Kongreye Cumhur İttifakı çerçevesinde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, önceki dönem milletvekili Oğuz Tor ve partililer katıldı.

Tek liste olarak kongreye giren Ömer Emrah Satıcı, burada yaptığı konuşmada, ''Kongremizi 30 Ağustos gibi anlamlı bir günde gerçekleştirmemiz, bizlerin heyecan ve coşkusunu daha da arttırmaktadır. Aziz milletimiz 98 yıl evvel, Dumlupınar'da yankıları hala devam eden göğüs kabartıcı bir zafere imza atmıştır. 30 Ağustos köşeye sıkıştırıcı bir işgale uğramış, bağrı delinmiş, bitkin düşerek darda kalmış ve şehit olmuş bir milletin neleri başarabileceğini göstermiştir'' dedi.

30 Ağustos 1922'de tüm dünya bir kez daha Anadolu topraklarının Türk'ün öz vatanı olduğunu herkese göstermiştir diyen Satıcı şunları kaydetti;

''Zafer bayramımızı kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Göreve geldiğimiz 2019 Ocak ayından itibaren Kahramanmaraş teşkilat başkanımız Ertuğrul Doğan beyin liderliğinde kapılarımızı ve gönüllerimizi değerli vatandaşlarımıza sonuna kadar açtık. Bu kutlu davayı, değerli liderimiz Doktor Devlet Bahçeli'nin ülkemiz hakkındaki görüş ve düşüncelerini, almış olduğu kararları, yüreği vatan sevgisiyle dolu olan genç ve dinamik yol arkadaşlarımızın gönül seferberliğiyle Dulkadiroğlu ilçemizde köy köy, mahalle mahalle anlatmak en büyük ülkümüz oldu.''

Satıcı, yeni dönemde, "Seçime kadar gardaş, seçimden sonra vatandaş" devrini bitireceklerini ve şimdiye kadar olduğu gibi ayak basmadık yer, girmedik gönül bırakmayacaklarını sözlerine ekledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise kongrede yaptığı konuşmada, Ağustos ayının Türk tarihinde çok önemli sayfalara yer verdiğini söyledi.

Cumhur İttifakı çerçevesinde bugüne kadar elde edilen başarılardan bahseden Aycan, Dulkadiroğlu ilçe kongresinin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Tek liste olarak gerçekleştirilen kongre sonrasında Ömer Emrah Satıcı, yeniden başkan seçildi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi