31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçlarının açıklanmasının ardından Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen’e özel bir değerlendirme yapan KMESOB başkanı Ahmet Kuybu, iktidar ve muhalefetin el ele vererek ekonomik tedbirlerin acilen hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçlarının Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunan Kuybu, Kahramanmaraş’ta beklenen sonucun alındığını, Türkiye genelinde ise dengeli bir tablonun ortaya çıktığını ifade etti.

Seçimin tamamlanmasıyla ekonomiye odaklanılmasının önem taşıdığını vurgulayan Kuybu; “Kahramanmaraş’ta bu sonucu bekliyorduk. Türkiye genelinde ise dengeli bir sonuç çıktı. Herkesin ders alacağı ve kendini sorgulayacağı bir sonuç çıktı. Artık seçimler bitti. Bundan sonra iktidar ve muhalefetiyle kol kola verip yeni bir sayfa açması gerekiyor. Çünkü ülkemizin ve milletimizin buna çok ihtiyacı var. Şuan ki bakanlarla ilgili beklenti ekibin değişmesi yönünde. Özellikle muhalefetle süren didişmenin bir kenara bırakılması ve omuz omuza vererek ülkemiz için çalışmalılar. Beka sorununa karşı halk nasıl iktidara sahip çıktıysa muhalefetinde bu beka sorununu göz önüne alıp birliktelik göstermeli” diye konuştu.

“SEÇİM GEÇTİ YAPRAK KIPIRDAMIYOR”

Ekonomideki durağan havanın seçimin ardından da devam ettiğini aktaran Kuybu, bu durumun esnafın moralini bozduğunu söyledi.

Kuybu şunları kaydetti: “Esnafımızın kurtuluşu iş yapıp para kazanmasına bağlı. Krediyle çözüm sağlanmıyor. Esnafa para kazandırmalıyız. Esnafımız çok büyük bir beklenti içinde değil, tek amacı geçimini sağlamak. Şu an çok kötü durumdayız. Eskiden seçimden sonra işler açılırdı, iyi olurdu. Şimdi seçim geçti yaprak kıpırdamıyor. Hatta seçimden sonra iyileşmeyeceği, daha kötü olacağı algısı var. Bu nedenle bir an önce iktidar ve muhalefetin yeni bir sayfa açması, önce beka meselesine ardından da ekonominin üzerinde durulmalı. Zaten dış güçlere karşı beka üzerinde birliktelik sağlanırsa ekonomide dengelenir. Bir bedel ödenecekse ödensin, biran önce ne olacaksa olsun. Bu durumun devam etmesi insanların moralini bozuyor. Bizim halkımız her şeye hazır.”

“BELEDİYELERİN YAPTIĞI SOSYAL YARDIMLARIN ESNAF ÜZERİNDEN YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Esnafa destek verilmesi gerektiğini belirten Kuybu, belediyelerin yaptığı sosyal yardımların esnaflar üzerinde yapılmasını istedi.

Kentteki esnaf sayının nüfusa oranla oldukça fazla olduğunu aktaran Kuybu; “Biz özellikle belediyelerin yaptığı sosyal yardımların esnaf üzerinden yapılmasını istiyoruz. Bütün kurumlar yeni girişimciye destek veriyor. Oysa Maraş’ta yeni girişimciye ihtiyaç yok. Zaten fazla esnaf sayısı nüfusa göre fazla. Bizim beklentimiz esnafa destek verilmesi yönünde.” Şeklinde konuştu. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi