Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürlüğü’nde düzenlenen ödültöreninde konuşan Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar, “Nitekim ilimizde resim yarışmasına15 ortaokuldan toplam 36 öğrencimiz katılımda bulunmuştur. Diğer illere görekayda değer bir katılım olduğundan gerek öğrencilerimize gerekseöğrencilerimizin yarışmaya katılımına yardımcı olan öğretmen ve okulidarecilerimize teşekkür ederim” dedi.


Uçar, şöyle konuştu: “Gümrük ve Ticaret BakanlığıTüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü öncülüğünde organizeedilen, Eğitim çağındaki çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçli tüketim vetüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak, sanatsalçalışmalarını desteklemek, değerlendirmek ve kalıcı eserler bırakmaya özengöstermek amacıyla tüm Türkiye’de faaliyet gösteren resmi ve özel okullardaeğitim ve öğrenim gören ortaokul öğrencileri arasında ödüllü resim yarışması düzenlenmiştir.Ayrıca Türkiye geneli yapılan bu resim yarışmasına ilimizdeki öğrencilerimizive gençlerimizi özendirmek amacıyla İl Müdürlüğümüzce ilimizde dereceye girenöğrencilerimize başarı ödülü ve plaketi ile yarışmaya katılan tümöğrencilerimize Katılım sertifikası ve hediye paketi verme gerekliliği hâsılolmuştur. Bu kapsamla, ilimizde bulunan tüm ortaokullara resim yarışmasıylaalakalı afişlerimizi göndererek tüm öğrencilere duyurulması konusunda ilmüdürlüğümüzce elimizden geldiğince gerekli özen ve hassasiyeti göstermeyeçalıştık.”



Diğer illere göre Kahramanmaraş’tan kayda değer bir katılımolduğunu ifade eden Uçar, “Gerek öğrencilerimize gerekse öğrencilerimizinyarışmaya katılımına yardımcı olan öğretmen ve okul idarecilerimize teşekkürederim. Bu itibarla; Resim yarışması, seçici kurulun uzun soluklu çalışmasısonrasında dereceye giren eserler ve sahipleri belirlenmiştir. Ne yazık kiilimizde, Türkiye geneli dereceye giren öğrencimiz olmadı ancak yarışmayakatılan öğrencilerimizin resimlerini il müdürlüğümüzce sergileme kararı aldık.Çünkü birbirinden güzel resimler bulunmaktadır. Hepsi gözümüzde değerli veödüle layık eserlerdir. Öğrencilerimize daha sonraki yarışmalar için katılımgöstermeleri için ve onları cesaretlendirmeleri için bugün bu etkinlik yapmagereği duyduk ve bunu kendimize bir görev edindik. Etkinliğimize katılanherkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.




Programın sonunda resim yarışmasında birinci olanAkçakoyunlu Ortaokulu Öğrencisi Turan Akbal’a 600 lira para ödülü, ikinci olanKahramanmaraş Bilim Sanat Merkezi Öğrencisi Zeynep Şevval Üdürgücü’ye 300 lirapara ödülü, üçüncü olan Akçakoyunlu Ortaokulu Öğrencisi Vuslat Rana Boyraz’a200 lira para ödülü ile yarışmaya katılan 36 öğrenciye katılım sertifikası veöğretmenler ile okul müdürlerine plaket takdim edildi.

Ödül törenine Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası BaşkanıSerdar Zabun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat İlçeKaymakamı Mustafa Çek, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Harun Kurt, Onikşubatİlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, okul müdürleri, öğretmenler, Müdürü öğrencilerve veliler katıldı. (HABER-FOTO: KENANONARAN)

 

 

Editör: Haber Merkezi