İbn-i Haldun, ülkelerin kaderi ile yaşadıkları coğrafyanın yakın ilgisi olduğunu söyler. Türkiye’de son yaşanan olaylardan sonra, inanıyoruz ki Dünya’da ayrı bir yere sahip olacaktır. Ancak bunun için yapması gerekenler var. Şahsen yıllardır yazdığım gibi, ‘önce insan’ diyerek yazıma başlamak istiyorum. Sonra yetişmiş insan gücü ile birlikte tohum ve su çok ama çok önemli bir yere sahip olacak. Bu potansiyelde hem Anadolu’da hem de ilimizde mevcuttur. Bu bağlamda derim ki, bir millet teknolojisiz de yaşayabilir ama gıdasız asla!

Şimdi konumuza devam edelim. Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’da şu Ölüm Tohumları kitabıyla ilgili der ki:  

“GDO'nun yaygınlaşması ve çoğalması uğruna politik tehdit, hükümet baskısı, yalan, rüşvet yöntemleri kullanılmış ve hatta cinayetler bile işlenmiştir. (ABD’yi kastediyor) Okurken bir suç romanı hissine kapılmanız sürpriz olmayacak. (Ölüm Tohumları Kitabı) Tarımsal verimlilik ve dünyanın yiyecek sorunlarını çözme adı altında işlenen bu suçlar, bu küçük zümrenin amaçları doğrultusunda önemsizdir. Yapılan bunca şeyin hedefinde sadece para ve kâr yoktur. Nihayetinde bu güçlü aileler kimlerin merkez bankalarının başlarında duracağına karar verirler. Para onların yaratmaları ya da yok etmeleri için emirlerindedir. (Sinanoğlu’nun sosyal medya hesabından alınmıştır)

TOHUMU EN BÜYÜK SİLAH OLARAK KULLANACAKLAR

Şimdi biz yeniden kitabın özetine dönelim isterseniz: “ GDO üzerinden dünya imparatorluğu kurmak isteyenler hedeflerine ulaşmaları işten bile değil. Bu sebeple bu gerçeğin duyurulması ve herkes tarafından bilinmesi, büyük önem arz etmektedir. (Bizde bu yazıyı bu nedenle kaleme aldık ve şu anda ciddi hedeflerine ulaşmış durumdadır, biz acilen Tarım Reformu yapmamız gerekiyor. Sonra genişçe yazacağım…)

“Erken GDO Araştırmaları ve Baba Bush İlk GDO düzenlemeleri Reagan'ın idaresinde başlatıldı ve DNA ve RNA araştırmalarında, ABD zaten bir numaraydı. Bu dönem de hükümet biyo-teknoloji ve tarım işlerinde aşırı bir partizanlık gösterdi. Sağlık ve güvenlikten sorumlu pek çok hükümet mercii görevlerinde başarısızdı. ABD'deki ilk GDO ürünü piyasaya sürüldüğü zaman Reagan idaresi, kapılarını, kalıtım güdümleme (hileli yönetimle) ilgilenen Monsanto ve diğer özel şirketlere açmaya hazırlanıyordu.

Bu konunun kilit ismi sonradan başkan seçilecek olan eski CIA başkanı George Bush'du. "Monsanto" ve "Özde Denklik" Dolandırıcılığı 1986'da Bush, Monsanto şirketinin yöneticileriyle Beyaz Saray'da stratejik bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Eski Tarım Bakanlığı görevlisi Claire Hope Cummings'e göre gazetelere yansımayan bu toplantının amacı, ortaya çıkmakta olan biyo-teknoloji endüstrisinin "denetimsizleştirilmesi" idi.

Monsanto'nun daha önceleri de hükümetle ilişkileri olmuş, Vietnam savaşı sırasında Turuncu Madde isimli ölümcül bir bitki ilacı üretilmişti. Ayrıca uzun bir rüşvet, dolandırıcılık ve örtbas sicili bulunmaktaydı. Dr. Pribly o zaman Ulusal Gıda ve İlaç İdaresinde (FDA) çalışan 17 hükümet bilim adamından biriydi ve çalışmalarından biliyordu ki, bir bitki hücresine yeni bir gen yerleştirildiğinde istemeden de olsa, yeni zehirler (toksin) ortaya çıkabiliyordu.

1992'de Bush, Pandora'nın kutusu (GDO) açmaya hazırdı. Başkan GDO gıdalarının diğer sıradan bitkilerle (mısır, soya fasulyesi, pirinç ve pamuk) "özde denk" olduğunu bildirdi. "Özde denk" olan bir gıda için, hormon veya zehir testleri yapmaya ne gerek vardı? Birçok konuda hükümetin düzenleyici kurumları, yeni ürünün zararlı olmadığına hükmederek, sadece gerekli bilgileri onlardan temin ettiler ve bu kurumlar asla dev şirketlerin üstüne gitmediler.

GDO Projesine Düşen Bomba 110 günden fazla bir süre GDO'lu patateslerle beslenen farelerde, gözle görülür bir farklılık oluşmaya başladı. Aynı deneyde, normal patatesle beslenen farelere göre daha küçük ve kilo olarak da daha zayıflardı. Asıl dehşet verici durum deneklerin, kalp, beyin ve ciğerlerinin de küçük olmasının yanı sıra bağışıklık sistemlerinin de zayıflamış olmasıydı. Pusztai, bu durum karşısında çok tedirgin olmasına rağmen, TV'de yayınlanan bir program öncesi son verileri açıklamadı. Daha sonradan yaptığı açıklamada, halkı paniğe sevk etmek istemediğini belirtti…”(Kaynak. Kaynak”ÖLÜM TOHUMLARI –“GDO” /F. William ENGDAHL -kitap özeti- SELİM SARISOY·29 EYLÜL 2017)

Kalın sağlıcakla(Not ara ara bu konudaki yazılarımı devam edeceğim. Maksat toplumsal bir bilinçlenme olsun. Toprağımıza ve tohumumuza sahip çıkalım. Özellikle de gençlere…)