Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş teşkilatı, son dönemde en hareketli günlerinden birini yaşamaya başladı. Yaklaşık 3 yıldır görevde olan İl Başkanı Ertuğrul Doğan ile Milletvekili Sefer Aycan'ın bugüne kadar ki programlarda birlikte görünmediği dikkatlerden kaçmazken, iki ilçe başkanının istifası ve Doğan'ın açıklamaları, yeni bir gündem oluşturdu.

2017 yılının Ağustos ayında düzenlenen Milliyetçi Hareket Partisi il başkanlığı kongresinde Süleyman Öner ile Ömer Özkan'ın yarışı sürerken, tekrarlanan seçimler ve çeşitli tartışmalar sonrası yapılan son kongrede Ertuğrul Doğan 1 oy fark ile MHP İl Başkanı oldu. 
Genel seçimlerde ise partinin tek milletvekili olarak seçilen Sefer Aycan, gündeme ilişkin yaptığı bir çok açıklama ile takdir topladı. Halkın sorunlarını bir yandan dile getirirken, diğer yandan Genel Başkan Yardımcılığına kadar yükseldi. 
Cumhur İttifakının Kahramanmaraş'ta sağlıklı yürümesinde ise MHP kanadında en büyük pay İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve ekibinde oldu. Sağ duyulu çağrılar ve sahadaki başarılı çalışmalar ittifakın başarısını göğüsledi. 
Kamoyunda dikkatlerden kaçmayan görüntü ise MHP'li Sefer Aycan ve Ertuğrul Doğan'ın birlikte görünmemesi oldu. Saha ziyaretleri ve parti içi programlarda dahi birlikte fotoğraf karelerinde görülmeyen ikilinin, koronavirüs açıklamasında ayrı düşmeleri de gündem oldu.
Ertuğrul Doğan, bir gazeteye yaptığı açıklamada, salgın sürecinde alınan önlemlerin yetersiz olduğu imasında bulunan Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ile ilgili yöneltilen soruya, Milletvekilimizin açıklamasına teşkilat olarak katılmadıklarını beyan etti ve yapılan açıklamanın Aycan’ın kendi şahsi fikirleri olduğunu ifade etti.
Sefer Aycan kanadından ise konuyla ilgili karşı bir açıklama yapılmadı. İkilinin arasının neden açık olduğu ise merak ediliyor. 
HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi