Kahramanmaraş’taki ilk durakları Panorama müzesi olan şehityakınları ve gazilerin ikinci durağı Kahramanmaraş Şehitliği oldu. Çocuk, gençve yaşlı yaklaşık kişilik kafile şehitlikte bir süre dua ettikten sonra Kahramanmaraş’ıgezdi. Şehit aileleri, gazi ve yakınlarını Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan onurduyduklarını ifade eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve YetimleriDerneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, “Türkiye Harp Malulü GazilerŞehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanımız Sayın Muhammet Çetin veüyeleriyle beraber şehit ailelerimiz, gazi ve gazi ailelerimizle beraber bugün


Kahramanmaraş’a bir ziyarette bulundular. Daha önce görüştüğümüzde şehrimizigezmek istediklerini belirttiler. Biz de böyle bir ziyaretten son derece memnunolacağımızı ve kendilerinin başımızın üstünde yerleri olduğunu söyledik. Buçerçevede tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. Karaman, şöylekonuştu: “Türkiye’nin her hangi bir yerinden herhangi bir köşesinden, bir dağköyünde veya şehir merkezinde olup da tek davaları, ortak paydaları vatan olan,canlarını bu ülkenin, bayrağın var olabilmesi için akıtan değerli şehitailelerimizi, Adana’dan gelen değerli şehit ailelerimizi ve gazilerimizi buradaağırlamaktan onur duyduk. Mutlu olduk. Bundan sonra yine şehrimizin birkaçyerini değerli misafirlerimize gezdireceğiz. Bu vesileyle ben Adana ŞubeBaşkanımız Muhammet Çetin ve buraya kadar gelip misafirimiz olan şehitailelerimize ve gazilerimize çok teşekkür ediyoruz.”


Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri DerneğiAdana Şube Başkanı Muhammet Çetin, ise Kahramanmaraş’ı çok beğendiklerinibelirterek şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz şehit ve gazi çocuklarımız içinkültür ve tarih gezisi düzenliyoruz. Bu gezilerden Adana’da birkaç tane yaptık.Sonra Kahramanmaraş ilimize gelmek istedik. Buradaki Şube Başkanımız Yunus Beyile irtibata geçtik. Sağ olsun o da bizi kırmadı. Burada çok güzel birorganizasyon hazırlamış. Bu organizasyonda emeği geçen Şube Başkanım baştaolmak üzere belediye başkanlarımıza buradaki dernek yöneticilerimize çok çokteşekkür ediyorum. Buraya yaklaşık 100 kişiden oluşan şehit ailemizi,çocuklarımızı getirdik. Burada kardeşlerimizle beraber olmak güzel bir duygu!Güzel bir program oldu. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmetdiliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

 

 

 

Editör: Haber Merkezi