İçişleri Bakanlığı’nın hafta sonu 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, ilimiz Kahramanmaraş’ta, hafta sonuna rast gelen tarihlerde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmayacağı açıklandı.

Bir yandan bakıldığında kısıtlamanın devam kararının alındığı illerdeki risk boyutu ele alınmış olmalı ki devam kararı alınmış olsun.

Ama bir yandan bakıldığında ise, başından bu yana risk grubunda sayılarak kısıtlama kararının uygulandığı Kahramanmaraş için neden bu kadar ani bir karar alınmış olsun.

Bu da akıllara “Salgının ilimizde risk oranı çok azlara ulaştı da ondan mı böyle bir karar alındı?” sorusunu getiriyor doğal olarak.

Bu duruma alıştığımızı, son günlerde moda halini alan Maske artık Aksesuarımız oldu.

Yeni dünya düzenine ayak uymayı zorunlu kılacak bir salgın olduğu yorumlarına da neden olan Coronavirüs süreci gerçekten de bu düzeni beraberinde getirecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde internette mi, televizyonda mı hatırlamıyorum. Görsel iletişimin bir ürünü olan reklam niteliği taşıyan bir görseldi izlediğim.

Giyim de birbirini tamamlayan renk ve aksesuar kullanımına dikkat eden kişileri ilgilendiriyordu bu görsel.

Mesela biz kadınlarda aksesuar ve kıyafet uyumu gibi özelliklere, erkeklerde kemer rengiyle ayakkabı renginin uyumuna gösterilen bir de maske eklendi.

İzlediğim görselin içeriği, “kıyafetinize, aksesuarınıza uygun renkte maskeler” şeklinde sunulmuş, bu şekilde pazarlanmaya çalışılıyordu.

Bu reklam içeriğinden sonra beni bir düşünce aldı.

Vaka sayılarımız azalsa da, normalleşme sürecimiz başlamış olsa, da ve hatta salgın tamamen ülkemizden def edilse de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak görünüyor.

Maskenin artık birincil aksesuarımız olma yoluna girmiş olduğunu benimsemeye mi başlıyoruz diye düşünmeye başladık. 

Boşuna demiyoruz her şerden bir hayır çıkar diye.

Sanırım artık, bu yaklaşımı hayatımızın her alanında önümüze koymanın vakti geldi.

Umarım tüm bu yaşananlardan uzun vadeli bir ders çıkarır ve hayatımıza uygularız.

Uygulayamazsak, doğanın insanlıktan intikamı daha da acı hale gelebilirin ayak seslerini bol bol duyacağız.

Kalın sağlıcakla…