Dün akşam (14 Ağustos)Oğulcuk Muhtarlığı bir paylaşımda bulundu. Yıllardır akmayan okul çeşmesi suya kavuşmuştu. Bu haberle ilgiliydi paylaşım. Dört kare fotoğraf ve kısa bir video ile görsel zenginliği sağlanmıştı. Şu açıklama vardı fotoğrafların üstünde:

“Senelerdir akmayan okulun suyunu bütün zorluklara rağmen tekrar okulumuzun havuzu'na kavuşturduk. Allaha şükürler olsun. Güle güle kullanın. Oğulcuk köyü muhtari KEMAL YALÇIN”

Çok sevindim. Sabah yürüyüşü sonrası okul bahçesinde aldım soluğu. Çeşmeden su şırıl şırıl akıyordu. Dünyalar benim oldu.

Hakikaten yıllardır suya hasretti bu çeşme. Havuzu kurumuş, çatlamıştı. Çeşmenin kaşı başı dağınık vaziyetteydi.

Bu çeşme 1975 yılında yapılmış. Kitabesinde şöyle yazıyor:

“Ne saray isterim ne başıma taç

Gönlüm bir avuç suya muhtaç”

Hakikaten öyle. Su hayatın olmazsa olmazlarından biri. Hayat kaynağımızdır su. “Anasır-ı erbaa”dandır.

Ben bu çeşmeyle ilgili zaman zaman yazdım. Bu değerlere sahip çıkmamızın bir görev olduğunu vurguladım. Bunlar bize emanet. Emaneti gelecek nesle sağlam teslim etmek bizim boynumuzun borcu. Ne yazık ki bunu çokları anlayamıyor. Üzüldüğümle kalıyorum. Kahroluyorum..

Çeşmenin yapıldığı 1975 yılında Okul Müdürü Erol Eroğlu idi. Erol Hoca şöyle anlatıyor çeşmenin ve havuzun yapılış hikayesini:” O senelerde okul müdürüyüm. Suyu rahmetli Şavgağa’nın bağının oradan getirdik. Bir de havuz yapılacak. Belörenli Adem Usta ’yı getirdim. Pazarlık için mahallenin büyüklerini çağırdım. Usta beşbinbeşyüz lira istedi. Bizimkiler aralarında ne konuştularsa dörtbinbeşyüz verdiler. Akabinde peşpeşe düştüler, gidiyorlar. Arkalarından bakakaldık. Adem Usta rahmetli dedi ki:

- Hoca, billahi o paraya yapmazdım. Ama şunların yaptığına karşılık yapacağım. Merak etme, dedi ve yaptı.”

Çeşmenin kitabesini Halit Ciddi yazmış. Halit Öğretmeni selamlıyorum. Bu hesaptan tam 45 yıllık bir geçmişi var bu çeşmenin.

Şükürler olsun. Suya kavuştu okul çeşmesi. Havuzundan su sesi yükseliyor artık. Okul bahçesine meyve fidanları dikilecek. Millet bahçesi olacak bu bahçe. Geçen güz dikilen çamların hemen hepsi tutmuş. Ne güzel. Burası çok yakın bir gelecekte köyümüzün gezilip görülecek ve dinlenilecek bir mekanı olacak inşallah.

Muhtarımız Kemal Yalçın’ı kutluyorum. Okul bahçesinin düzenlenip yeniden yapılandırılmasında her türlü yardım ve desteğe hazır olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum.

Niyet hayır, akıbet hayır!