Duraklama devrinden bu yana, ben diyeyim müsteşrik(doğu bilimci), siz deyin onun babasız çocuğu oryantalizm konusunda bir çok kitap ve yazı kaleme alınmıştır. Bizde bundan yaklaşık iki hafta önce bu konuda iki yazı kaleme almıştık. Okuyucularımızdan gelen talep üzerine ki özellikle bu konuda Eğitimci Yazar Abdulhakim Eren Hocamızın teşvikleri ile bu  yazı serisine devam etme kararı aldık.

Oryantalizm, misyonerlik, üst akıl v.b konularda yüze yakın makale, 3 kitap, 2 dergi ve bir çok yorum ve araştırmaları inceledim, notlar aldım, kendim çok şey öğrendim…

Sadece yabancı oryantalistler değil, birde içerde ki oryantalistleri de öğrenmiş olduk. Hani bir İngiliz şöyle demiş, biz dışardan, onlar içerden yıkmaya çalışıyoruz, Türkleri yıkamadık! İnşallah yıkamazlarda, çünkü Türklerin sağı solu belli olmaz. Asil bir millettir, asaletini de inancından almıştır, bunun bilincindeyiz. Dolayısı ile ben diyeyim gaflet, siz deyin ihanet ne derseniz deyin ama ülkemiz üzerinde hesapları olanları sizlere anlatmak istiyoruz.

Amaç(oryantalistleri) yakından tanıtmak, yeni çemleleri  atma hazırlığı yapanların oyunlarına karşı uyarmak, art niyetliler hakkında toplumsal bir  bilinç oluşturmaktır.

Farkındayız,  sivil işgal orduları bizi dinliyor, düşüncelerimizi okuyor, günlük olarak üst akla bilgi aktarıyorlar, onlarda, bizim gibi ülkeleri emperyal emellerini gerçekleştirmek için, türlü projeler üretiyorlar…

Neyse bu kadarlık bir giriş ile başlayalım. Bismillah!

EMPERYALİZMİN KEŞİF KOLU DİYORLAR

Ubeydullah Toprak Emperyalizm’in Keşif Kolu: "Oryantalizm" başlıklı bir yazı kaleme almış, önce onun yazısı ile başlayayım istedim.  Toprak  yazısında, bir misyonerin dilinden şunları anlatıyor: “Müslümanları vaftiz etmek için boş yere çabalayıp durmayalım. Başka yollar, başka çareler deneyelim. İslam memleketlerinde girişeceğimiz faaliyetlerde onlara, hristiyan adetlerini, hristiyan bayramlarını, hristiyan kültürünü, hristiyan ahlakını aşılayalım…”(1)

Yaptılar mı? Bizi kendilerine benzettiler mi? Yani batılılaştık mı? Cevabını vicdanınıza danışan, ben yazıya devam edeyim. İşte o misyoner şöyle devam ediyor ve sorumuzun cevabını da kendisi veriyor: “Müslümanların her şeyini tahrif ve mahvettik. Dinleri, inançları, ahlakları, dine bakışları ve insani duyguları mahvoldu. Onların manevi değerlerini, batı medeniyeti potasında eriterek kendimize benzettik. İslamiyet’ten uzaklaştırdık. İslamiyet’i öğrenmeyi, yaşamayı, namaz kılmayı ve Kur’an-ı Kerim öğrenmeyi, suç ve gericilik olarak göstermeyi başardık. Artık çoğu, tam olarak, hiçbir şeye inanmıyorlar…”

Yukarıdaki cümleler “Oryantalist” diye adlandırılan bir hristiyan araştırmacıya ait ve günümüzdeki Müslümanların içine düştüğü durumu bu sözleri ile özetlemekte…

Bu cüretkâr ve iddialı cümleler oryantalistlerin düşünce yapıları ve hedefleri noktasında ipuçları içermekte.

ONLARI TAM TANIMIYORUZ

Günümüz Müslümanlarının, oldukça eski bir maziye sahip olan oryantalizm kavramını ve işlevini bilmemeleri ne acı bir gerçektir. Günümüz Batı ülkelerinde hâkim olan ve Batılı medya kuruluşları aracılığıyla bütün dünyaya ihraç edilen “ İslam ve Müslüman imajını, Oryantalizm’den bağımsız anlamak imkânsız derecesinde zor. İslam toplumlarını geri, ataerkil, irrasyonel, şehvet düşkünü, atıl, şiddet yanlısı, bedevi ve kaba kalabalıklar olarak sunan tasvir, roman, hikâye, şiir ve tarihi eserlerin çok büyük bir bölümü, Oryantalizm adı altında özetlediğimiz Batılı çalışmaların ürünüdür.  

Oryantalistlerin İslam ülkelerinde milli kimliğini yitirmiş insanlar üzerinden de hedeflerine yağ ve bal sürerek bize yedirmeye çalışıyorlar.  Onlar diyor ki: “Müslümanların her şeyini tahrif ve mahvettik. Dinleri, inaçları, ahlakları, dine bakışları ve insani duyguları mahvoldu. Onların milli manevi değerlerini, batı medeniyeti potasında eriterek, kendimize benzettik. İslamiyetten uzaklaştırdık..”

Şahsen bu görüşler karşısında, kendi kendime diyorum ki, “Yeniden öz kültürümü, değerlerime sarılmak zorundayız!” Ne dersiniz?

(Kaynak Lovis Massignon /Fransız misyonerleri cemiyeti Başkanı ve Müstemlekeler Başkanlığının Kuzey Afrika Müsteşarı -M.Necati Özfatura- Türkiye G. Devam edecek)