İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen STK ziyaretleri, esnaf ve fabrika gezisi için Kahramanmaraş’a geldi. İl Başkanlığında açıklama yapan Tatlıoğlu, “Biz erken seçim olsun istiyoruz. Yönetilemeyen bir Türkiye var, milli iradeye gidelim istiyoruz. Bu siyasi iklim değiştikten sonra Türkiye kendi potansiyeliyle bu içine düştüğü ekonomik, siyasi ve hukuki girdabı yarıp atacaktır” dedi.

Sözlerine Gara bölgesinde şehit olan 13 vatan evladına Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Tatlıoğlu, “Yüreğimiz 13 vatan evladının şehitlik haberiyle yanmıştır” dedi. Tatlıoğlu, konuşmasında Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin taşıyıcı kolonlarından biri tanesi olduğuna da dikkat çekerek, “Sadece coğrafyası ve ekonomisiyle değil, aynı zamanda Türk kültürüne büyük katkılarıyla Türk milletine ve Türkiye’ye kendi bağrından çıkardığı sanatçısıyla, iş adamıyla, devlet adamıyla gerçekten Türkiye’nin taşıyıcı kolonu olan bu tarihi kadim şehirde olmaktan mutluyuz ve onurluyuz” diye konuştu.

“TÜRKİYE HAK ETTİ BİR YERDE DEĞİL”

Türkiye hak etti bir yerde değil, sadece ekonomide değil adaletin kıtmal olduğu bir Türkiye’deyiz. Liyakatin sadece sözlerimizin arasında kalan kelimeden başka bir anlam ifade etmediği Türkiye’deyiz. Dolayısıyla gençlerimizin yüzde 78’inin bu ülkede yaşama arzusunu kaybettiği bir acıyla karşı karşıyayız. Ama bunları konuşmayan bir Türkiye’deyiz. Konuşmayan toplumlar sorunlarını çözemez diyoruz, konuşursak çözeriz. Kahramanmaraş’ta insanımız bu meselelerle nasıl mücadele ediyor.

“BİZ İYİ PARTİ OLARAK TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEK İÇİN KREDİ İSTEYECEĞİZ”

Biz erken seçim olsun istiyoruz, yönetilemeyen bir Türkiye var, Milli iradeye gidelim istiyoruz. Bu siyasi iklim değiştikten sonra Türkiye kendi potansiyeliyle bu içine düştü ekonomik, siyasi hukuki girdabı yarıp atacaktır. Bugünkü Türkiye, Türkiye’ye layık bir fotoğraf değildir. Biz buna inanıyoruz. Türkiye’nin potansiyeli zengin bir Türkiye’ye, mutlu bir Türkiye’ye ulaşmak için yeterlidir. Güçlü bir Türkiye için ihtiyaç duyduğumuz her şeyin sahibiz. Hiçbir yerden bir başka desteğe bir kaynağa ihtiyacımız yok. Sadece Türkiye son 10 yıldır çok kötü yönetildi. Bakın şimdi çözüm süreci nerelere geldi. Fetö süreci nerelere geldi. Suriye süreci nerelere geldi ve bu Türkiye’yi aşağıya çekti. Buradan çıkış için milletimize gidilmesini istiyoruz. Ve milletimizden Biz İYİ Parti olarak Türkiye’yi yönetmek için kredi isteyeceğiz. Milletimizin de buna kredi vereceğine inanıyoruz.

“BULUNSUN DİYE ÇOK FAZLA GİRİŞİMDE BULUNDUK”

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel ise şunları söyledi: “Şehrimizde bir şehidimiz var, şehidimizin bulunduğu güne böyle bir program denk geldi. Keşke olmasaydı. Acımız çok büyük. Biz 2015 yılında kardeşimiz Lice’de kaçırıldığında haberimiz olmuştu o günden sonra bulunsun diye çok fazla girişimde bulunduk. O günden sonra hem Cumhurbaşkanlığına hem İçişleri Bakanlığına hem de Genel Kurmay Başkanlığımıza defalarca kez başvurduk. Ancak bir sonuç alınamadı maalesef. Son olarak Gara Bölgesinde bir çatışmadan sonra şehitlerimize ulaşıldı çok üzgünüz. Ancak bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanımız İsmail Tatlıoğlu ve aynı zamanda Yerel Yönetimler Başkanımız ve Milletvekilimiz Metin Ergün ve Kalkınma Politikalar Başkanımız Ümit Özlale ve Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan Üz, hem Kahramanmaraş’ımızı ziyaret edip hem esnaflarımızla görüşüp hem iş dünyamıza İYİ Parti’nin Kalkınma Politikalarını anlatıp onları bilgilendirmek için bir araya geldik. 2 gün sürecek bu programımızda Kahramanmaraş’ın ekonomik ve sosyal durumunu değinmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. (HABER: YAŞAR ERİKLİ) 

Editör: Haber Merkezi