Kuruluşundan bu yana 36 olağan ve 18 olağanüstü kurultay gerçekleştiren CHP'de, 37. Olağan Kurultay 28-29 Mart'ta Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Büyük kurultay öncesi ilçelerde kongrelerini tamamlayan CHP'de, il kongreleri ise öne çekilerek 26 Ocak'ta başlatıldı.

İstanbul'da Canan Kaftancıoğlu, İzmir'de de Deniz Yücel'in yeniden il başkanı seçildiği partide, merak konusu olan Ankara'da ise düğüm geçtiğimiz hafta sonu çözüldü. Mevcut başkan Rıfkı Güvener'in aday olmadığı kongrede Ali Hikmet Akıllı Ankara İl Başkanı seçildi. Kahramanmaraş’ta ise Esat Şengül, Ünal Ateş ve Kibar Özdemir olmak üzere 3 adayın yarışı sonrası, mevcut başkan Esat Şengül yeniden il başkanı seçildi.

Partinin kalan 25 il kongresinin ay sonuna kadar tamamlanması planlanırken, son il kongresi ise 1 Mart'ta Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek.

28 Mart'ta genel başkanlık seçimi, kurultayın ikinci günü olan 29 Mart'ta Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimini gerçekleştirecek CHP'de, kurultay hazırlıklarını genel başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu ve Muharrem Erkek'den oluşan komisyon sürdürüyor.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi