Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Parti Tüzüğünü hatırlattıkları için herkes genel başkan aday adaylarına teşekkür etmesi gerektiğini belirtti.
CHP Marmaris İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Cihaner, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cihaner, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ümit Kocasakal ve önümüzdeki günlerde adaylığını açıklayacağı konuşulan Muharrem İnce'ye CHP Parti Tüzüğü'nü hatırlattıkları için herkesin teşekkür etmesi gerektiğini söyledi. Cihaner, "Demokrasi yarışının olduğu bir parti örneği ortaya konuluyor. Bu yarışlarının da kişi yarışları yerine, ülkenin temel meselelerine dair fikir yarışlarına dönüşmesi hem ülke için hem de ülke için faydalı olacaktır. Bu anlamda memnuniyetle karşılıyoruz, hepsi birbirinden önemli kişiler zaten. Türkiye için verdikleri mücadeleler ortada" dedi.
Cihaner, CHP 36. Olağan İstanbul İl Kongresi'ndeki İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında 'PKK ve DHKP-C propagandası', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla başlatılan soruşturmayla ilgili şöyle konuştu: "İstanbul İl Başkanımız, delegenin tercihiyle seçilmiştir. Kendisine yönelik suçlamalara da en yetkin bir şekilde cevap verdi. Yargının burada konum alması da siyasete doğrudan hukuk dışı bir müdahaledir. Eğer orada bir suç görüyorlarsa, aynı şekilde suçlanacak çok daha fazla insan var"
Parti binasında gerçekleşen ziyarete CHP İçe Başkanı Acar Ünlü, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gökovalı ve partililer katıldı.
Editör: Haber Merkezi