Kahramanmaraş Orman Bölge müdürlüğü her yıl orman yangınları ile mücadeleye başlamadan önce, basın toplantısı yaparak aydınlatıcı bilgileri basınla paylaşır.

Bu yılda aynı gelenek sürdürüldü. Bu kez her zamankinden farklı olarak modern araç ve gereçlerle ormanları korumak ve yangınla mücadeleyi daha aktif ve eksiksiz olarak yerine getirmeye hazırlar.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç; Yangına hassasbölgedeyiz,müdürlük olarak orman yangınlarında etkili mücadele için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl ilk kez orman yangılarıyla hem havadan, hem dekaradan, teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak mücadele etmeye hazırız.  4 adet insansızyangın gözetleme kulesinin kurulumunuyaparak gözetlemeye başladık. Bunun yanında 2 adet yangın söndürmehelikopterde yine hazır olarak bekletiyoruz” dedi.

 Ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

‘’Kahramanmaraş orman varlıkları bakımından ülke ortalamasının üzerinde yeralmaktadır.Birçok endemik bitkilere ev sahipliği yapmaktayız.Bilhassa Başkonuş yaylasında vebazı bölgelerimizde,yaşları yüzyılları bulan ağaçlar mevcuttur.Asırlık oldukları için,onlaragözümüz gibi bakıyoruz. Haziran ayına kadar meydana gelen 10 ormanyangınındamodern araç ve gereçlerimizle daha aktif olarak yangınlarızamanında ve gecikmeden söndürdük.Yangınların %90’ın üzerinde insan kaynaklı olduğunu biliyoruz. İnsanlarımızın çok dikkatli olmalarını ve gelişigüzel yerlerde piknik ve anız yakmamaları gerekiyor. Anız yakmak hep toprağı etkisiz hale getiriyor. Hem de yangınlara neden oluyor.’’

+++

Orman varlıklarını korumak ve kollamak yalnız Orman teşkilatını düşmüyor. Ülkemizde 83 milyon insan yaşamanı sürdürüyor. Her ağaç aynı zamanda bizlere sorumluluk yüklüyor. Daha güzel havada ve doğada yaşamak herkesin hakkı.Ama onları da korumak ve kollamak hepimizin görevidir. Orman yangınları bilhassa yaz boyunca, bazı bölgelerde, anidenve birkaç yerde çıkan yangınların kasten ateşe verildiğini biliyoruz... Bunun hepimize zarar verdiğini de akıldan çıkartmayalım… Çünkü onlar milli servetimizdir. Yani… Hepimizin teminatıdır. Çocuklarımızın geleceğidir.

Halkımızın herhangi bir yerde yangını gördüklerinde lütfen; 112 veya 177 hatları ücretsiz olarak aramalarıbir insanlık görevidir.