Özer, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir basınaçıklaması yaparak hükümetin sağlık çalışanlarıyla ilgili verdiği sözleredikkat çekti. Özer, 14 Mart gününün sözlerin değil sağlık çalışanlarının özlükhaklarına yönelik icraat günü olmasını diledi.

14 Mart’ı, tıbbiyelilerin vatan ve millet için dirilişibaşlattıkları günün adı olarak nitelendiren Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş ŞubeBaşkanı Mehmet Özer bir bayramın kaynağını vatan ve millet davasından almasıunun değerinin paha biçilemez yaptığını, bunu gerçek anlamda idrak etmek isehekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının boynunun borcu olduğunu dile getirdi.

Buna rağmen tıbbiyelilerin ruhundan zerre kadarkendilerine nasipsiz olanların Türk Tabipler Birliğini elinin içine almışolduğunu, terörist sevicilikte, vatan ve millet düşmanlığında sınırı çoktanaçtıklarına da dikkat çeken Özer açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Türksağlık-Sen olarak Türk Tabipler Birliğinde kurucu tıbbiyeli ruhun tekrar hâkimolması için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. BizTürk Hekimlerinin bunu başaracağına inanıyor ve yanınızdayız mesajını en güçlüşekilde haykırıyoruz.

Sağlık çalışanlarının bayram tadında 14 Martlara hasretkaldığını herkes çok iyi bilmektedir.

Yıpranma payının hayata geçmemesi, sağlıkta şiddetincinayetlere dönüşerek devam etmesi, aşırı iş yükü, mobbing ve başta dönersermayeler olmak üzere ücretlerde yaşanan düşüşler nedeniyle Sağlıkçalışanları, bayramı çoktan unutmuşlardır.

Taşerona kadro meselesinde bile 500 Bin kişiye kadroverilirken yıllardır devletin emrinde görev yapan ve 9 bin kişiyi aşan kamudışı aile sağlığı çalışanları, tıbbi sekreterler ve vekil ebe hemşirelerimizkapsam dışında bırakılmışlardır.

Kısacası çalışma hayatımızı da durum vahimdir. Çalışanınhuzuru yoktur. Bunun önüne geçilmesi için gerekli olan temel şart, çalışanlarınmemnuniyetlerinin arttırılmasıdır.

Bu konuda Sayın Sağlık Bakanımızın da açıklamalarınınolması bizi memnun etmektedir.

Fakat artık biz çözüm istiyoruz. Sözlerin yerinidüzenlemeler, yasal değişiklikler alsın diyoruz.  Bunun için de bu seneki 14 Mart’ın Milatolmasını talep ediyoruz.

Umarız ki bu sene 14 Mart’ta müjdeler yerine icraatlarkonuşulur. Çalışanın ekonomik ve özlük haklarının iyileştiren düzenlemelerhayat bulur. Bunun aksi her ne yapılırsa çalışanları yine ümitsizliğe vehüsrana sevk edeceğinden herkes emin olmalıdır.

Kıymetli Basın Mensupları;

Sağlık çalışanları için artık bardak dolmuş, sabır taşıçatlamıştır. 5-6 yıl önceki döner sermayelerin mumla arandığı ve çalışanınekonomik dar boğazda olduğu bir süreçte süslü sözlerle günleringeçiştirilmesine kimsenin tahammülü yoktur.

“Ekonomik sorunlar çözülsün,

 Tüm çalışanlarkadrolu olsun,

 İstihdam artsın işyükü hafiflesin,

Mobbing ve şiddet sona ersin” tüm bunlar çalışanlarınsloganları değil temel beklentilerdir. 

Bu nedenle biz bu seneki 14 Mart farklı olsun istiyoruz.Çalışanın merkeze alındığı bir 14 Mart’ı hayal ediyoruz.

Umarız ki devletimizi yönetenler de bu çağrımıza kulakverirler ve bu sene 14 Mart’ı sağlık çalışanları için gerçek anlamda birbayrama dönüştürürler.

Bu temennilerle tüm sağlıkçalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, Millet olarak hepimizin dahahuzurlu, aydınlık 14 Martlara ve yarınlara ulaşmamızı diliyorum.”

HABER: YASEMİN YÜZBAŞIOĞLU

Editör: Haber Merkezi