Pandeminin en çok çalışanları muhakkaktır ki Sağlık çalışanlarıdır.

Bunu hiç kimse inkar edemez.

Gerek kendilerini riske atarak gerek mesleklerini riske atarak adeta ölüme kafa tuttular.

Her kesin sağlığı için çalıştılar çabaladılar.

Alkışı her zaman hak ediyorlar.

Şimdi ise Haklarını istiyorlarmış.

Türk Sağlık-Sen genel bir açıklama ile verilen sözler hayata geçmesini istiyor.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezde Hekim Komisyonu üyeleri ile yapılan toplantı sonrası İstişare halinde süreçleri yönetmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Kısacası ekmek davası onların mücadelesi.

 Sağlıkçıya verilen sözler hayata geçmeli, bir an önce net bir takvim açıklanarak düzenlemelerle ile ilgili süreç hızlandırılmalıdır.

‘Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız’ sloganı ile çalışmalarını sürdürmekteler.

Devletten çözüm beklediklerini ifade eden Türk Sağlık-Sen; “Gayretimiz birlik ve beraberlik içerisinde Mutlu çalışan mutlu Türkiye İdealini hakim kılmaktır.

Biz bunun için uğraşıyoruz.

Devletimizi yönetenlerde bu konuda acil olarak adımları atmalıdırlar.

Bu kapsamda ilk olarak 14 Mart Tıp Bayramında verilen sözler hayata geçmeli, Bir an önce net bir takvim açıklanarak düzenlemelerle ile ilgili süreç hızlandırılmalıdır.

Özellikle ücretler konusunda hekimlerimizin yurtdışına göç başta olmak üzere kamu sağlık sisteminden ayrılmalarının önüne geçecek bir ücret politikası hayata geçmeli, Tüm sağlık camiasının ücretleri için tek ödeme şeklindeki ek zam mutlaka verilmelidir.

Döner sermaye sistemi çalışan adına yeniden revize edilmeli, Tüm sağlık camiasının ay sonunda ne kadar ücret alacağını bileceği bir sistem kurulmalıdır.

Hakkaniyet ölçüsünde ücretlerde iyileştirmeler, Hak edenin hakkını adil bir şekilde alması için düzenlemeler yapılmalıdır.

Yine bu çerçevede ilan edilen ek gösterge düzenlemesi kapsayıcı bir şekilde ayrımcılıktan uzak olarak hayata geçmelidir” düşüncesindeler.

Sonuçta ekmek davasındalar.

Takdir etmek lazım ve Sağlık çalışanlar her şeyin en iyisini hak ettiğini düşünüyorum.

Kalın Sağlıcakla…