Koronavirüs salgını nedeniyle İYİ Parti’nin ertelenen kongresi, tedbirler kapsamında gerçekleştirilmeye başladı. İl Kongresinde başkanlık için iki aday yarışacak.
Kongre öncesi konuşan İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, “Şehrimizde tüm ilçe kongrelerimiz tamamlandı. 19 Temmuz Pazar günü ise il kongresini yapacağız. İl kongresinde bildiğimiz kadarıyla karşımıza Neslihan Hanım aday oldu. Onunla bir şekilde demokratik bir şekilde yarış vereceğimizi düşünüyorum. Burada kazananın iyi parti olmasını istiyoruz” dedi
‘’HEDEFİMİZ 15 BİNLER’’ 
Kahramanmaraş genelinde 15 bin üyeye ulaşan İYİ Parti’de İl Başkanı Çabukel, ‘’2 yıldır il başkanıyım, İl başkanlığımızdaki ilk seçimi yapacağız. Burada kazanırız kaybederiz hiçbir önemi yok. Delegelerimiz en iyisini seçecektir. Yani rakibimde kazansa ben onun arkasında gitmeye hazırım. Ben bunu her ortamda söylüyorum. Şehrimizde üye sayısını arttırmak istiyoruz. İlerleyen dönemlerde 15 binleri bulursak, seçimlerimiz çarşaf liste ile yapacağız’’ dedi.
Herkese söz veriyorum, bu sayıya ulaştığımızda seçimlerimiz çarşaf liste ile olacak ve tüm herkes gelip burada oyunu kullanacak diyen Çabukel, ‘’Kongreler demokratik ortamlarda yapılmak zorunda. Biz demokrasiyi savunan bir siyasi partiyiz. Demokratik ne ise o olsun istiyoruz. Şuanda 600 il delegemiz var. En fazla delegesi olan 240 ile Onikişubat bölgemizdir. Sonrasında ise Elbistan ilçemizin 98 delegesi var, sonrasında 70 delege ile Dulkadiroğlu geliyor. Bu delegelerimiz büyük bir kısmının oy kullanacağını düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı. 
“Her ilçe farklı saate oy kullanacak”
Pandeminden dolayı kongrelerde önemli tedbirler aldıklarını da belirten Ahmet Çabukel, “Kurultayımız il başkanlığı önünde yapmayı planlıyoruz. Pandemi sürecinde hiç bir adayımıza siyasi bir konuşma yaptırmadık. Yani çıkıp da vakit almasını istemedik. Kongrelerimizde sosyal mesafeye dikkat ettik. İl kongremizde de sosyal mesafeye dikkat ederek ilçelerimizden gelen delegelerimiz burada farklı saatlerde alıp oy kullanmalarını sağlayacağız. Her ilçemizde gelmeleri için farklı saatler vereceğiz. Kongrede yığılmayı önleyeceğiz” diye konuştu.
HABER: YAŞAR ERİKLİ

Editör: Haber Merkezi