Vadesi yeten gider derler ölenin arkasından.

Nefes meselesi sanırım…

Çeşitli sebeplerle intehar, yada İstenmeden Ölüm, hastalıkla Hastanede ölümle cebelleşmek gibi Ölümle sonuçlanan herşeye vade meselesi ederler.

Malumunuz Pandemi ile halen savaş içerisindeyiz.

Uzun Zaman sokaklara çıkmadık.

Kahramanmaraş sokakları bomboş kaldığı zamanlarda oldu.

Hatta Şimdi Korona yine başını aldı gidiyor.

Vaka Sayıları da yanında riskli durumlar vaad ediyor.

Hastanelerde her geçen gün yatan hasta sayısı günden güne artıyor.

Kahramanmaraş Aşıda oldukça iyiydi ama Korana Pik yaptı.

Sağlık Bakanı son durumun reçetesine Kahramanmaraş’ı da ekledi.

2-8 Ekim arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş’ın vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında yer aldığını açıkladı.

Bu durum Kahramanmaraş’ta durumları vahimleştirdi.

Malumunuz İnsan, canlı ve sağ doğmak koşulu ile ana rahmine düştüğü andan itibaren haklara ve borçlara sahip olmaya başlar.

Bu dönemi takip eden süreçte ve dahi öncesinde değişime uğramakta, maddi ve manevi 'şekil' kazanmakta, gelişmektedir.

Bu gelişim neticesinde dünyaya gelen her insanın belirgin bir inancı olsun ya da olmasın, kendini bilmeden önceki doğumu ile kendini bulduktan sonraki ölümü, onu derin düşüncelere sevk eden, hiç değilse etmesi gereken en önemli olaylar daha doğru ifadesiyle oluşlardır.

Yaşayacağı coğrafyayla, ailesi, arkadaşları ve yakınlık kuracağı çevresiyle bu oluş sürecinde karşılaşan, onları benimseyen, hatta hatta bazılarına aşık olan insan, kültür denilen nesneyi meydana getirmekte, ama ne yazık ki; 'nereden, ne için, nasıl ve nereye' sorularını bir türlü kendisine soramamakta ya da öteleyip sormamaktadır.

Doğumu başkalarına, ölümü kendisine en gizli en açık bir ibret olan insan ölümlere bahane bulmakta, arkasındaki ilahi hikmeti görememekte, sorgulamamaktadır.

Tabiki ölümlere sebep olan her türlü kaza, hastalık, afet çözüme kavuşturulmalı, ancak ölümün arkasındaki o gizemli sır perdelenmemelidir.

Demem o ki Koronavirüs elbet bir gün bitecek ama biz bir şekilde ölmeye devam edeceğiz.