Maraş’ta basın yok? Kim demiş?  STK başkanı demiş!

Merkezde iki günlük gazete bulanmakta. Bu iki gazete mümkün olduğu kadar pozitif haber yapaktalar. Çünkü O kadar yazılacak haberler var… Ama biz bunların birçoğunu es geçmekteyiz. Çünkü ülkemiz hala sıkıntılı dönemi atlatmış değil. Başta korona virüsle bir buçuk yıldan bu yana ülke olarak uğraş veriyoruz. Bir türlü üstesinden istenildiği gibi gelemedik. Nüfusun 20 milyona yakın insanlarımız aşı olmadı olmakta istemiyor. Niye istemiyor? Onu da anlamış değiliz. Virüsle beraber ekonomik krizde var. Bu da yetmez gibi, şimdide kıyı kentlerde bulunan ormanlarımız yandı. Bunların hiç birisi iç açıcı haberler değil.  TV kanallarına baktığınızda çok iyi haberlerle karşılaşmak mümkün değil. Ama ne yapsınlar o zaman haber bulmakta güçlük çekerler. Ulusal yayınlarda, kadın cinayetleri, orman yangınları, sel felaketleri, kavga, trafik kazaları vs. haberlerle insanlarımızın morali bozuluyor.

Kahramanmaraş’ta çok masum bir il değil... Burada da değişik suçlar işleniyor. Eğer istersek ne kadar olumsuz haberler varsa hepsini sayfalarımıza taşırız. Ama bu kadar olumsuz gelişmelerin üzerine bizde gitmek istemiyoruz.

+++

Eski adliye binaları yıkıldı. Özel idare iş merkezi ve vilayet binası da birlikte yıkılacak. Şimdide 12 Şubat stadyumuna da çürük raporu verilmiş stat da yıkılıp yerine kültür merkezi yapılacakmış!

Şimdi bunların sırası mı? Diyenler çıkacaktır…

 Çünkü Başımızda bulunan zatı muhterem kafaya koydu mu hiçbir araştırma yapmadan bir bakmışınız kazmayı vurmaya başlamış. Özel idaresi iş merkezi ve 12 Şubat stadının yıkılmasına gerek var mıydı?.. Stat birkaç yıl önce ışık sistemi yapıldı ve güçlendirilmişti!

Şimdi filmi biraz geriye alalım: Emniyet binası yıkıldı, yerine alt katına yetersiz otopark yapıldı. Üstü hiç bir şekilde kullanılamıyor. Eski hal binası yıkıldı yerine kültür merkezine benzer bir şey yapıldı. Oda kullanılamıyor. SGK binası yıkıldı yarısı satıldı, diğer yarısı boş duruyor. Şimdide stadyum yıkılacak yerine kültür merkezi yapılacak: Bizim tüm ihtiyacımız bitti kültür merkezimi kaldı? Deniyor… Kaç tane kültür merkezi var. Onlar bile yeteri kadar kullanıldığını söyleyemeyiz.

2017 yılında yapımına başlanan Arsan kavşağı ve alt geçit ’in yapımı ağır aksak devam ediyor. Ne zaman trafiğe açılacağı belirsizliğini koruyor.

İlimizin trafik sorunu var. Ne araçlar sığıyor ne de park edecek yeter kadar yer var. Önce bu trafik sorununu nasıl halledeceksiniz? İleri yıllara yönelik ilimizin trafik ve otopark sorununu nasıl çözeceksiniz?

Araç sayısı her geçen gün artıyor. Bunun yanında nüfus artışı da söz konusu…

+++

Şunu da unutmayalım: Basının güçlü olması için… Kamuoyunun basına yetere kadar sahip çıkmasıyla mümkün olur... Durup dururken “Maraş’ta basın yok ”demekle bu iş olmuyor.

Yukarıda bazı yazdıklarımızı daha öncede güdeme taşımıştık. Bizim görevimiz sorunları gündeme taşımak ve kamuoyuyla bunları paylaşmaktır. Bundan sonrası Milletvekillerine ve yerel yönetimlere düşüyor.

Diğer taraftan; hiçbir karşılığı olmayan bazı sosyal medyaya durmadan destek veriliyor… Ama yazılı basına…  

Biz basın olarak mümkün olduğu kadar bardağın dolu tarafına bakarak görevimizi yapmaya çalışıyoruz.

Eleştirmek:

Eleştirmek oldukça kolay. Ama kamuoyunda yaratacağı olumsuzlukları da hesaba katmamız lazım. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Sosyal medya ve yazılı basının haberleri bir tuşla, dünyanın en ücra köşesine saniyeler içinde ulaşmakta. Bazı sitelerin olağanüstü eleştirilerde bulunduklarında izliyoruz. Onlarda görevlerini yapıyorlar. Bizden farkları biz o sorumluluğu almıyoruz onlar alıyor. Aramızdaki tek fark o kadar.

Şimdi anlatabildim mi sayın başkanım?