Trump ve ABD kaostan nemalanan tipik emperyalistlere örnek en acımasız ve anti demokrat ruha sahip adeta birer vampir yaratıklar. Nerede petrol, altın rezervi var orada ABD’nin hep sinsi planları olmuştur. Amerika Venezeula'ya hiç rahat vermedi. Chavez'e de yapmadıklarını bırakmadılar. Yerine gelen Maduro'yu da baştan beri düşürmek için uğraşıyorlar. Dünyanın önemli petrol ve altın rezervlerinin üzerinde oturan bir ülke son yıllarda büyük ekonomik sıkıntılarla yüzleşmek zorunda kaldı. Şimdi de açıktan bir darbe girişimiyle boğuşmak zorunda. Trump açıkça dışarıdan bir devlet başkanı ataması yapmaya kalktı. Avrupalı devletler de hemen kuyruğuna takıldı… Hey AB’liler bir günde ortalama 15 kez yalan söyleyen Trump’ın kuyruğuna neden takılırsınız ki? Buradan dünya liderlerine çağrıda bulunuyorum, Trump’ın bu anti demokrat söylemlerinden dolayı, seçimle gelmiş bir başkana karşı sivil darbe girişiminden bulunması dolayı, başka bir ülkenin iç işlerine müdalede bulunmasından dolayı tavır almalarını bekliyoruz. Bitmedi yine Trump’ın PYD,YPG,PKK, Fetö terör örgütlerine destek ve yataklık yapmasından dolayı yine bu teröristlerle Türkiye gibi bir devletin huzurunu, bütünlüğünü bozmaya yönelik girişiminden dolayı da tavır alınmasını bekliyoruz. Böylesine kişiliksiz, yalancı, sabah başka akşam başka konuşan bir lideri nasıl tasvip ediyorlar anlamakta güçlük çekiyorum….Böylesine tutarsız, bencil, antidemokrat bir lidere nasıl davranılacağını bilemeyen Aptal Suudiler, Birleşik Arap Emirleri gibi kukla liderlerle mi dolu dünya?

Fazla eskilere gitmeye gerek yok, petrol zengini Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye ABD’nin sergilediği Demokrasi, insan hakları gibi süslü püslü masum söylemlerle bugün zayıflatılmış ve parçalanmıştır. ABD bunu hep petrol aşkına yaptı ve yapmaya da devam edecek. Bunlara hangi ülke dur diyebilecek? Bu işleri yaparken kendini demokrasinin hamisi olarak göstermesi çok enteresan! ABD ne demokrasiyi ne de insan haklarını düşünür sadece kendi çıkarını düşünen acımasız bir emperyalisttir. Bakın İran ve Türkiye’de ABD’nin hedefinde olan ülkeler! Eğer bu ülkeler biraz sendelesin bakın nasıl Akbabalar gibi başımıza üşüşürler… Bu darbe girişimlerini ABD geçmişte İran ve Türkiye’de uyguladı. Hatırlayalım yıl 2016, 15 Temmuz‘da Asker, polis, yargıç, hakim ve siyasetçi hatta gazeteci yandaşları olan ABD kuklaları ve Fetö terör elebaşını kullanarak kanlı darbe oyununu Türk milleti ve hükümeti alaşağı etmeyi başarmıştır. Bu ABD ve Trump olduğu sürece dünyaya barış zor ve huzur zor gelir. Eğer Venezuela da Suudi Arabistan gibi Amerikan kontrolünde kalmayı kabullenseydi orada da pek bir sorun olmazdı. Petrolü satar, altını üretir, zenginliği de paylaşırdı.
Ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve zor günler geçiren Venezuela, Trump’ın Venezuela Başkanı Maduro’yu tanımadığını açıklaması, tüm dünya liderleri arasında tartışmalara neden oldu. Geçici Başkan olarak Guaido’yu tanıyacağını söyleyen Trump’ın ardından gelen açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Trump’ın açıklaması üzerine ABD ile diplomatik ilişkileri kestiğini açıklayan Maduro’ya birçok devlet destek çıkarken Trump’ı izleyen birçok devlet lideri de mevcut (!). Özellikle yavru emperyalist ülkeler Almanya, Fransa ve İngiltere’de Trump gibi demokrasi karşıtı olup, seçimle iş başına gelmiş bir hükümeti hiçe sayarak, saygısız demokrasi sonuçlarını içine sindirememiş ülkeler de Guaido’yu tanıyacağını açıkladılar. AB’de ne yazık ki Türkiye’ deki darbeye de sessiz kalmış Türk milleti darbeciler karşısında dik durunca çark etmişlerdi. Batılı ülkelerin çoğu çıkarcı zihniyete sahip insanlıktan nasibini alamamış birer mahluklardır. Tarihi bunları affetmemelidir.

Neyse ki Rusya, Çin, Türkiye, İran ve Meksika gibi ülkeler Venezuela’ya açık şekilde destek oluyorlar da ABD’nin bu çakma darbe girişimi sonuçsuz kalacaktır.

Dik dur Maduro diren Venezuela halkı!  Zafer sizlerin olacak… Savunma Bakanı Padrino Lopez, 8 ordu komutanıyla birlikte televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasında, Guaidó'nun "darbe" yaptığını belirterek, Maduro'ya sadık kalacaklarını söyledi. Bundan sonrası Venezuela halkı da Maduro’nun yanında ABD ve diğer emperyalistlere karşı dik ve birlik içerisinde duruş sergilemelidir.

Aslında Venezuela'da daha önce benzeri pek görülmemiş bir durum yaşanıyor. Ülkede iki parlamento ve meşru lider olduğunu ilan eden iki başkan bulunuyor. Diğer devletlerin bir kısmı bir lideri ve parlamentoyu; bir başka kısmı da diğerlerini meşru olarak tanıyor. Bu ABD’nin tipik oyunu bu nedenle Maduro bu sorunu çözmeli hem de en kısa sürede…

Venezuela’da yaşanan küçük çaplı darbe girişimine karşı Yargıçlar, hakimler hemen soruşturma başlatıp müebbet hapis cezası vererek bu darbecileri hak ettiği cezayı hemen kesmelidirler. Darbe girişiminde bulunan kişiler başta Guaidó olmak üzere derhal emniyet güçlerince tutuklanarak etkisiz hale getirilmelidir.