Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye GelenekselSpor Dalları işbirliği ile 3 Mart 2018 Cumartesi günü Yedikuyular KayakMerkezi’nde yapılan II. Ahirdağı Atlı Kızak Yarışmasına Erzurum, Kastamonu,Artvin, Kütahya, Ankara, Kars, Erzincan, Bursa, Yalova ve Alanya olmak üzere 10ilden 66 kulüpten 166 sporcu katıldı.

 

Atlar kar üstünde bir hayli zorlanırken, yarışmaesnasında bir at yere düşerken, bazı atlar ise sahiplerini kar üstüne düşürdü. Yarışmalarkıran kırana geçerken, dereceye giren sporcu ve kulüplere ödülleri verildi.

 

Ödül takdim töreninde bir konuşma yapan KahramanmaraşBüyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya: “Geçen yıl ilkinigerçekleştirdiğimiz Atlı Kızak yarışmalarının bu yıl ikincisini düzenledik.Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuzla işbirliği içerisindegerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimize ülkemizin çeşitli illerinden gelen tümsporcularımıza ve siz değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un sizlere selamlarınıiletiyorum. Kendileri başka bir program dolayısıyla buraya gelemedilerselamlarını ilettiler” dedi.

 

Türkiye Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Gençise yaptığı açıklamada, bin yıldan beri süregelen bir geleneği yaşatmayaçalıştıklarını, bundan dolayı da bu organizasyonun düzenlenmesinde veYedikuyular Kayak Merkezi gibi bir tesisi kazandırmasından dolayı KahramanmaraşBüyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer ilgililere teşekkürettiğini söyledi.

 

Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren 1. ŞahDadaş Atlı Spor Kulübüne, 2. Tercan Mamahatun Atlı Spor Kulübüne ve 3. OlanÇiftlik Atlı Spor Kulübüne madalya ve kupaları takdim edildi. II. Ahirdağı AtlıKızak Şampiyonası’nda dereceye giren 1. Ahmet Yılmaz-Şah Dadaş Atlı SporKulübü, 2. İsrafil Yıldırım Çiftlik Atlı Spor Kulübü ve 3. Hakan ÇavuşoğluDadaş Atlı Spor Kulübü ile Centilmen Sporcu dalında Muhammet Yunus Yılmaz ÖzelUzmanlar Atlı Spor Kulübü’ne ise madalyaları takdim edildi.

 

Programda ayrıca Türkiye Geleneksel Spor DallarıFederasyonu  As Başkanı Günal Genç,katkılarından dolayı Genel Sekreter Züver Çetinkaya’ya, Kültür ve Sosyal İşlerDairesi Başkanı Cevdet Kabakcı’ya, Atlı Kızak Kahramanmaraş İl TemsilcisiMustafa Ağca’ya birer plaket vererek teşekkür etti. Ödül töreninin ardındanprotokol mensupları ile dereye girenler topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

HABER-FOTOĞRAF:ÖMER FARUK SALMAN

 

Editör: Haber Merkezi