Bir ramazan ayına daha kavuştuk çok şükür. Bizi yoktan var eden Hz. Allah’a (c.c.) ne kadar da şükretsek azdır. Hele böylesine salgın (corona) bir dönemde daha da tevbe istiğfar edip Rabbimizden el aman dilemeliyiz. Geçmişimize baktığımızda bizden önce gelen nice kavimler Hakk yoldan şaştığı için çok zor ve çetin bir imtihandan geçerek helak olup gitmişlerdir. Biz de şimdiki durumdan büyük bir ders çıkarıp kendimize bir çeki düzen vermeliyiz. Öyle değil mi evladım?

Haklısın sevgili babacığım, lakin neler yapabiliriz bizi böylesini eşsiz ve muhteşem yaratan Mevlamıza karşı.

 Bol bol dua etmeliyiz, mesela. Rabbimizden af dilemeliyiz. Ayrıca çokça da Kur’an-ı Kerim okumalıyız. Hatta kılmadığımız namazları da kılarak eksikliklerimizi tamamlayabiliriz. Yalan söylememeliyiz, hırsızlık yapmamalıyız (maddi ve manevi), gıybet etmemeliyiz, iyiliği emredip kötülüğü men etmeliyiz. İnsanlarla olan ilişkilerimizi uzaktan da olsa sıkı tutmalıyız.

Harika bir fikir babacığım, yaşasın! Daha başka neler yapabiliriz?

 Elbette bunlar şahsi yani kişisel meseleler, bunların yanı sıra bizden daha zor durumda olan kardeşlerimize yardım da bulunabiliriz. Onların dertleriyle dertlenmeli ve varsa ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Hısım, akraba, komşu gibi manevi değerlerimizi arayıp hal hatır sormalıyız.

                İftara az bir zaman kaldı, herkes sofraya!

                Annen bizi çağırıyor evladım, hadi bekletmeyelim kendisini! Biz de yardımcı olalım ona ne dersin?

                Tabii ki evet, derim babacığım. Haydi geçelim mutfağa!

                Maşaallah neler varmış böyle sofrada? Sabırsızlıkla bekliyorum iftar saatini…

                Haydi bakalım! Şu yarım kalan yemekleri de hallettik mi iş tamam. Suyu bardağı da koy sofraya, çatal ve kaşıkları da unutma! Evet, her şey tastamam… Ezan okunuyor, oruçlarımızı açabiliriz.

                Bismillahirrahmanirrahim, Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum. ... Allah'ım, bütün kâinatı kaplayan rahmetinin hakkı için beni affet, günahlarımı bağışla. (Amin)

                Çorba da çok leziz olmuş hanım eline sağlık…

Afiyet olsun, bey. Ne demek…

Dışarıda büyük bir gürültü… Pat, küt… Sonrasında acı bir çığlık… İmdat! Yardım edin, kimse yok mu?

Hayırdır inşaallah, neler oluyor dışarıda? Bir bakıvereyim… Eyvahlar olsun, bir kaza olmuş! Hemen gidip yetişeyim yardıma neler olmuş. Siz devam edin, ben gelirim birazdan…

Geçmiş olsun, kardeşim nedir durum?

Durum acil, abi! Size zahmet bize yardım edin, bir an evvel yaralıyı hastaneye yetiştirelim.

Hay hay, olur! Hemen gidelim. Arabam şurada getiriyorum. Siz sakin olun, telaş yapmayın! Yetişiriz evelallah!..