Son günlerde alınan kararla Futbol camiası çalkantıyla kasıp kavrulmakta.

Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği yönetiminin ortak karar almıştı.

%73’lük bölümde pandemi dolayısı ile oynamak istemeyen kulüplere zıt oynamak ve şampiyonluk iddiası olan kulüpler ise kazan kaldırmaya başladı.

İşin içinde şampiyonluk var, sağlık kimin umurunda.

Sağlığı hiçe sayıp oynamak istiyorlar!

Günlerdir yazıyoruz alınan kararın yanlış olduğunu ama bir türlü vaz geçilmeyen Futbol Liglerinin oynatılmasına yönelik yeni bir tarih verilmişti, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneğinin talebi doğrultusunda Ligler oynanmayacak.

Çünkü sağlık herşeyden önemli.

Spor Camiası son zamanlarda Korana Virüsten dolayı büyük çalkantıda olduğunu ifade etmiştik. 

Basketbol, Voleybol, Hentbol gibi salon sporları Biz Özerk Federasyonuz ve verilen kararlar ülkeyi büyük şekilde etkiler bu noktada insan sağlığı ile oynayamayız diyerek beyaz sezonu ilan etiler.

Futbol Federasyonu ise absürük bir karala ilahi oynanacak düşüncesi ile hareket etiğini ifade etmiştim.

Ardından alt ligler kararına saygı duydum.

TFF'nin liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklaması beklenirken, 2. Lig, 3. Lig ve Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden takımlarda kargaşa meydana geldi.

Bazı kulüpler kendilerini şampiyon ilan ederken kutlama bile yaptılar.

2. Lig, 3. Lig ve Spor Toto Bölgesel Amatör Liglerinde bazı gruplarda takımlar arasında puanların birbirine yakın olmasından dolayı, kulüpler kendilerinin haklarının yenildiğini düşünerek TFF'yi kınadılar. Belirsizliğinin sonunda ne olacağı büyük merak konusu olmaya devam ediyor.

Kırmızı grupta Kahramanmaraşspor ile aynı grupta yer alan Ankara Demirspor, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Tüm sezon boyunca zirveye oynadığımız 2.ligde TFF kararlarıyla gol yemek istemiyoruz, şampiyonluk istiyoruz” denildi.

Gol yemek istemiyoruz, şampiyonluk istiyoruz! Gibi örnekler ön plana çıktı.

Kulüpler Birliğini Temsilci olarak görmeyen 2. Lig ve 3. Lig takımları kalan kaldırmaya devam ederken TFF’nin Liglerin iptaline yönelik, Gol Yemek istemiyoruz, Şampiyonluk istiyoruz isyanı ile gündem oluştururken Kastamonu ekibi ise Sponsporluklarını çekeceklerinin tehdidini yaptı.

GMG Kastamonuspor Başkanı Enes Ege Aygün, “Liglerin sona erdirilmesi yönünde bir karar çıkarsa, Gün Medya Grup olarak mevcut futbol federasyonu yönetimi görevinden ayrılıncaya kadar sponsorluğumuzu çekeceğiz.” dedi.

Başkan Aygün, TFF’nin nabız yokladığına vurgu yaptı ve tepkilere göre kararını şekillendireceğini savundu. Aygün: “Koskoca Türkiye Futbol Federasyonu ve Türk futbolu böyle mi olmalı? TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig Türk futbolunun altyapısıdır ve temelidir. Yani bu kadar mı değersiz alt ligler?” diye sordu.

Tabi ortada bilgi kirliliği var, tek sorumlusu TFF’dir

Şu an çok fazla bilgi kirliliği var.

Diyorlar ki birinci sırada takımlar çıkacak.

Ya da ilk ikiler çıkacak, düşme olmayacak gibi çok sayıda spekülasyonlu haberler var.

Burada büyük bir bilgi kirliliği var.

Bunun da tek sorumlusu Türkiye Futbol Federasyonu’dur.

Kısacası Aşağıya tükürsen sakal, yukarıya tükürsen bıyık oldu.

Birçok takım Play-off takımları bile oynamak istemiyor!

Çünkü işin ucunda sağlık var.

