ziyaret ederek, hastaneyi gezdi. Hastaneyle ilgili yetkililerden bilgi alan Bahçacı, tedavi için hastaneye gelen vatandaşlarla da sohbet etti. Burada açıklamalarda bulunan Bahçacı, binayı yeni haliyle bugün itibariyle hizmete açtıklarını söyledi. Bu merkezin daha önce 9 ünitlik bir yer olduğunu kaydeden Bahçacı, "Geçen yıl Ekim ayında tadilatına başlandı. Bina bugün itibariyle tamamlandı. Şu anda bu binada ağız ve diş sağlığı hizmetleri olarak 21 ünitimiz mevcut. Bunlardan 18 tanesinde diş hekimimiz, 3 tanesinde de uzman diş hekimi görev yapmakta. Mersin genelinde diş hekimi sayımız yeterli, sıkıntımız yok. Şu anda tescilli ünit sayısı en fazla illerimizden birisi Mersin'dir. Mersin'de ağız ve diş sağlığı hizmetleri genel olarak bir koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri var. Bunlar birinci basamakta görev yapan diş hekimlerimiz tarafından ve hemşilerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Okullarda, sahada taramalar yapılıyor ve daha sonra ikinci basamak tedavi edici hizmetler olarak da ağız ve diş sağlığı hastanemizde vatandaşlarımız tedavi ediliyor" diye konuştu.

"Ağız ve diş sağlığı kalp içinde önemli"
Ağız ve diş sağlığı bakımının çok önemli olduğunu vurgulayan Bahçacı, "Bazı sistematik hastalıklar açısından önem arz ediyor. İnsan yediği ve içtiği her şeyi ağız yoluyla alıyor. Onun içinde diş ve ağız bakımı önemli. Eğer dişlerinde sıkıntı olan bir kimse gıdaları tam çiğneyemeyeceği için en başta mide, bağırsak sistemi hastalıklarından, yine ince ve kalın bağırsak hastalıklarına kadar oluşabilir. Yine ağız ve diş sağlığı güzel olmadığı zaman kalp hastalıkları ortaya çıkabiliyor. Kalple ağzın ne ilgisi var gibi bir soru insanın aklına gelebilir ama enfeksiyon deyince vücudun her yerine gidebiliyor. Bunlardan en önemlilerinden birisi de kalpte enfeksiyona neden olabiliyor. Bizim sağlık müdürlüğü olarak çok değişik projelerimiz var. Bu projelerle hem koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri hem tedavi edici ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde halkımızın hizmetlerindeyiz. Burası güzel bir mekan oldu. Halkımıza, milletimize, devletimize hayırlı olsun. Ağız ve diş sağlığı hizmetleri burayla sınırlı kalmayacak, genişlemeye ve büyümeye devam edecek" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi