14 Aralık 2019'da başlayan kurultay takvimi kapsamında ülke genelinde 828 ilçe kongresi tamamlayan CHP’de, 9 Şubat 2020 günü İl Başkanı belli olacak. 

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı binasında açıklama yapan Ünal Ateş, sözlerine ilk olarak, ‘’Elazığ’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Sosyal medyadan ise bunun provakasyonunu yapanları kınıyorum. Acılar bizi ancak birleştirir. Bunun üzerinden rant devşirenleri şiddetle protesto ediyorum’’ ifadeleriyle başladı.

Bir mevki makama aday olursanız size nedenini sorarlar diyen Ateş, şunları kaydetti;

‘’Ben tam bu noktada, 3 gün önce yaşadığımız deprem acısı sonrası aday oldum. Naci Görür hoca Kahramanmaraş ile ilgili, depremle ilgili bazı ifadelerde bulundu. Ben bunları yıllar önce söylemiştim. Biz Kahramanmaraş’ı seviyor ve bir taşı taş üstüne koymak istiyoruz. 7 yıl önce bunu belirterek, kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeden dayanıklı binaların yapılmasını, burada yetkililerden istedim.’’

Tekke’de binaların bir kısmı yıkılıp harabeye çevrilmiş durumda diyen Ateş, ‘’Bilboardlarda yazılıyor ancak hala bir adım atılmadı. Seçimlerin üzerinden bir yıl geçti ama Kahramanmaraş’a belediye tarafından bir çivi çakılmadı ben bu yüzden aday oldum. Üvey bırakılan Andırın için, Aksu nehrini kirletenlerin ve bundan rant elde edenlerin karşısında durmak için aday oldum. Elbistan’ın bitmeyen yolu, Nurhak’a gelmeyen yatırım için vatandaşların hakkını aramak için aday oldum. Merkez’de Kahramanmaraş’ın adına yakışır bir kent olması gerekiyor. Şu anda 100. Yıl etkinliklerimiz yapılıyor ancak ulusal da hiçbir yerde haberimiz çıkmıyor. En azından İlber Ortaylı’yı getirin demiştim geçen bilboardlarda gördüm getiriyorlarmış’’ ifadelerini kullandı. 

İl Başkanı olması durumunda yapacaklarını sıralayan Ateş, ‘’Şimdi sayın ekrem imamoğlu gelse Yedikuyular’da bir röportaj verse, Mansur Yavaş Başkonuş’ta ulusal tvlere röportaj verse nasıl olur? Biz ilimizi tanıtmak için bunları yapacağız. Bugün Türkiye’nin en büyük kentlerini CHP’li başkanlar yönetiyor. Biz onları Kahramanmaraş’a getireceğiz. 81 ilde yaşayan CHP’li kardeşlerimizi Kahramanmaraş’a getirerek, şehrimizi tanıtacağız. İlimize daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam isteyeceğiz. Muhalefet partisi il başkanı olarak bunların bazıları benim projem. Bunlar iktidarın yapması gerekenler ancak onlar yapmıyor’’ diye konuştu.

ÜNAL ATEŞ KİMDİR?

Dedeler, istiklal ve Devrim(Fatih) İlkokullarında, Kahramanmaraş Gazi Ortaokulunda, Kahramanmaraş Lisesinde okudum.  Üniversite eğitimimi Isparta da Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesinde tamamladım.1995 yılında döndüğüm güzel memleketimde serbest inşaat mühendisi olarak çalışmaya başladım.  İnşaat Mühendisliği eğitiminin yanı sıra 2012 yılında İş Güvenliği Uzmanı eğitimimi tamamladım. İş Güvenliği Uzman ve İnşaat Mühendisi olarak halen çalışmaktayım. Aynı zamanda güzel şehrimizde engelli kardeşlerimize hala hizmet veren bir rehabilitasyon merkezinin kuruculuğunu ve müdürlüğünü yaptım. 1995 yılında CHP Gençlik kolları üyeliği ile başlayan siyaset yaşamım gençlik kolları başkanlığı, merkez ilçe yöneticiliği il yöneticiliği ile sürdü.  Kahramanmaraş'ımızın tüm köylerini ve ilçelerimizi onlarca kez ziyaret ettim bu arada işim gereği her ilçemizde okul, hastane ,sağlık ocağı, karakol lojman, gibi yaptığım eserler bulunmaktadır.  Şehrimize ait sorunları bizzat yaşadığım için siz sevgili hemşerilerimin sıkıntılarını birebir bilen bir kardeşinizim. Bu sıkıntıları çözmek için çıktığım Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını güzel memleketime hizmet için bir fırsat olarak görmekteyim. Evliyim ve Asiye Deniz adında 9 yaşında bir kızım var. 30 Mart 2014 Yerel Seçiminde CHP'den Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı oldu.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi