Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarından satır başları:

Hasar tespit çalışmalarını yürütmeye gayret ediyoruz. Elazığ Valiliği koordinasyonunda kriz masası oluşturduk. Şehrimizdeki hasar tespit çalışmalarının koordinasyonunu yapıyoruz.Vatandaşlarımızın bir an önce muhtarlarımız kanalıyla kaymakamlıklara müracaat ederek acil olan durumlarını bildirmeleri gerekiyor. Kendileri de müracaat edebilir.

ACİL YIKILMASI GEREKEN 12 BİNA VAR

Elazığ merkez ve Sivrice’de 31 yıkık, 249 ağır, 56 orta hasarlı, 349 da az hasarlı bina tespiti gerçekleştirdik. Acil yıkılması gereken 12 bina var, yıkım sürecini başlattık.Malatya’da Doğanol ve Pötürge’de 26 yıkık, 29 metruk yapı var. 529 ağır, 5 orta, 199 az hasarlı binamız mevcut.Diyarbakır Çermik’te 3 yıkık, 8 ağır, 14 az hasarlı bina var. Diyarbakrı’da Toplamda 3 yıkık, 16 ağır, 4 orta, 232 de az hasarlı binalarımız mevcut.

HİÇBİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK

Mustafa Paşa mahallesi 23 bin metrekarelik alanı arkadaşlarımız taramaya başladı. 57 bina var.  Bütün binalar gezici laboratuvarlarımız ile binalarımızın durumları tespit edilecek. Sürsürü’de 10 adet binada hasar tespit çalışmalarına başladı. Bu yapıların yapımına hızlıca gireceğiz.

Doğanyol’da tek katlı, betonarme yanında yine ahırların da olduğu projeleri yapacağız. Elazığ merkezde 400 rezerv konutumuz var. Vatandaşlara bunları verebilecek durumdayız. Bu süreçte hiçbir vatandaşımızın mağdur olmayacağı şekilde, onların rızasıyla yürüteceğiz.

Editör: Haber Merkezi