Gerçektende vaziyet arap saçına döndü.

Birçok takım oynamak istemiyor, Bazı alttaki takımlarda biz play-off’a yakınız diyerek hakkımızı yedirtmeyiz diye mücadele veriyor.

 Hatta Kulüpler birliğini temsilci olarak dahi görmüyorlar.

Yani kısacası çatlak sesler var.

TFF'nin yapmış olduğu açıklamaya istinaden; Kahramanmaraşspor'un yer aldığı TFF 2. Lig Kırmızı Grubu güncel puan tablosuna göre lider konumda bulunan Bandırmaspor, şampiyonluğun ilanı için TFF'nin yapacağı son resmi açıklamayı bekliyor.

Bandırmaspor Resmi Kulüp Sayfası ''İstersen donatalım dört bir yanı bayraklarla.'' demiştik ya hani, işte şimdi tam vakti!

Hayallerimize ulaşmamıza ramak kala tüm şehri Bordo-Beyaza boyayalım Bandırmalı!

Üç farklı tasarım ve boyut seçeneğimiz ile şampiyonluğumuzu evimizde, dükkanımızda, sokaklarımızda haykırıyoruz!'' diyerek bayrak kampanyası başlattı.

Buna istinaden TFF ile alınan ortak karara istinaden Tuzlaspor; “kulüpler birliği’nin sözcülüğünü tanımıyoruz!” ibaresi kullandı.

TFF 2.Lig Kırmızı grupta Kahramanmaraşspor ile aynı grupta yer alan Tuzlaspor, Liglerin oynanmamasına tepki gösterdi ve Maddi ve manevi kulübümüzü zor durumda bırakan “Şampiyonluk” hedefine taş koyan TFF Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetimini esefle kınıyoruz'' denildi.

Aldığı kararlarla alt lig kulüplerini yaz-boz tahtasına çeviren ve Türkiye'de COVID-19 pandemisi’nin başladığı günden itibaren yaptığı farklı farklı açıklamalarla kulüpleri zor durumda bırakmıştır. Bu durumdan en çok etkilenen kulüplerden birisi Tuzlaspor A.Ş. Futbol Kulübü olmuştur. Maddi ve manevi kulübümüzü zor durumda bırakan “Şampiyonluk” hedefine taş koyan TFF Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetimini esefle kınıyoruz denildi.

2. ve 3.Lig Kulüpler Birliği yönetim kurulu başkanı ve yöneticilerinin başkanı oldukları takımlarının ligde zor durumda olması ve küme düşmeye oynaması nedeniyle kendi çıkarları doğrultusunda hesaplar yaparak TFF’ye baskı uygulaması hiçte adil, samimi ve dürüstçe olmamıştır. LİGDE İLK İKİ ÇIKSIN, PLAY-OFF OYNANMASIN, KÜME DÜŞME OLMASIN baskısı kurmak tamamen bir skandaldır. Tuzlaspor kulübü olarak Kulüpler Birliği’nin sözcülüğünü TANIMIYORUZ! İfadeleri ile

Tuzlaspor’un 2 yıllık emekleri ne olacak” dediler.

Ligde 53 puanla 4. Sırada bulunan Tuzlaspor’un matematiksel olarak şampiyonluk iddiası hala bulunmaktadır. Kulübümüzün 2 yıllık emekleri bazı çıkar gruplarının baskıları sonucu yok sayılmaktadır, Tuzlaspor’un 2 yıllık emekleri ne olacak? TFF ve Kulüpler Birliği bu sorunun cevabını derhal vermelidir.

TFF’nin aldığı bu kararla Tuzlaspor’un normal lig süreci ve pandemi dönemi dahil bütün emekleri gasp edilmiştir…Şunu herkes bilmeli ki Tuzlaspor kimsenin HAKKINI yemez ve HAKLARINI yedirmez….

Kamuoyuna Saygıyla, Tuzlaspor A.Ş yönetim kurulu” ibaresi kullanıldı.

İşte karmaşa ve arap saçı çöze biliyorsan çöz, çözemiyorsan sende benim gibi takıl…

Bana kalırsa ne haliniz varsa görün…

Kalın Sağlıcakla…